Pamela Tola rakastaa avokadoja. Kuva: <span class="photographer">Jukka Lehtinen</span>
Pamela Tola rakastaa avokadoja. Kuva: Jukka Lehtinen

Näyttelijä Pamela Tola kokkaa kasvisruokia, mutta leipomisen hoitaa aviomies näyttelijä Lauri Tilkanen.

Saturday Night Live -ohjelmassa (MTV3) esiintyvä näyttelijä Pamela Tola vastasi Glorian ruoka & viini -lehden jos-kysymyksiin, joissa haaveillaan ja jossitellaan:

"Jos jotain nyt himoitsen, niin hyvää gourmet-kasvisruokaa kiireessä kyhätyn salaatin sijaan. Syön kalaa ja maitotuotteita, mutta en lihaa. Lapseni syövät luomulihaa.

Jos jotain en halua lautaselleni, niin korianteria. En voi sietää sitä missään muodossa lähelläni, sillä jo haju vie inhon hermoihin asti. Kammo johtuu kuulemma jostain geenistä, mikä on helpottava tieto.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos johonkin sorrun, niin avokadoon. Jossain vaiheessa söin sitä joka ikinen päivä, jopa aamumurojen kanssa. Himo meni liiallisuuksiin, ja nyt pyristelen siitä eroon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos muuttaisin ruokakulttuuriamme, kannustaisin perheitä syömään yhdessä. Pöydässä perheenjäsenet kohtaavat. Tein aiheesta kirjan ystäväni Manuela Boscon kanssa.

Jos valitsisin maailman parhaan herkun, se olisi kuohkea porkkanakakku. Syön joskus raakakakkuja, mutta kunnollinen valkoisista vehnäjauhoista ja sokerista tehty porkkanakakku on paras. Meillä mieheni (näyttelijä Lauri Tilkanen) leipoo.

Jos lähtisin ruokamatkalle, menisin katukeittiöiden Aasiaan. Japanin jättäisin väliin, koska en pidä sushista.

Jos tilaan baarissa juoman, otan valkkari-soodan. Juon viinin laimeana, koska en tykkää humaltumisesta.

Jos voisin poistaa maailmasta ruokavääryyden, puuttuisin lihan tehotuotantoon. Eläimiä ei arvosteta esimerkiksi kuljetuksissa tarpeeksi.

Jos olisin jälkiruoka, olisin mangosorbetti. Se on ihana hedelmä, ja sen värikin on kiva."

Artikkeli on julkaistu kokonaisuudessaan Glorian ruoka & viinin numerossa 8/2015.

Sisältö jatkuu mainoksen alla