Hartwall toivoo, että berliiniläishipsteri virkistyisi maten sijaan lonkerolla.
Hartwall toivoo, että berliiniläishipsteri virkistyisi maten sijaan lonkerolla.

Hartwall testaa lonkeron vientimahdollisuuksia pystyttämällä pop up -baarin Berliiniin.

Hartwall on päättänyt tehdä Original Long Drinkistä, kotoisammin lonkerosta, berliiniläisten uuden trendijuoman. Panimo testaa paikallisten kiinnostusta tuotteeseen avaamalla elokuun lopussa pop up -lonkerobaarin Berliinin Mitteen. Baari on osa Torstrassen-festivaalia ja Berlin Music Weekiä.

Hartwallin mukaan lonkeron vientivaltti on sen erikoisuus. Jos kaikki menee panimon suunnittelemalla tavalla, voisi lonkero herättää ulkomailla samanlaiset mielikuvat Suomesta kuin mitä esimerkiksi viini herättää Ranskasta.

"Me Hartwallilla haluamme testata suomalaisista suomalaisimman juoman vientipotentiaalia. Niin paljon puhutaan juomien tuonnista, että on hienoa päästä kerrankin keskustelemaan myös viennistä", sanoo tuotepäällikkö Turkka Hirvonen Hartwallilta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lonkerobaari on brändätty sameanharmaan juoman historialle uskollisesti. Baari on nimeltään HKI1952, sillä lonkero kehitettiin Helsingin olympialaisvieraita silmällä pitäen vuonna 1952.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lonkeron lisäksi Berliiniin lähtee joukko kotimaisia, musiikkidiggareiden hyväksynnän saaneita artisteja kuten Mirel Wagner, Gracias, Jaakko Eino Kalevi ja LCMDF.

Sekä tänä vuonna kehutun paluulevyn julkaissut Pepe Willberg.

"Olen viimeksi esiintynyt Saksassa 60-luvulla! On hienoa päästä viemään aidon lonkeron kanssa suomalaisia tunnelmia Berliiniin. Samalle pääsen näkemään, miten taiteilijakaupunki on muuttunut", Willberg sanoo.

Berliinin lonkerobaari HKI1952 on avoinna 28.8.–7.9. osoitteessa Torstrasse 66.

Sisältö jatkuu mainoksen alla