Jäätelössä saa maistua myös suola, esimerkiksi popcornit. Kuva: <span class="photographer">Reetta Pasanen.</span>
Jäätelössä saa maistua myös suola, esimerkiksi popcornit. Kuva: Reetta Pasanen.

Kylmä herkku hakee vaihtelua piimästä ja punajuuresta. Loimme katsauksen uusiin jäätelötrendeihin.

Pientä

Jäätelöpajat ovat nyt se juttu. Pieniä jäätelötehtaita on putkahtanut niin Rovaniemelle kuin Espooseenkin. Suunnitelmat ovat suurimmat Jymy-luomujäätelön tekijöillä, jotka ovat levittämässä tyylikkäitä mustia purkkejaan maan joka kolkkaan.

Terveellistä

Treenaajille maistuu rasvaton Wheyhey-proteiinijäätelö, vaikka sen hintaa kauhistellaankin. Maitoa ja valkoista sokeria välttelevät joutuvat vielä odottamaan, sillä Goodion kookosmaitoon tehdyn ja palmusokerilla maustetun jäätelön tuotanto on viivästynyt.

Suolaista

Burger King myy maailmalla pekonipehmistä, mutta suolaiset jäätelöt jatkavat suosiotaan fiineimmissäkin ravintoloissa. Amerikkalaisen huippukokki Thomas Kellerin ohjelmistoon kuuluu punajuurijäätelö, ja helsinkiläinen ravintola Ask on tehnyt maa-artisokkajäätelöä. Chorizo-makkara on New Yorkin Odd Fellows -jäätelöbaarin suosikkimakuja.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Hapanta

Kotimaisten jäätelötehtaiden uutuuksissa maistuu tänä kesänä jogurtti. Ravintoloissa puolestaan suositaan piimää, kuten kööpenhaminalaisessa tähtiravintola Kadeaussa, joka tarjoaa jälkiruokalistallaan piimäjäätelöä maa-artisokan ja ruskistetun voin kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Alkoholin kera

Viileimmissä kesäjuhlissa pöytään nostetaan boolimalja, jonka pinnalla kelluu muhkeita jäätelöpalloja. Pyöritä pallot etukäteen pakastimeen, jotta ne ovat mahdollisimman kylmiä boolikylpyyn mennessään. Alkoholin ja jäätelön liittoon uskotaan myös tamperelaisessa Minetin-jäätelöbaarissa, josta saa punaviinisorbettia ja olutjäätelöä.

Innistuitko? Kokeile näitä Sopan jäätelöreseptejä!

Viileä jääjogurtti, amerikkalaisittain frozen yoghurt eli froyo, valmistuu helposti, eikä raaka-aineitakaan tarvita kuin kolme: jogurttia, sokeria ja juoksevaa hunajaa.

Jääjogurtin ohjeen saat tästä!

 

Virkistävä punaviinihile on yllättävä jälkiruoka sellaisenaan ja ihanaa esimerkiksi hedelmäsalaatin kanssa. Tähän voit käyttää pullonpohjalle jääneet punaviinit, jos sellaisia on päässyt unohtumaan.

Punaviinigranitan ohjeen saat tästä!

 

Aavistuksen suolainen popcornjäätelö onnistuu myös ilman jäätelökonetta! Tarjoile poppareiden, suolapähkinöiden ja kinuskin kanssa.

Popcornjäätelö valmistuu tällä ohjeella!

 

Sitruunasorbettibooli viilenee sorbettipallojen ansiosta. Raikas juoma virkistää mukavasti aikuisten kesäillan viettoa.

Sitruunasorbettibooli tehdään näin!

 

Viiden minuutin pikajäätelö pyöräytetään tehosekoittimessa kohmeisista marjoista, kermasta ja tomusokerista. Akuuttiin jätskinhimoon!

Vikkelät marjajäätelöt valmistuvat tällä ohjeella!

Sisältö jatkuu mainoksen alla