Pane ensin pasta kiehumaan ja tee sitten pikasoosi. Kuva: Istockphoto.
Pane ensin pasta kiehumaan ja tee sitten pikasoosi. Kuva: Istockphoto.

Soppa365 keräsi kymmenen ideaa pikapastakastikkeisiin. Pilko kulhoon muutama raaka-aine, kaada kuuma pasta päälle, sekoita ja nauti! Vaihtele raaka-aineiden suhdetta makusi ja annoskoon mukaan.

1. Yrttipasta

Silppua kulhoon sileälehtistä persiljaa ja basilikaa. Lorauta sekaan laadukasta oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Viimeistele raastetulla parmesaanilla.

2. Tomaatti-vuohenjuustopasta

Puolita reilusti kirsikkatomaatteja. Lisää makusi mukaan pehmeää vuohenjuustoa ja silputtua babypinaattia. Suolaa ja pippuroi.

3. Leipäjuustopasta

Kuutioi leipäjuustoa, halkaise jokunen kirsikkatomaatti. Lisää valmista pestoa sekä suolaa ja pippuria makusi mukaan.

4. Lohipasta

Saksi kylmäsavulohta haarukkapaloiksi. Silppua kevätsipulin vihreitä varsia lohen sekaan. Lisää nokara ranskankermaa tai smetanaa ja purista kastikkeeseen vähän sitruunamehua. Suolaa ja pippuroi.

5. Porocarbonara

Sekoita kulhossa kylmäsavupororouhetta, suolaa ja pippuria sekä pari keltuaista. Kaada kuuma pasta sekaan ja sekoita, että keltuaiset muuttuvat kermaisiksi. Viimeistele tuorejuustonokareella ja paahdetulla sipulilla.

6. Aasialainen katkarapupasta

Sekoita tarjoilukulhossa sulatetut katkaravut sekä silputtua korianteria, chiliä ja valkosipulia. Lorauta sekaan tilkka neutraalia öljyä, hieman soijakastiketta ja tiraus limetin mehua. Viimeistele pähkinärouheella.

7. Sitruunapasta

Sekoita kulhossa sitruunamehua, raastettua sitruunankuorta, silputtua sileälehtistä persiljaa, parmesaaniraastetta ja hyvää öliiviöljyä. Suolaa ja pippuroi.

8. Papupasta

Sekoita blenderissä tai sauvasekoittimella valkoisia papuja, sitruunamehua, kuorittuja manteleita, laadukasta oliiviöljyä sekä suolaa ja pippuria. Kaada papukastike pastan sekaan. Koristele rucolalla ja parmesaanilastuilla.

9. Tulinen tuoretomaattipasta

Sekoita blenderissä tai sauvasekoittimella tuoreita tomaatteja, chiliä, oliiveita, valkosipulia, suolaa, pippuria ja juoksevaa hunajaa. Kaada kastike pastan sekaan. Viimeistele vuohenjuustokiekoilla ja basilikasilpulla.

10. Villi mansikkapasta

Viipaloi tuoreita mansikoita kulhoon. Murenna sekaan sinihomejuustoa. Lisää muutama cashewpähkinä ja balsamicosiirappia. Viimeistele rucolalla tai basilikalla.