Puolukkaisessa kinuskikakussa maistuu myös kahvi. Kuva: <span class="photographer">Pia Inberg.</span>
Puolukkaisessa kinuskikakussa maistuu myös kahvi. Kuva: Pia Inberg.

Metsät pullistelevat pirteitä puolukoita. Kokeile syksyn punaisia marjoja vaihteeksi muissakin ruuissa kuin vispipuurossa.

Syksyn sienisaaliiden kohtalo on vielä tässä vaiheessa epäselvä, mutta puolukkavuoden uskaltanee jo julistaa hyväksi. Olemme tottuneet nauttimaan happamista marjoista survoksina, hilloina ja tietenkin vispipuurona, mutta juuri happamuuden ansiosta puolukka on melkein yllättävän monipuolinen raaka-aine.

Kun olet saanut pahimman vispipuuronhimon taltutettua, kokeile näitä puolukkareseptejä!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Käytä puolukkahilloa pyörykkäkastikkeeseen

Puolukkahillo kuuluu perinteisesti lihapullienkin kaveriksi. Tässäkin lihapullareseptissä käytetään puolukkahilloa, mutta pelkkänä kondimenttina toimimisen sijaan sillä on tärkeä tehtävä kastikepohjana. Makealla chilikastikkeella ja sitruunamehulla terästettyä puolukkakastiketta voi kokeilla myös vaikka kalkkunan kaverina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Saat puolukkahillolla kiillotettujen lihapullien reseptin klikkaamalla tästä!

 

Piristä couscous puolukoilla

Puolukka toimii aika kivasti myös couscousin seassa, koristellaanhan Lähi-idän maissakin couscous usein granaattiomenalla. Puolukan kirpeys sopii hyvin ryynien täyteläisyyteen. Tämä helppo puolukkacouscous on oiva lisuke juuri linturuuille, esimerkiksi appelsiiniankalle.

Ota puolukkacouscousin ja appelsiiniankan ohje talteen tästä!

 

Leivo puolukat sattumiksi leipään

Puolukat ja karpalot tuovat luonnetta myös leipätaikinaan. Erityisen hyvin puolukan maku pääsee esille saaristolaisleivän tapaisissa makeahkoissa leivissä. Tämä puolukkainen saaristolaisleipä voitti Kodin Kuvalehden leipäkilpailun vuonna 2014. Sitä kannattaa maistella voin ja graavilohen kanssa!

Puolukkainen saaristolaisleipä tehdään tällä ohjeella.

 

Kiisseli kunniaan!

Koska keitit viimeksi kunnon kiisselin? Verestä jälkiruokamuistoja ja ota varaslähtö glögikauteen tämän pirtsakan puolukkakiisselin avulla. Kiisselin nesteenä käytetään glögiä, kun taas puolukat ovat makoisia sattumia. Jos et halua nauttia puolukkasoppaa puuron kera, vatkaa kiisselin päälle vaikka vähän kermavaahtoa.

Pirteä puolukkakeitto valmistuu tällä reseptillä.

 

Kaikkien aikojen helpoin kakku

Superhelppo puolukka-kinuskikakku on todellakin nimensä veroinen, sillä se vaatii vaivaiset viisi raaka-ainetta. Jujuna on käyttää paistovalmista kakkutaikinaa. Se paistetaan kypsäksi ja kostutetaan kahvilla. Väliin kinuskikastikkeella maustettua jogurttia ja puolukoita. Hyvä, helppo ja nopea!

Superhelppo puolukka-kinuskikakku valmistuu näin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla