Värikkääseen poke -kulhoon kootaan avokadoa, kurkkua ja mangoa. Kuva: <span class="photographer">Tuomas Kolehmainen</span>
Värikkääseen poke -kulhoon kootaan avokadoa, kurkkua ja mangoa. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Sushista tuttuja makuja, mutta Havaijilta. Kuin suomalainen kalapöytä, mutta Aasian makuja pursuavana. Tätä kaikkea on Jenkeistä meille tullut hitti, poke!

Tuoreesta kalasta pilkottu poke maistuu yllättävän paljon aasialaiselta, vaikka onkin kotoisin Havaijilta. Se on tehnyt ryntäyksen ruokablogeihin ja päätynyt ravintolan listalle ainakin helsinkiläisissä Yumessa ja Ondassa. Jenkeissä sitä saa trendikortteleiden ravintoloissa, tietenkin.

Suomalaiseen makuun poke ei ole ollenkaan outo, sillä graavikala on meille on niin tuttu. Raaka kala saa veden herahtamaan kielelle. Myös sushin ystävät rakastuvat tähän hittiin varmasti.  Muoto muistuttaa kuitenkin enemmän cevicheä kuin graavikalaa, sillä pokessa kala kuutioidaan.

Poke on tuoretta kalaa ja seesamia

Havaijilla annos valmistetaan tuoreesta tonnikalasta, mutta Suomessa sen voi tehdä yhtä hyvin lohesta tai vaikkapa siiasta. Tärkeintä on, että kala on tuoretta. Pyydä kalatiskiltä apua hyvän palan valitsemiseen.

Maustaminen on pokessa tärkeää. Marinadi yhdistää sesamia, soijaa ja chiliä. Mukaan voi pilkkoa myös kevätsipulin vartta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tämä kalaruoka tarjoillaan sellaisenaan vaikkapa alkuruokana tai salaatin päällä, mutta sen voi koota myös hauskaksi kulhoksi. Riisi on kulhon pohjalla ja erilaiset kasvikset toimivat lisukkein.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katso poken resepti täältä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla