Herkkä ihminen aloittaa piparkakun syömisen jaloista. Kuva: <span class="photographer">Istockphoto.</span>
Herkkä ihminen aloittaa piparkakun syömisen jaloista. Kuva: Istockphoto.

Ei ole yhdentekevää haukkaatko pipariukosta ensin pään vai jalan, väittää amerikkalaistutkija.

Ensimmäinen haukku pipariukosta tai -akasta kertoo paljon persoonallisuudestasi, mikäli amerikkalaista tohtori Alan Hirschiä on uskominen.

Jos aloitat piparkakku-ukon syömisen haukkaamalla ensimmäisen palan hahmon päästä, olet määrätietoista johtajatyyppiä, chigacolaisessa Smell & Taste Treatment and Research Foundationissa työskentelevä tutkija väittää. Jos taas syöt piparilta ensin jalat, olet herkkätunteinen.

Jopa sillä on Hirschin mukaan väliä, nakerratko piparihahmolta ensin oikean vai vasemman käden. Puraisu vasemmasta viittaa ulospäinsuuntautuneisuuteen ja luovuuteen, kun taas oikeasta kädestä aloittaminen paljastaa sinut epäluuloiseksi ja pessimistiseksi luonteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Muutama vuosi sitten toteutetun piparitutkimuksen luotettavuus persoonallisuustestinä lienee kyseenalainen, mutta ainakin sen koe paljasti, että 500:sta amerikkalaisesta koehenkiöstä suurin osa (64 %) aloitti piparkakkuhahmon syömisen pääpuolesta. Jalkojen kimppuun kävi ensimmäiseksi 20 % syöjistä. Kädet maistuivat ensimmäisenä 16 %:lle syöjistä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tee omat johtopäätöksesi - ja tarkkaile läheisiäsi!

Piparitutkimuksen toteutti Dunkin' Donuts vuonna 2010.

Sisältö jatkuu mainoksen alla