Venäläinen omenakakku, fantastinen leipä ja huippukokin makaronilaatikko – tässä ovat Sopan hitit vuodelta 2017!

1. Omenakakku Sharlotka

Itkettävän herkullinen venäläinen omenakakku valtasi ykkössijan ylivoimaisesti. Kermavaahdon ja vadelmahillon kanssa tarjottava sharlotka saattaa perinteiset omenapiiraat miltei häpeään, niin herkullista se on.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sharlotkan ohjeen löydät tästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Jouni Toivasen makaronilaatikko

Michelin-palkitun kokin makaronilaatikko on herättänyt paljon tunteita, niin puolesta kuin vastaan. Tämän makaronilaatikon juju on pitkässä kypsennyksessä matalassa lämpötilassa. Mehevyys on taattu, mutta koostumus jakaa syöjiä: Toivasen makaronilaatikko on tavallista pehmeämpää. Suosittelemme joka tapauksessa testaamaan!

Jouni Toivasen makaronilaatikon ohjeen löydät tästä.

3. Fantastinen leipä

Sopan entisen tuottajan Teemu Lemisen esittelemä leipäohje on sivuston historian aikana suosituin reseptimme, eikä ihme. Se on nimittäin superhelppo, ja lopputuloksena ovat täydellisen rapeat ja ihanat vehnäsämpylät.

Fantastisen leivän ohjeen löydät tästä.

4. Vihreä kuula -joulutorttu

Hieman uudempi innovaatio yhdistää kaksi perinteistä sesonkiherkkua, vihreän kuulan ja joulutortun. Ainut hankaluus on vihreiden kuulien liukkaus. Mokomat pirulaiset ovat kuulemma luiskahdelleet pois useiden leipurien torttujen päältä. Siksi painotamme vahvasti muutamaa seikkaa: tee puolikkaalle kuulalle tarpeeksi iso kolo, ja aseta se sileä puoli ylöspäin. Kyllä. Jätä myös voitelematta keskiosa, niin tortun pinta ei ole yhtä liukas. Jos varotoimista huolimatta kuula luiskahtaa pois tortun päältä, voi valpas leipuri vielä pelastaa tilanteen. Pelti pois uunista, kuula pikkulusikalla takaisin omalle paikalleen ja takaisin paistohommiin. Lopputulos palkitsee!

Vihreä kuula -joulutortun ohjeen löydät tästä.

5. Kokki Serko Rantasen jauhelihakastike

Serko Rantasen jauhelihakastike valmistuu vähän kuin mummolassa: ensin tehdään ruskea kastikepohja ja sitten vasta ruskistetaan erikseen jauheliha. Ihanan säväyksen antaa myös karamellisoitu sipuli. Tätä tehdään toistekin!

Serko Rantasen jauhelihakastikkeen ohjeen löydät tästä.

6. Paahdettu perunamuusi

Tiesitkö, että parhaassa mahdollisessa perunamuusissa perunoita ei keitetä? Sen sijaan ne paahdetaan. Aikaa kuluu enemmän, mutta tämä luksusmuusi sopiikin kiireettomään viikonloppukokkaukseen.

Paahdetun perunamuusin ohjeen löydät tästä.

7. Timjami-perunavuoka

Klassinen timjami-perunavuoka on täydellistä kylmien päivien ruokaa. Perunoita ei tarvitse edes pestä, ne vain viipaloidaan ja valellaan ihanalla maustevoilla. Sitten uuniin!

Timjami-perunavuoan ohjeen löydät tästä.

8. Pehmeä peltileipä

Pelti viittaa tämän kuohkean ja pehmoisen leivän osalta vain kypsennysastiaan. Kuohkea rakenne ei kuitenkaan tarkoita tuntien puurtamista leivontahommissa. Peltieipä vaatii aktiivista huomiotasi nimittäin vain vaivaiset 10 minuuttia.

Pehmeän peltileivän ohjeen löydät tästä.

9. Kiinalainen nuudeli-jauhelihapannu

Jauhelihaspagetin kiinalainen versio tehdään possun jauhelihasta ja nuudeleista. Ruuan kiinalainen nimi "muurahaiset kiipeävät puihin" kuvaa hyvin sitä, miten jauheliha tarttuu mehevästi nuudelien kylkeen kiinni.

Kiinalaisen nuudeli-jauhelihapannun ohjeen löydät tästä.

10. Jauhelihapannarirulla

Kun yhdistetään kaksi suosikkia, ei ruoka vain voi mennä pieleen. Pannukakku ja jauhelihakastike, voiko mehevämpää yhdistelmää edes kuvitella?

Jauhelihapannarirullan ohjeen löydät tästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla