Kuva: <span class="photographer">Panu Pälviä</span>
Kuva: Panu Pälviä

Nyppiikö lapsesi kasvikset ruuasta mutta itse haluaisit syödä vegeä? Kokkaa näitä ruokia, ja koko perheenne on onnellinen.

1. Jättimäinen porkkanarösti

Porkkanarösti on kuin iso piirakka ja kasvispihvit samassa ruuassa. Makuina on lempeät peruna ja porkkana, ja pakasteherneitä voi nappailla sormin suuhun.

Porkkanaröstin ohjeen löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

2. Bataattikeitto ja tomaatti-pestoleipäset

Samettisessa bataattikeitossa on pikkuisen tulta, mutta voit myös lisätä cayennenpippurin sen jälkeen, kun olet ottanut lapsen annoksen sivuun. Keiton pariksi voit pyöräyttää supernopeat "pikkupizzat" paistovalmiista patongista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Bataattikeiton ohjeen löydät täältä.

3. Fetalla kuorrutettu kasvismoussaka

Paahtuneen juustokuorrutteen alle on helppo piilottaa paljon munakoisoa ja tomaatteja, jotka muhivat uunissa tosi herkuksi. Opit samalla maailman helpoimman valkokastikkeen reseptin, jota voit käyttää myös lasagnessa.

Kasvismoussakan ohjeen löydät täältä.

4. Appelsiinipestopasta

Kaikkihan tykkää pestopastasta! Ja vielä enemmän, kun pesto maistuu appelsiinilta. Tämä pastan valmistus vie aikaa vain pastan keittämisen verran.

Appelsiinipestopastan ohjeen löydät täältä.

5. Pizza nyhtökaurasta

Pizzaa! Jos lapsesi on maistanut nyhtöpossua tai nyhtökanaa ja pitää siitä, hän takuulla pyytää pizzaa toisenkin palan. Pizzan herkullinen kastike syntyy minuutissa aurinkokuivatuista tomaateista.

Nyhtökaurapizzan ohjeen löydät täältä.

Kuvat Reetta Pasana, Panu Pälviä ja Sami Repo

 

 

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla