Death by chocolate -kakku. Kuva: Reetta Pasanen
Death by chocolate -kakku. Kuva: Reetta Pasanen

Kuusi parasta suklaaherkkua, ole hyvä! Soppa365:n kaikkien aikojen suosituimmat suklaareseptit ovat niin koukuttavia, että vetävät suorastaan sanattomaksi.

Suklaa sulattaa sydämet. Ystävänpäivänä, syntymäpäivänä tai muuna juhlapäivänä on ihanaa hemmotella itseään ja läheisiään suussa sulavilla herkuilla. Näillä resepteillä valmistat suklaiset kakut ja leivokset niin tarjottaviksi kuin lahjaksi.

Soppa365:n kuusi kaikkien aikojen suosituinta suklaareseptiä, ole hyvä!

1 Death by chocolate -kakku

Yksi Soppa365:n suurista hittikakuista on överisuklainen Death by chocolate -kakku, joka tehdään radio- ja tv-juontaja Anni Hautalan ohjeella. Kakku on nimensä veroinen, sillä se sisältää melkein puoli kiloa suklaata. Supersuklaista kakkua paistetaan vain puoli tuntia, jotta se pysyy kosteana. Tätä syötyään on vaikea kuvitella mitään parempaa!

 

Death by chocolate -kakun reseptin löydät tästä.

2 Suklaa-keksiruudut

Ilman uunia valmistuvat suklaa-keksiruudut ovat mokkapalojen ja Snickersin risteytys. Maailman helpoimmat keksit valmistuvat vain 25 minuutissa, joten ei ole ihme että ne ovat soppalaisten suosikkikeksit. Herkkupalat valmistetaan muun muassa valkosuklaasta, keksimurusta ja maapähkinävoista ja kuorrutetaan vielä valko- ja tummalla suklaalla. Kun pakkaat keksit nättiin rasiaan tai pussiin, voit antaa ne lahjaksi ystävälle!

Suklaa-keksiruutujen ohjeen löydät tästä.

3 Sami Kurosen super-brownie

Radiojuontaja Sami Kurosen brownie-resepti on hurmannut Soppa365:n kävijät täysin. Muutamasta raaka-aineesta valmistuva brownie on takuuvarma suklaaherkku sekä lapsille että aikuisille. Brownie maistuu taivaalliselta vaniljajäätelön ja vadelmamelban kanssa.

Sami Kurosen super-brownien ohjeen löydät tästä.

 4 Kardemummainen suklaamoussekakku

Soppakokki Chrissen kaikkien aikojen suosituin hittiresepti on uskomattoman herkullinen moussekakku. Itse kokkikin on todennut, että tämä suklaakakku vetää hiljaiseksi, sillä se on niin hyvää, etteivät sanat riitä! Kardemumman ja suklaan liitto on koukuttava, ja kun koristelet täyteläisen kakun vielä mustikoilla, saat sille ihanaa raikkautta.

Kardemummaisen suklaamoussekakun ohjeen löydät tästä. 

5 Nina Lincolnin jäädytetty suklaajuustokakku

Viileä suklaakakku on Sopan suosikkikakkujen kaunotar. Se on myös klassikko, jonka voi kätevästi valmistaa jo edellisenä päivänä ja laittaa yöksi pakastimeen. Ota kakku pakkasesta puoli tuntia ennen tarjoilua ja koristele vaikkapa suklaarouheella, marjoilla tai syötävillä kukilla. Suklaasta ja tuorejuustosta valmistettu juustokakku maistuu kylmänä ihanan raikkaalta.

 

Nina Lincolnin jäädytetyn suklaajuustokakun ohjeen löydät tästä.

6 Gluteeniton mikromukikakku suklaasta

Taikasanat: gluteeniton, nopea, helppo ja herkullinen! Nämä kaikki yhdistyvät mikromukikakussa. Et siis tarvitse uunia etkä kakkuvuokaa, sillä kakku paistetaan ja tarjotaan keraamisessa mukissa. Viiden minuutin mukikakku valmistuu kätevästi mikrossa. Se saa jäädä sisältä ihanan pehmeäksi. Viimeistele kakku sulalla suklaalla ja tuoreilla vadelmilla.

Gluteenittoman mikromukikakun ohjeen löydät tästä.

Teksti: Maiju Tuovinen

Italialainen keittiö on monien ikisuosikki, eikä ihme! Kokosimme parhaat ruokaohjeet saapasmaasta. Pastat jätettiin tällä kertaa väliin, sillä Italiaan mahtuu paljon muutakin.

1. Italialainen appelsiinikana

Balsamico ja rosmariini tuovat 25 minuutissa valmistuvaan kanapataan särmää, ja appelsiini ihanaa makeutta ja väriä. Herkullisin lopputulos syntyy tuorepuristetulla appelsiinimehulla, mutta myös kaupan mehu sopii tähän ruokaan.

Katso ohje tästä.

2. Gnocchit sorrentolaiseen tapaan

Siinä missä torstai on Suomessa hernekeittopäivä, Italiassa silloin syödään usein gnoccheja. Tähän ruokaan käyvät kaupan valmisgnocchit, sillä sorrentolaiseen tapaan ne viimeistellään uunissa.

Katso ohje tästä.

3. Tomaattinen lihamureke

Italialaiseen lihamurekkeeseen on piilotettu tomaattikastike mukaan! Yrttiseen murekkeen seuraksi keitetään spagettia, jonka pyöräyttää hyvässä oliiviöljyssä.

Katso ohje tästä.

4. Italialainen papu-pastasalaatti

Tässä salaatissa maistuvat kevät ja Italia: siitä huolehtivat valkopapu, parmesaani ja fenkoli.

Katso ohje tästä.

5. Samppanjagranita

Kun tarjolla on pitkä tai tuhti illallinen, italialainen jäädyke eli granita toimii keventävänä väliruokana. Italiassa granita valmistetaan hedelmämehusta. Tässä ohjeessa jäädykkeen pohjana on juhlavasti samppanja ja mausteena sitruunankuori. Granitan voi tehdä pakastimeen valmiiksi vaikka pari päivää ennen h-hetkeä. Lopuksi se rouhitaan haarukalla hileiseksi. Granita sopii myös vegaaneille.

Katso ohje tästä.

6. Caprin sitruunakakku

Ikisuosikki, joka ei koskaan mene pois muodista. Glorian ruoka & viini -lehdessä aikanaan esitelty kahvikakku on ihanan sitruunainen. Ihan kuin kotona Italiassa.

Katso ohje tästä.

Mistä tietää, että ruoka on terveellistä? Helppoa: väristä! Valmistamalla värikkäitä aterioita saat maksimoitua syömisen terveysvaikutukset, sillä erivärisissä raaka-aineissa on eri vitamiineja ja hivenaineita. Kokosimme maukkaan ja terveellisen ruuan värisuoran!

1. Pinkki: ohra-punajuurivuoka kananmunien kanssa

Hitaasti hautunut ohra-punajuurivuoka saa viimeistelyn lehtikaalilla ja kananmunilla. Ateria on aikamoinen terveyspommi. Punajuuri nimittäin sisältää monipuolisesti kivennäisaineita: paljon kaliumia, kalsiumia, kuparia, magnesiumia, natriumia, ­rautaa ja sinkkiä. Lehtikaalissa taas on kaksi kertaa enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinissa. Ohra on näille superkasviksille parempi seuralainen kuin vaikkapa peruna: ohran sisältämä beetaglukaani nimittäin alentaa tutkitusti kolesterolia.

Katso resepti tästä.

2. Vihreä: parsa-lohivokki.

Vihreää, rapeaa, paahteista. 20 minuutissa valmistuva herkkuvokki yhdistää parsan ja lohen uudella, raikkaalla tavalla. Lohesta saat tarpeellista omega-3-rasvaa että D-vitamiinia, ja parsa taas on on antioksidanttipitoisuudessaan vihannesten kärkikastia. Vihreästä vokista löytyy myös pinaattia, joka on varsinainen terveyspommi ja tekee monipuolisesti hyvää keholle.

Katso resepti tästä.

3. Oranssi: Porkkanahummus

Vegaaninen porkkanahummus on supermaukas tahna leivän päälle tai dipiksi. Porkkanoiden ja valkosipulien paahtaminen antaa tahnaan lempeän paahteisen maun. Porkkana sisältää runsaasti A-vitamiinia ja beetakaroteenia. Kikherneistä puolestaan saat proteiinia, kuituja ja hyviä rasvoja.

Katso resepti tästä. 

4. Violetti: Punakaalilaatikko 

Tässä kasviskaalipaistoksessa on todella lihaisa tuntuma, vaikka ruoka on täysin vegaaninen. Siinä käytetään "Ruotsin nyhtökauraa", soijaproteiini oumphia. Punakaali taas sisältää runsaasti muun muassa K- ja C-vitamiinia sekä rikkiä, joka auttaa ihon hyvinvointia.  

Katso resepti tästä.