Death by chocolate -kakku. Kuva: <span class="photographer">Reetta Pasanen</span>
Death by chocolate -kakku. Kuva: Reetta Pasanen

Kuusi parasta suklaaherkkua, ole hyvä! Soppa365:n kaikkien aikojen suosituimmat suklaareseptit ovat niin koukuttavia, että vetävät suorastaan sanattomaksi.

Suklaa sulattaa sydämet. Ystävänpäivänä, syntymäpäivänä tai muuna juhlapäivänä on ihanaa hemmotella itseään ja läheisiään suussa sulavilla herkuilla. Näillä resepteillä valmistat suklaiset kakut ja leivokset niin tarjottaviksi kuin lahjaksi.

Soppa365:n kuusi kaikkien aikojen suosituinta suklaareseptiä, ole hyvä!

1 Death by chocolate -kakku

Yksi Soppa365:n suurista hittikakuista on överisuklainen Death by chocolate -kakku, joka tehdään radio- ja tv-juontaja Anni Hautalan ohjeella. Kakku on nimensä veroinen, sillä se sisältää melkein puoli kiloa suklaata. Supersuklaista kakkua paistetaan vain puoli tuntia, jotta se pysyy kosteana. Tätä syötyään on vaikea kuvitella mitään parempaa!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Death by chocolate -kakun reseptin löydät tästä.

2 Suklaa-keksiruudut

Ilman uunia valmistuvat suklaa-keksiruudut ovat mokkapalojen ja Snickersin risteytys. Maailman helpoimmat keksit valmistuvat vain 25 minuutissa, joten ei ole ihme että ne ovat soppalaisten suosikkikeksit. Herkkupalat valmistetaan muun muassa valkosuklaasta, keksimurusta ja maapähkinävoista ja kuorrutetaan vielä valko- ja tummalla suklaalla. Kun pakkaat keksit nättiin rasiaan tai pussiin, voit antaa ne lahjaksi ystävälle!

Suklaa-keksiruutujen ohjeen löydät tästä.

3 Sami Kurosen super-brownie

Radiojuontaja Sami Kurosen brownie-resepti on hurmannut Soppa365:n kävijät täysin. Muutamasta raaka-aineesta valmistuva brownie on takuuvarma suklaaherkku sekä lapsille että aikuisille. Brownie maistuu taivaalliselta vaniljajäätelön ja vadelmamelban kanssa.

Sami Kurosen super-brownien ohjeen löydät tästä.

 4 Kardemummainen suklaamoussekakku

Soppakokki Chrissen kaikkien aikojen suosituin hittiresepti on uskomattoman herkullinen moussekakku. Itse kokkikin on todennut, että tämä suklaakakku vetää hiljaiseksi, sillä se on niin hyvää, etteivät sanat riitä! Kardemumman ja suklaan liitto on koukuttava, ja kun koristelet täyteläisen kakun vielä mustikoilla, saat sille ihanaa raikkautta.

Kardemummaisen suklaamoussekakun ohjeen löydät tästä. 

5 Nina Lincolnin jäädytetty suklaajuustokakku

Viileä suklaakakku on Sopan suosikkikakkujen kaunotar. Se on myös klassikko, jonka voi kätevästi valmistaa jo edellisenä päivänä ja laittaa yöksi pakastimeen. Ota kakku pakkasesta puoli tuntia ennen tarjoilua ja koristele vaikkapa suklaarouheella, marjoilla tai syötävillä kukilla. Suklaasta ja tuorejuustosta valmistettu juustokakku maistuu kylmänä ihanan raikkaalta.

 

Nina Lincolnin jäädytetyn suklaajuustokakun ohjeen löydät tästä.

6 Gluteeniton mikromukikakku suklaasta

Taikasanat: gluteeniton, nopea, helppo ja herkullinen! Nämä kaikki yhdistyvät mikromukikakussa. Et siis tarvitse uunia etkä kakkuvuokaa, sillä kakku paistetaan ja tarjotaan keraamisessa mukissa. Viiden minuutin mukikakku valmistuu kätevästi mikrossa. Se saa jäädä sisältä ihanan pehmeäksi. Viimeistele kakku sulalla suklaalla ja tuoreilla vadelmilla.

Gluteenittoman mikromukikakun ohjeen löydät tästä.

Teksti: Maiju Tuovinen

Sisältö jatkuu mainoksen alla