Etsitkö pirteää puistoskumppaa vai laadukasta brunssikuohuvaa? Kokosimme listan, josta löydät oikean viinin erilaisiin vappukarkeloihin ja muihin kevään juhliin.

Kevät on kuplien kulta-aikaa. Vapun perinteisin juoma on siman lisäksi kuohuviini, ja kuohuvalla juhlistetaan pian myös kevään ylioppilaita ja muita sankareita. Mutta kuinka löytää juuri se oikea pullo? Glorian ruoka & viinin ja Soppa365:n toimitus testasi kevään kuohuviinit ja kokosi listan, josta löytyy oikea viini joka tilanteeseen.

Testin voittajaksi valittu viini on todellinen löytö, joka päihittää useat edullisemmat samppajat.

Samppanjan tasoinen skumppa

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

André Delorme Crémant de Bourgogne Organic Brut, 17,89 e

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Raadin suosikki ja testin voittaja. Tämä luomukuohuviini sai aikaan ihastuneita huokauksia heti ensimmäisestä siemaisusta lähtien. Viinin kuplat ovat lempeitä ja yleisfiilis romanttinen, jopa ylellinen. Jos mietit hieman paremman kuohuviinin ja edullisen samppanjan välillä, tämä on erittäin hyvä ostos. Lisäksi on vielä bonusominaisuus: ihana, parfyyminen tuoksu. Mikäli vappuna suihkussa käyminen jää jostain syystä väliin, tilanteen voi pelastaa pirskottamalla päälleen hieman tätä viiniä.

"Menisi läpi samppanjana."

Trendikäs löytö

True Colours Cava Brut, 11,99 e

Raati ihastui trendikkään True Colours -cavan ulkoasuun. Värityksen voi tulkita viittaavan joko sateenkaarilippuun tai vappuisesti serpentiiniin. Pullon lisäksi myös maku on mainio. True Colours ei ole hyökkäävään hapokas kuohuviini, vaan miellyttävän tasapainoinen tapaus. Se on kuiva, mutta mausta löytyy silti miellyttävää hedelmäisyyttä. Jälkimaussa on pientä mausteisuutta ja sitruunankuorta. Tätä cavaa voit juoda läpi vapun, sillä se toimii nakinkin kanssa.

"Tää on kiva."

Kuplia ruokapöytään

Mas de la Sabatera Chardonnay Cava Brut, 11,99 e

Hyvä peruskuohuviini, jonka tuoksussa on hieman päärynää. Sinulle, joka pidät selvästi erottuvista kuplista. Maku on melko neutraali, helposti yhdisteltävissä erilaisiin ruokiin. Sai kunniamaininnan alle 13 euron kuohuviininä Vuoden viinit -kilpailussa 2016.

"Vähän hyökkäävä hapokkuus, mutta aika jees."

Loppuillasta puistoon

Perelada Reserva Cava Brut, 9, 99 e

Testin halvin kuohuiviini oli raadin mielestä suoraviivainen, mutta hinta-laatu-suhteeltaan kuitenkin oikein hyvä ostos. Suosittelemme, että nautit tämän viinin erityisen kylmänä. Perinteisesti se onnistuu suomalaisessa vappusäässä esimerkiksi menemällä ulos. Siksi onkin onnekas yhteensattuma, että eräs testaaja julisti tämän viinin "mainioksi puistoskumpaksi".

"Ensin juodaan paremmat ja sitten tätä." 

Sillikselle sopivia kuplia

Nepenthe Prestige Cuvée Chardonnay Pinot Noir Extra Dry, 13,90 e

No nyt on hyvä hankinta vapun ruokapöytään, toteaa raati yksimielisesti. Tästä kuohuviinistä löytyy makua, happoa ja hedelmäisyyttä. Sitruunan aromi lupaa, että viini on hyvä pari esimerkiksi vappuviikonlopun kana- tai kalaruuille. Sopii hienosti jopa sillikselle!

"Ruokaviiniksi erittäin hyvä ostos."

Lempeä brunssiviini

Stift Klosterneuburg Mathäi Brut, 16,98 e

Tässä ollaan siinä hintaluokassa, että alkaa löytyä kunnon makukerroksia, toteaa eräs raadin jäsen. Tämä kuohuviini on lempeä ja hivenen mausteinen. Tuoksusta löytyy muun muassa persikkaa. Testaajien mielipiteet jakautuvat: joidenkin mielestä viini on hintansa arvoinen, toisista hiukkasen kallis. Siitä ollaan kuitenkin samaa mieltä, että tämäkin olisi hyvä ruokaviini kevään juhliin.

"Löytyy vähän vastusta, kestää jopa savukalan."

Terassikelien juhlistukseen

Dr. Loosen Riesling Extra Dry, 18,49 e

Rieslingin ystävät, huomio!  Lempirypäleenne maku erottuu tästä kuohuviinistä selvästi.  Viinissä on kukkaisuutta, mutta se ei ole liian makea. Tiukat sitruunat ja hapot, raati kuvailee. Sopisi hyvin munkkien kaveriksi, samoin vaikka vuohenjuustosalaatille. Tällä voisi juhlistaa myös kevään ensimmäisiä terassikelejä, yksi testaajista ehdottaa.

"Testin persoonallisin viini."

Sisältö jatkuu mainoksen alla