Helppo sekoitettava taikina ei sähkövispilää kaipaa. Kuva: <span class="photographer">Tuomas Kolehmainen</span>
Helppo sekoitettava taikina ei sähkövispilää kaipaa. Kuva: Tuomas Kolehmainen

Tämän jälkeen et tarvitse enää muita kakkutaikinoita. Ruokatoimittaja, soppakokki Riikka Väliahde paljastaa luottotaikinansa.

Kuvittele yksi kakkutaikina, jolla leivot kakun kuin kakun. Unelma sille, jolla jauhopeukalo on keskellä kämmentä, eikö?

Kuulostaako tutulta: Olet luvannut tehdä kakun juhliin X. Muistat tehneesi kerran jonkun tosi herkullisen ja helpon kakun, mutta nyt et löydä reseptiä mistään. Inspiraatio ei iske. Epäonnistumiselle ei ole varaa, koska jätit asian viimetinkaan.

Kaikkeen tähän on ratkaisuna luottokakku. Sellainen kakku, joka toimii joka kerta ja muuttuu tarpeen vaatiessa. Ja voi kyllä, sellainen on olemassa. Löysin omani noin 8 vuotta sitten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Teen taikinasta kakkujen lisäksi marjamurupiirakkaa.

Tämä kakkutaikina on helppo

Luottokakkuni taikina on helppo. Taikina sekoitetaan kulhossa ilman sähkövatkainta. Siksi sen voi leipoa myös vaikkapa mökillä tai muissa vaatimattomissa olosuhteissa. Taikinan ainesosat ovat melko tavanomaiset: jauhoja, voita, munaa, sokeria ja kohotusaineita. Sen lisäksi tarvitaan jogurttia (tai hätätilassa vaikkapa piimää). Katso kakkutaikinan resepti täältä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tällä taikinalla kakusta tulee todella mehevä ja pehmeä. Se kohoaa mukavan tasaisesti.

Kakku muuttumisleikissä

Syy, miksi taikinasta on tullut lempparini, on kuitenkin muunneltavuus. Pienillä muutoksilla se taipuu porkkanakakuksi, banaanileiväksi ja maustekakuksi.

Banaanileipä on yksi suosikeistani.

 

  • Porkkanakakku
    • Sekoita joukkoon 2 dl porkkanaraastetta ja pätkä raastettua inkivääriä. Mausta taikina kanelilla. Kuorruta kypsä kakku tuorejuuston ja tomusokerin seoksella.

 

  • Banaanileipä
    • Muussaa taikinaan banaaneja, rouhi pähkinöitä ja suklaata. Paista leipävuoassa ja tarjoa suklaalevitteen kanssa. Katso banaaniversio täältä!

 

  • Karamellinen raparperikakku
    • Pilko 2 raparperin vartta paloiksi. Nostele kakkuvuoan pohjalle. Ripottele päälle fariinisokeria ja kaada taikina päälle.

 

  • Marjamurupiirakka
    • Taikinasta syntyy myös ohuempi piirakka. Lisää mauiksi pakastemarjoja ja mantelicrumblea. Marjamurupiirakan resepti löytyy täältä!

 

  • Näyttävä kinuski-päärynäkakku
    • Näyttävä kerroskakku syntyy tällä muunnoksella!
Kinuski-päärynäkakku koristellaan popcorneilla.

Tästä maailman yksinkertaisimmasta reseptistä on helppo aloittaa matka kakkumestariksi. Keksi omia yhdistelmiäsi!

Hei, kiitos palautteesta! Siinä on tosiaan jäänyt sana porkkanaraastetta vahingossa pois. Lisäsimme sen sinne nyt eli 2 dl porkkanaraastetta ja pätkä raastettua inkivääriä. Hauskaa vappua! Terveisin, Soppa365 toimitus

Sisältö jatkuu mainoksen alla