Herkullinen perunaviipaleista koottu vuoka on maustettu timjamilla ja valkosipulilla. Vuoka käy monien liharuokien lisäkkeeksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen
Timjami-perunavuoka
Ainekset
12
keskikokoista perunaa (esim. Rosamunda)
50
g
voita
2
valkosipulinkynttä
2
tl
tuoretta timjamia hienonnettuna
1
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria rouhittuna
Työvaiheet
- Pese perunat hyvin, älä kuori. Viipaloi perunat aivan ohuiksi viipaleiksi mandoliinilla tai veitsellä. Asettele siivut voideltuun uunivuokaan perunoiden muotoisina ryhminä.
- Sulata voi ja sekoita sen joukkoon hienonnettu valkosipuli, timjami, suola ja mustapippuri.
- Kaada maustevoi perunoiden päälle.
- Kypsennä laatikko 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes perunat ovat juuri ja juuri kypsiä.
- Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia uunin ylätasossa, kunnes pinta rapeutuu ja ruskistuu.