Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2212 reseptiä.
Linkitetty 264 keittokirjaan.
OHJE ja KUVA Sanna Maskulin

Suolapedillä paahtuneista uuniperunoista tehty muusi on lohturuokaa parhaimmillaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
1 t + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu perunamuusi

Ainekset

4
isoa Rosamundaa
1
kg
karkeaa merisuolaa
30
g
voita
1
rkl
puristettua sitruunan mehua
3
dl
täysmaitoa
200
g
graavilohta

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese perunat. Pistele ne haarukalla, jolloin perunat kypsyvät tasaisesti eivätkä ”räjähdä”. Levitä suola uunipellille ja perunat suolapedin päälle. Kypsennä 1 tunti tai kunnes perunat ovat kypsiä.
  2. Anna perunoiden jäähtyä sen verran, että pystyt käsittelemään niitä. Sulata sillä välin voi ja purista sitruunan mehu. Mausta voisula sitruunalla. Kuumenna maito omassa kattilassaan.
  3. Purista tai kaavi perunat kuoristaan syvään kulhoon. Lisää ripaus suolaa ja sitruunavoi kuumien perunoiden päälle. Jätä tilkka voita muusin viimeistelyyn. Lisää sen jälkeen maito samalla survoen tai jos haluat kuohkeamman muusin, käytä sähkövatkainta.
  4. Kaada loppu sitruunavoi muusin päälle. Saksi päälle valmista graavilohta.

Kommentit (21)

Yksi kysymys

Tuota tuota. Mikä on tuon suolapedin merkitys, eli mikä on sen vaikutus lopputulokseen?

Väinö-kokki

Vai niin, että 1kg MERISUOLAA? Eipä taida nyt tuota herkkua sydävikainen syödä. 

ei ymmärrä

Mitä tuolle suolalle tehdään lopuksi?

Kokki-Kimuli

Ei tarvitse suolapetiä, testattu on... ;)

pappandrelle (it.)

Samaan tyyliin tehdään Espanjassa uunikala. Reunapellille reilusti merisuolaa, ja kala uuniin n. 200 astetta. Yllätys oli se, ettei kala maistunut yhtään liian suolaiselta. Suosittelen myös suomalaisille. Kala löytyi suolakasan alta.

alphons

muuten  hyvänoloinen resepti, mutta neljästä potusta saa vaivoin yhden annoksen, eikä 4-6 annosta. Vaikka olisi kuinka isoja pottuja. ;)

Vierailija

Mikä on Suolan tarkoitus. haittaako jos ei laita.

Juusokokki

Ei ole tainnu alhpons rosamundia nähdä? Yleensä yksi riittää yhdelle henkilölle uuniperunaksi, joten neljästä tulee hyvinkin lisuke 4-6 hlölle😂.
Eikä tämä kilo suolaa sydänvikaiselle ole ongelma; suolan rooli on olla lämmönsiirtäjänä ja pohjan palamisen estäjänä, ei niinkään suolaajana. Jos reseptiä katsoo, niin sitä suolaahan vielä lisätään muusiin muusausvaiheessa. Mainio inspiroiva ohje, kiitos!

400g merisuolaa?

Mitä kilolle suolaa tehdään uunissa käytön jälkeen?
Voiko sitä käyttää uudestaan? Säilyttää? Heittää roskiin :( ?
Ideoita?
Kilo suolaa ja pois heittäminen tuntuu vaan tuhlaukselta.

muussii

Tätä täytyykin kokeilla! Tämäkin on todella mielipidekysymys, toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä... Kyllä kai tuon suolan nyt voi uudelleen käyttää vaikka ihan samaan tarkoitukseen toistamiseen tai vaikka kuinka monesti? En oo kyllä rosamundaa koskaan ostanukka mutta kerta se ensimmäinenkin, muusia olen tehnyt muun merkkisestä jauhoisesta perunasta ja ihan höyrykeittämällä potut.

turhaa

Älytön resepti. Tällä ei ainakaan tehdä arkimuusia. 1) Tuon suolan voisi kyllä ottaa talteen ja käyttää uudestaan suolapeti-tarkoitukseen, mutta meinaa ylimääräistä vaivaa (ja siivoamista). 2) Vartin sijasta kypsennät perunoita tunnin! 3) Lisäksi syntyy akrylamidia, mitä keitetyissä perunoissa ei ole. En usko, että tällä reseptillä muusi on niin merkittävästi parempi, että on kaiken tuon vaivan arvoinen.

turhaa

Ja vielä: neljä isoakaan perunaa ei todellakaan riitä 4–6 henkilölle — jos tarkoitus ei ole tehdä fine dining -ravintola-annoksien kokoisia maistiaisia.

Muussipoika

Miksi laitetaan maitoa. Keitettäessä jätän vähän vettä kattilaan ja voita reilusti enemmän kuin tuo 30 g - maistuu varmasti paremmalta

Käppä

Tarttee kokeilla. Kuulostaa hyvältä

sepetti

"turhaa

11/14

klo 15:59 | 30.10.2017

Älytön resepti. Tällä ei ainakaan tehdä arkimuusia. 1) Tuon suolan voisi kyllä ottaa talteen ja käyttää uudestaan suolapeti-tarkoitukseen, mutta meinaa ylimääräistä vaivaa (ja siivoamista). 2) Vartin sijasta kypsennät perunoita tunnin! 3) Lisäksi syntyy akrylamidia, mitä keitetyissä perunoissa ei ole. En usko, että tällä reseptillä muusi on niin merkittävästi parempi, että on kaiken tuon vaivan arvoinen."

Jollei tiedä ruokafiilistelystä tai ruuoanlaitosta mitään, niin miksi ottaa kantaa.

Näytä kaikki kommentit (21)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1127 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Rapsakat ruohosipuliletut kannattaa syödä heti, ihanan kuumina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 isoa lettua
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Korealainen ruohosipulilettu

Ainekset

TAIKINA
3 ½
dl
vehnäjauhoja
1
rkl
maissitärkkelystä
1
rkl
sipulijauhetta
½
tl
leivinjauhetta
½
tl
ruokasoodaa
4
dl
kylmää vettä
¼
tl
suolaa
¼
tl
sokeria
LISÄKSI
1
iso ruukku
ruohosipulia
1
chili
4
rkl
rypsiöljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Sekoita taikinan ainekset kulhossa. Jaa ruohosipulit neljään nippuun ja leikkaa varret noin 5 cm:n pätkiksi. Hienonna chili.
  2. Kuumenna ruokalusikallinen öljyä isolla, tarttumattomalla pannulla. Levitä desi taikinaa tasaisesti pannulle. Paina pannukakun pinnalle neljännes ruohosipulista ja vähän chiliä. Valuta letun päälle vielä ruokalusikallinen taikinaa, jotta ruohosipulit tarttuvat lettuun.
  3. Paista 3–4 minuuttia, kunnes taikina on melkein kokonaan hyytynyt. Käännä ja paista toiselta puolelta 1–2 minuuttia tai kunnes lettu on kypsä ja rapea. Tarjoile soija-seesamikastikkeen kanssa (ks. ohje).

Soija-seesamikastike

Ainekset

½
dl
hienonnettua ruohosipulia
3
rkl
soijaa
2
rkl
vettä
2
rkl
riisiviinietikkaa
1
tl
seesamiöljyä
1
tl
seesaminsiemeniä
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Hienonna ruohosipuli ja laita pieneen kulhoon tai kastikekippoon. Sekoita joukkoon loput ainekset ja tarjoile lettujen kanssa.
Me Naiset on lisännyt 1127 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Kesältä maistuva pasta syntyy jugurtista, juustosta ja herneistä. Jogurtilla saa ruokaan samanlaista täyteläisyyttä kuin kermalla, mutta lopputuloksesta tulee raikkaampi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Jugurtti-hernepasta

Ainekset

1
sitruunan kuori ja mehu
2
dl
parmesanjuustoa
2
dl
maustamatonta paksua jugurttia
2
tl
oreganoa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
1
litra
herneitä/ 1 pss (200 g) pakasteherneitä
1
punainen chili
1
ruukku
basilikaa
1
tlk (130/160 g)
linssejä
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Pese ja kuivaa sitruuna hyvin. Raasta sitruunan kuori kulhoon ja purista päälle mehu. Raasta joukkoon juusto ja lisää jugurtti ja mausteet.
  2. Riivi herneet. Hienonna chili ja basilika. Valuta linssit.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja paista chiliä ja linssejä 2–3 minuuttia. Lisää suola ja basilika. Laita ripote sivuun odottamaan pastan kypsymistä.
  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää herneet kattilaan muutama minuutti ennen kuin pasta on kypsää.
  5. Ota desilitra keitinvettä talteen, siivilöi pasta ja laita se takasin kattilaan. Sekoita joukkoon juustoseos ja puoli desilitraa keitinvettä. Sekoita pastaa voimakkaasti hetki niin, että juusto hieman sulaa. Lisää tarvittaessa vielä tilkka lämmintä keitinvettä. Sekoita, kunnes jugurttiseos muuttuu kastikemaiseksi ja peittää pastan kauttaaltaan.
  6. Lusikoi linssipaistosta pasta-annosten päälle ennen tarjoilua.
Oton leipomukset on lisännyt 33 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.

Focaccia on herkullinen italialainen muhkea leipä. Se on parhaimmillaan tuoreena joko sellaisenaan vaikkapa tapenaden kera tai oikeastaan minkä vaan ruoan lisukkeena. Focaccian viimeistelyssä voi käyttää hyvälaatuisen oliiviöljyn ja sormisuolan lisäksi oikeastaan mitä vaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10 palaa
Valmistusaika
20 min + kohotus 1 h + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Focaccia

Ainekset

2,5
dl
vettä
1
ps
kuivahiivaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
5,5
dl
vehnäjauhoja
7,5
rkl
oliiviöljyä
1
dl
kivettömiä (kalamata)oliiveja
10
lehteä
basilikaa
1
tl
(kuivattua) timjamia
1
tl
suolaa myllystä

Työvaiheet

Liota kuivahiiva kädenlämpöiseen veteen.
Sekoita joukkoon suola, sokeri ja puolet vehnäjauhoista.
Sekoita joukkoon 2,5 rkl oliiviöljyä.
Vaivaa joukkoon loput vehnäjauhot.
Pirskottele taikinan päälle oliiviöljyä ja ripottele vehnäjauhoja.
Anna kohota kaksinkertaiseksi leivinliinalla peitettynä. (n. 45 min)

Voitele uunivuoka (n. 18x28cm) ruokalusikallisella oliiviöljyä.
Taputtele taikina voideltuun uunivuokaan ja anna kohota vielä vartti.
Voitele kohonnut leipä lopulla oliiviöljyllä. (3 rkl)
Painele taikinaan sormin koloja. Asettele koloihin oliiveja ja basilikan lehtiä. Ripottele pinnalle timjamia ja rouhi suolaa myllystä.
Paista 220-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Tarjoile esimerkiksi tapenaden kera.👌🏻

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2212 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Täydelliset yhdessä! Paahdetut kesäkasvikset ja vuohenjuustodippi ovat loistava aloitus vaikka rapujuhliin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdetut kesäkasvikset ja vuohenjuustodippi

Ainekset

800
g
kasviksia (esim. pikkuporkkanaa, broccoliinia, herneenpalkoja ja retiisiä)
VUOHENJUUSTODIPPI
300
g
vuohenjuusto
3
rkl
mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa
2
valkosipulinkynttä
1
sitruunan kuori
(1
rkl
ruokaöljyä)
2
rkl
pistaasipähkinöitä kuorittuina
tl
sumakkia)
2
tl
mustia seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Mittaa vuohenjuusto ja mascarpone tehosekoittimeen. Kuori valkosipulinkynnet, lisää ne juuston joukkoon ja pyöritä konetta noin 30 sekuntia kerrallaan. Pysäytä kone ja kaavi tahnaa reunoilta kohti leikkuuterää. Jatka soseuttamista 30 sekunnin pätkissä, kunnes dippi on tasaista. Pese sitruuna, raasta kuoren keltainen osa ja sekoita se juustodippiin.

  2. Jos haluat, voit esikeittää porkkanoita ja broccoliinia vedessä 2 minuuttia sekä herneenpalkoja 1 minuutin.

  3. Paahda kasviksia grillissä tai öljyssä pannussa 5–10 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin värisiä mutta vielä rapeita.

  4. Kuori ja rouhi pistaasipähkinät.

  5. Levitä dippi tarjoiluvadille ja asettele kasvikset dipin päälle. Viimeistele ripottelemalla päälle sumakkia, siemeniä ja pistaasia.

Vinkki! Kiepauta porkkanoiden ympärille bresaolaa tai ilmakuivattua kinkkua ennen grillaamista.