Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2024 reseptiä.
Linkitetty 250 keittokirjaan.
OHJE ja KUVA Sanna Maskulin

Suolapedillä paahtuneista uuniperunoista tehty muusi on lohturuokaa parhaimmillaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
1 t + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu perunamuusi

Ainekset

4
isoa Rosamundaa
1
kg
karkeaa merisuolaa
30
g
voita
1
rkl
puristettua sitruunan mehua
3
dl
täysmaitoa
200
g
graavilohta

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese perunat. Pistele ne haarukalla, jolloin perunat kypsyvät tasaisesti eivätkä ”räjähdä”. Levitä suola uunipellille ja perunat suolapedin päälle. Kypsennä 1 tunti tai kunnes perunat ovat kypsiä.
  2. Anna perunoiden jäähtyä sen verran, että pystyt käsittelemään niitä. Sulata sillä välin voi ja purista sitruunan mehu. Mausta voisula sitruunalla. Kuumenna maito omassa kattilassaan.
  3. Purista tai kaavi perunat kuoristaan syvään kulhoon. Lisää ripaus suolaa ja sitruunavoi kuumien perunoiden päälle. Jätä tilkka voita muusin viimeistelyyn. Lisää sen jälkeen maito samalla survoen tai jos haluat kuohkeamman muusin, käytä sähkövatkainta.
  4. Kaada loppu sitruunavoi muusin päälle. Saksi päälle valmista graavilohta.

Kommentit (21)

Yksi kysymys

Tuota tuota. Mikä on tuon suolapedin merkitys, eli mikä on sen vaikutus lopputulokseen?

Väinö-kokki

Vai niin, että 1kg MERISUOLAA? Eipä taida nyt tuota herkkua sydävikainen syödä. 

ei ymmärrä

Mitä tuolle suolalle tehdään lopuksi?

Kokki-Kimuli

Ei tarvitse suolapetiä, testattu on... ;)

pappandrelle (it.)

Samaan tyyliin tehdään Espanjassa uunikala. Reunapellille reilusti merisuolaa, ja kala uuniin n. 200 astetta. Yllätys oli se, ettei kala maistunut yhtään liian suolaiselta. Suosittelen myös suomalaisille. Kala löytyi suolakasan alta.

alphons

muuten  hyvänoloinen resepti, mutta neljästä potusta saa vaivoin yhden annoksen, eikä 4-6 annosta. Vaikka olisi kuinka isoja pottuja. ;)

Vierailija

Mikä on Suolan tarkoitus. haittaako jos ei laita.

Juusokokki

Ei ole tainnu alhpons rosamundia nähdä? Yleensä yksi riittää yhdelle henkilölle uuniperunaksi, joten neljästä tulee hyvinkin lisuke 4-6 hlölle😂.
Eikä tämä kilo suolaa sydänvikaiselle ole ongelma; suolan rooli on olla lämmönsiirtäjänä ja pohjan palamisen estäjänä, ei niinkään suolaajana. Jos reseptiä katsoo, niin sitä suolaahan vielä lisätään muusiin muusausvaiheessa. Mainio inspiroiva ohje, kiitos!

400g merisuolaa?

Mitä kilolle suolaa tehdään uunissa käytön jälkeen?
Voiko sitä käyttää uudestaan? Säilyttää? Heittää roskiin :( ?
Ideoita?
Kilo suolaa ja pois heittäminen tuntuu vaan tuhlaukselta.

muussii

Tätä täytyykin kokeilla! Tämäkin on todella mielipidekysymys, toinen tykkää äidistä ja toinen tyttärestä... Kyllä kai tuon suolan nyt voi uudelleen käyttää vaikka ihan samaan tarkoitukseen toistamiseen tai vaikka kuinka monesti? En oo kyllä rosamundaa koskaan ostanukka mutta kerta se ensimmäinenkin, muusia olen tehnyt muun merkkisestä jauhoisesta perunasta ja ihan höyrykeittämällä potut.

turhaa

Älytön resepti. Tällä ei ainakaan tehdä arkimuusia. 1) Tuon suolan voisi kyllä ottaa talteen ja käyttää uudestaan suolapeti-tarkoitukseen, mutta meinaa ylimääräistä vaivaa (ja siivoamista). 2) Vartin sijasta kypsennät perunoita tunnin! 3) Lisäksi syntyy akrylamidia, mitä keitetyissä perunoissa ei ole. En usko, että tällä reseptillä muusi on niin merkittävästi parempi, että on kaiken tuon vaivan arvoinen.

turhaa

Ja vielä: neljä isoakaan perunaa ei todellakaan riitä 4–6 henkilölle — jos tarkoitus ei ole tehdä fine dining -ravintola-annoksien kokoisia maistiaisia.

Muussipoika

Miksi laitetaan maitoa. Keitettäessä jätän vähän vettä kattilaan ja voita reilusti enemmän kuin tuo 30 g - maistuu varmasti paremmalta

Käppä

Tarttee kokeilla. Kuulostaa hyvältä

sepetti

"turhaa

11/14

klo 15:59 | 30.10.2017

Älytön resepti. Tällä ei ainakaan tehdä arkimuusia. 1) Tuon suolan voisi kyllä ottaa talteen ja käyttää uudestaan suolapeti-tarkoitukseen, mutta meinaa ylimääräistä vaivaa (ja siivoamista). 2) Vartin sijasta kypsennät perunoita tunnin! 3) Lisäksi syntyy akrylamidia, mitä keitetyissä perunoissa ei ole. En usko, että tällä reseptillä muusi on niin merkittävästi parempi, että on kaiken tuon vaivan arvoinen."

Jollei tiedä ruokafiilistelystä tai ruuoanlaitosta mitään, niin miksi ottaa kantaa.

Näytä kaikki kommentit (21)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2024 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Pippurinen juustopasta cacio e pepe on ihana kesäruoka retiiseillä ja herneillä tuunattuna. Vartti vain ja valmista on!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pippurinen retiisi-hernepasta

Ainekset

400
g
pastaa
1
rkl
kokonaisia mustapippureita
1
nippu (150 g)
retiisejä
1
ps (150 g)
sokeriherneitä
1
punainen chili
40
g
parmesaania raastettuna
4
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pastan kiehuessa paahda mustapippureita kuivassa pannussa 1 minuutti. Rouhi paahdetut pippurit huhmaressa.
  3. Viipaloi retiisit ja suikaloi herneenpalot. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Raasta juusto.
  4. Ota pastan keitinvettä 1 dl talteen ja siivilöi pasta. Kaada pasta takaisin kattilaan ja lisää juusto, öljy ja pippuria makusi mukaan. Lisää ½ dl keitinvettä kerrallaan ja sekoita voimakkaasti niin, että juusto sulaa kastikemaiseksi. Lisää retiisit, herneet ja chili. Mausta suolalla ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1003 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Tässä ohje rapeaakin rapeampiin ranskiksiin. Nämä kultakimpaleita muistuttava sormisyötävät viedään heti käsistä!

Vinkki! Ota paistoöljy talteen ja käytä sitä vielä toisenkin kerran.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Rapeat ranskikset

Ainekset

10
isoa perunaa
1
l
öljyä
2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Pese perunat. Kuori, jos haluat. Täytä iso kulho kylmällä vedellä. Leikkaa perunat tikuiksi, jotka ovat halkaisijaltaan noin sentin. Nosta ne veteen sitä mukaa kuin leikkaat. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  2. Levitä pellille leivinpaperi. Valuta perunoista vesi, huuhdo ja kuivaa ne. Levitä uunipellille ja kypsennä 7 minuuttia.
  3. Kaada öljy paksupohjaiseen kattilaan. Varaa viereen kulho , jonka päälle on viritetty siivilä , kattilan kansi ja reikäkauha. Kuumenna öljy. Jos käytät lämpömittaria, kuumenna öljy 180-asteiseksi. Ilman lämpömittaria öljy on sopivan lämpöistä, kun leipäpala ruskistuu noin minuutissa.
  4. Uppopaista ensiksi puolet ranskiksista. Anna niiden ruskistua noin 4 minuuttia. Nosta reikäkauhalla siivilään. Nosta loput perunoista ruskistumaan. Valuta myös ne. Suolaa perunat ja tarjoile heti. 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2024 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Misotahnalla marinoitu, grillissä meheväksi paahdettu munakoiso vie jalat alta. Viimeistele herkku pistaaseilla ja rucolanversoilla, muuta ei tarvita!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2-4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilaiset misomunakoisot

Ainekset

2
munakoisoa
1+ 2
rkl
ruokaöljyä
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan mehu
3
rkl
misotahnaa (esim. Yutaka)
1
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
½
dl
pistaaseja kuorittuna
rucolan versoja

Työvaiheet

  1. Laita grilli kuumenemaan.
  2. Halkaise munakoisot pitkittäin. Viillä leikkuupintaan veitsen kärjellä kevyet ristiviillot. Sivele ristikkopinta öljyllä.
  3. Hienonna valkosipuli ja purista sitruunasta mehu. Sekoita misotahna, sitruunamehu, valkosipuli, sokeri ja suola kulhossa.
  4. Pane munakoisot leikkuupinta alaspäin grilliin paahtumaan noin 5 minuutiksi tai kunnes pinta on kullanruskea. Käännä munakoisot ja sivele leikkuupinnat misoseoksella.
  5. Siirrä munakoisot grillissä matalamman lämmön alueelle. Jatka kypsennystä grillikuvun alla 5–7 minuuttia eli kunnes munakoisot ovat läpikypsiä.
  6. Rouhi pistaasit. Viimeistele munakoisot pistaaseilla ja rucolanversoilla.

Kommentit (2)

Vierailija

Miksi sitruunan raastettu kuori? Alkup. Ohjeessa ei ole. Miksi pitää tehdä yksinkertaisesta aina pikkuisen vaivaalloisempaa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Hmm, onkohan kommenttisi tullut vahingossa väärään reseptiin?

Me Naiset on lisännyt 1003 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Kuka ei rakastaisi kermaperunoita? Tässä vielä ohjeista parhain, joka sisältää muun muassa lorauksen valkoviiniä, kermaa ja voita. Herkkua!

Upota perunat kylmään veteen: näin turha tärkkelys huuhtoutuu pois ja pinnasta tulee ihanan rapea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
40 minuuttia + paisto 30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Parhaat kermaperunat

Ainekset

1
kg
kiinteitä perunoita
25
g
voita
4
dl
kermaa
1
dl
valkoviiniä
2
timjamin oksaa
1
tl
mustapippureita
2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori perunat. Täytä kulho kylmällä vedellä. Siivuta perunat ohuiksi siivuiksi. Nosta siivut kylmään veteen sitä mukaa kun leikkaat niitä.
  2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Voitele vuoka voilla. Valuta perunat ja lado ne vuokaan. Kypsennä 20 minuuttia.
  3. Sillä välin mittaa kattilaan kerma, valkoviini, timjami ja mustapippurit. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta juuri ja juuri kiehuen, kunnes perunat ovat olleet uunissa 20 minuuttia.
  4. Siivilöi mausteet pois kerman joukosta ja lisää suola. Kaada perunoiden joukkoon. Alenna uunin lämpötila 150 asteeseen ja kypsennä vielä 30 min.

Kommentit (0)