Raakahillon voi valmistaa myös vadelmasta. Kuva: IStockphoto
Raakahillon voi valmistaa myös vadelmasta. Kuva: IStockphoto

Marjojen säilöntäkausi on käynnissä. Jos haluat kokeilla perinteisten hillojen ohella tai sijaan jotain uutta, testaa kuumantamatta valmistuva raakahillo.

Raakahillo valmistuu marjasoseesta, chiansiemenistä ja pienestä makeutuksesta. Superfoodina tunnetut chiansiemenet toimivat hillon kiinteyttäjinä, sillä ne imevät tehokkaasti marjoista irtoavaa nestettä ja turpoavat marjasoseessa geelimäiseksi.

Makeutusta hilloon voi lisätä maun mukaan. Raakahillot on tarkoitus käyttää melko nopeasti (muutamien päivien sisällä) ja niissä sokeri ei sinäänsä toimi säilöntäaineena. Makeutuksena voi käyttää myös hunajaa. Jos haluat tehdä isomman annoksen raakahilloa, pakasta se pienissä erissä.

Hillo valmistuu sekoittamalla marjat, siemenet ja makeutusaine sauva- tai tehosekoittimella tasaiseksi soseeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aineiden suhde on 1 l marjoja + 1 dl chiansiemeniä + n. 2 rkl makeutusainetta

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nosta hillo jääkaappiin turpoamaan noin 10 minuutiksi, jonka jälkeen hillo on valmis käytettäväksi.

Raakahillon voi valmistaa mistä tahansa marjasta. Muista, että raakahillon säilyvyys ei ole yhtä hyvä kuin tavallisen sokerihillon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla