Raakaruoka nosti Maria Lönnqvistin vuoden valopilkuksi. Kuva: <span class="photographer">Panu Pälviä.</span>
Raakaruoka nosti Maria Lönnqvistin vuoden valopilkuksi. Kuva: Panu Pälviä.

Glorian Ruoka & Viinin vuoden valopilkuksi valitsema Maria Lönnqvist perusti tänä vuonna raakakakkukahvilan ja julkaisi raakaleivontakirjan.

Terveellisyys, jos mikä, on luontevaa jatkoa lähi-, luomu- ja villiruokatrendeille. Kasvis- ja vegaaniruokien lisääntyminen ravintoloiden listoilla ja uudet gluteenittomat leivontatuotteet ovat olleet vuoden pieniä terveysiloja.

Myös raakaruoka, erityisesti tuoreista hedelmistä, raakasuklaasta, pähkinöistä ja luomuöljyistä kypsentämättä tehdyt raakakakut, on otettu riemulla vastaan. Airuena on ahkeroinut Maria Lönnqvist, joka ideoi ja leipoo kakkupajassaan jatkuvasti uusia makuyhdistelmiä.

Lönnqvistin superterveellisiä raakakakkuja voi maistella Helsingin Torikortteleihin keväällä avatussa Hymy Raw Food Cafessa. Lisäksi hän julkaisi raakaleivontakirjan Raakaleipurin parhaat kakut, joka notkuu toinen toistaan houkuttelevampia herkkuja.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Intohimolla tehdystä työstä Maria Lönnqvist ansaitsee Glorian Ruoka & Viiniltä vuoden valopilkun kruunun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lisää Glorian Ruoka & Viinin vuoden parhaita löydät tämän linkin takaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla