Kuva: <span class="photographer">Sami Repo</span>
Kuva: Sami Repo

Syysprinssi-elokuvan miespääosaa esittävä näyttelijä Lauri Tilkanen on kova leipomaan. Lue, mitä Lauri leipoo vaimolleen näyttelijä Pamela Tolalle, kun hän haluaa hemmotella!

Näyttelijä Lauri Tilkanen vastasi Glorian ruoka & viini -lehden Jos-kysymyksiin. Jos-sarjassa tunnetut ruokaihmiset saavat haaveilla ja jossitella. Näin Ali vastasi:

"Jos varttuminen maanviljelijäperheessä on jotenkin minuun vaikuttanut, niin siten, että suhteeni ruokaan on kunnioittava. Tiedän, miten paljon pitää ponnistella ennen kuin vilja on laareissa.

Jos jostakin ammatista haaveilin lapsena, niin kokin työstä. Jo 5-vuotiaana heräsin aamuisin tekemään ruokaa perheelleni ja autoin äitiä ja mummoa keittiössä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos saisin syödä mitä tahansa, menisin Grön-ravintolaan ja ottaisin kypsentämättömänä tarjottua perniöläistä parsaa. Se on himohyvää! Kunpa Suomeen tulisi lisää Grönin kaltaisia uudella otteella suomalaista lähiruokaa tekeviä ravintoloita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos jostain keittiöpuuhasta tykkään, niin leipomisesta. Kokeilen uusia reseptejä ja leivon usein pullaa, mokkapaloja ja mutakakkua. Itse en syö leipomuksiani, sillä en ole makean perään.

Jos valitsisin maailman parhaan herkun, se olisi pihvi hirvenfileestä. Entisen tyttöystäväni isä toi kerran vahingossa hirven sisäfileetä, vaikka hänen piti tuoda jauhelihaa. Se filee oli parasta koskaan maistamaani lihaa.

Jos haluan hemmotella vaimoani, leivon hänelle juustokakun. Se toimii aina. Helppo ja törkeän hyvä kakku syntyy ilman liivatetta: keksimurupohja ja täytteeksi kermaa, sulatejuustoa, sitruunaa ja tomusokeria. Päälle laitan marjoja.

Jos valitsisin jotain keittiötarvikeliikkeestä, ottaisin mehulingon. Monet ystävät hössöttävät terveysmehujen tekemisestä, ja minä haluaisin kokeilla myös.

Jos lähtisin ruokamatkalle, menisin Tallinnan Noa-ravintolaan. Kaverit ovat kehuneet sen ruokaa taivaalliseksi, ja paikka näyttää hienolta.

Jos tilaan baarissa juoman, otan oluen. Tykkään IPA-oluista ja suosin pienpanimo-oluita maun ja kannatuksen vuoksi. Tuorein löytö oli Kakolan kalpea -pale ale Turussa.

Jos olisit tullut Syysprinssin kuvauksiin, olisit l√∂yt√§nyt minut juomassa kahvia. Elokuvan tekeminen on suurelta osin odottamista, ja se sujuu kahvikuppi k√§dess√§. Kotoa omaksutun mallin mukaan juon todella vahvaa kahvia, mutta en ole tarkka sen tuoreudesta. Kun olin tehtaalla t√∂iss√§, saatoin y√∂vuorossa juoda monta tuntia seissytt√§ ‚ÄĚtervaa‚ÄĚ.

Jos olisin jälkiruoka, olisin tiramisu - makea mutta särmikäs."

Artikkeli on julkaistu aiemmin Glorian ruoka & viini -lehdessä ja sen on kirjoittanut Katja Nordlund.

Lue täältä, mitä Tilkasen vaimo Pamela Tola vastasi Jos-kysymyksiin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla