Kuvat
Mikko Hannula

Venla Daffeh on taiteilija, jonka teoksia ovat uniikit kakut. Hän toivoo, että vielä joskus kakkuja tarjoiltaisiin ei-perinteisissä tilaisuuksissa, kuten festareilla.

Moni kakku päältä kaunis. Pitääkö sanonta paikkansa kakkujesi kohdalla, Venla Daffeh?

”Kakkuni eivät näytä sellaisilta, että niihin tekisi mieli käydä kiinni kynsin ja hampain, mutta ne ovat oikeasti todella herkullisia. En tingi mausta yhtään.”

Daffeh käyttää kakuissaan pääasiassa syötäviä koristeita. Aidot kukat on korvattu vohvelipaperista tai muotoiltavasta suklaamassasta tehdyillä kukilla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kakut ovat Daffehin intohimo. Inspiraatiota hän voi saada milloin vain, mistä vain.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Vaikka metsän lahosta puusta, rakennuksen hienoista muodoista tai jonkun taiteilijan savitöistä. Aina kun vastaan tulee jotain ihanaa, otan siitä kuvan tai kirjoitan havaintoni ylös.”

Daffehilla on oma vahva tyyli, eikä hän halua kopioida muita. Siksi hän joutuu sanomaan ei monille toiveille ja saattaa menettää samalla asiakkaita. Vähän aikaa sitten Daffehilta tilattiin yksisarviskakku.

”Ai että se oli haastava! Kakku oli kuitenkin hyvä harjoitus: miten teen sellaisen yksisarviskakun, ettei se ole massakakku? Hyvin se meni, ja kakku oli tykätty.”

Daffeh perusti yrityksensä Elmo’s Cakeryn keväällä, kun hänet lomautettiin työstään. Silloin oli aikaa hankkia Y-tunnus ja opetella uusia tekniikoita Youtube- ja Instagram-videoiden avulla.

Daffehin kakut valmistuvat toistaiseksi kotikeittiössä Vantaan Kivistössä. Eniten hän tekee syntymäpäivä- ja hääkakkuja.

”Haluaisin Suomeen uudenlaista kakkukulttuuria. Kakkuja voisi olla sellaisissakin tilaisuuksissa, joissa niitä ei ole perinteisesti tarjottu. Vaikkapa festareilla.”

Eikä kakun tarvitse olla aina se perinteinen pyöreä kermakakku.

”Kakku voi olla uniikki taideteos.”

Juttu on julkaistu aiemmin Glorian ruoka & viini -lehdessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla