Tommi Korpela herkuttelee jäätelöllä ja punaviinillä. Kuva: <span class="photographer">Pia Inberg</span>
Tommi Korpela herkuttelee jäätelöllä ja punaviinillä. Kuva: Pia Inberg

Näyttelijä Tommi Korpela kyselee ravintoloissa kokkausohjeita ja tykkää punaviinistä. Jos hän olisi jälkiruoka, se olisi yllättävän tavallinen Suomi-herkku.

Näyttelijä Tommi Korpela osallistui Glorian ruoka & viinin haastatteluun, jossa saa haaveilla ja jossitella. Näin muun muassa Aleksi Salmenperän ohjaamasta Miehen työ -elokuvasta tunnettu Korpela vastasi jossitteluihin:

"Jos avaisit jääkaappini, löytäisit bulgarianjogurttia, johon olen aivan nalkissa. Sitä pitää saada joka päivä. Kaiketi toivon eläväni 120-vuotiaaksi.

Jos jotain himoitsen nyt, niin sashimia, joka on leikattu 10 minuuttia aikaisemmin Inarin­joesta pyydetystä lohesta. Ero pussiloheen on dramaattinen. Minulla on kalareissuilla taskussa pieni soijapussi ja wasabiputkilo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jos jotain en halua lautaselleni, niin hotelliaamiaisen jauheesta valmistettua munakokkelia. Uunivuoassa tehty tytinä saa minut raivostumaan. Tinkisin mieluusti vaikka huoneen laadusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos haluan oppia lisää kokkaamisesta, käyn hyvissä ravintoloissa ja kysyn, miten ruoka on valmistettu. Kokeilen yllättäviä yhdistelmiä kotona.

Jos johonkin sorrun, niin jäätelöön. Sitä menee niin paljon kuin on tarjolla. Myös punaviinin kanssa tapahtuu sortumisia.

Jos jotakin inhoan, niin suur­ten kauppaketjujen diktatuuria. Meillä toteutuu käänteinen kommunismi, joka estää ­pienien ruokakauppojen pärjäämisen. Kaikki hunajamarinoidaan ja vedetään vakuumiin, ja vain hyvin toimeentulevilla on varaa suosia lähiruokaa ja pieniä tuottajia.

Jos valitsisin maailman parhaan herkun, se olisi parmesaanijuusto. Se käy kaikkeen ruokaan ja maistuu sellaisenaankin.

Jos tilaan baarissa juoman, otan olutta. Ihan perustuopin, sillä en ole päässyt mukaan olutvillitykseen.

Jos johonkin ruuassa tuhlaan, niin ravintolakäynteihin. Ne ovat taiteeseen verrattavia elämyksiä. Syön mieluummin yhden illan hyvin kuin makaan viikon rannalla.

Jos voisin kutsua illalliselle kenet hyvänsä, pyytäisin elokuvaohjaaja Francis Ford Coppolan, joka voisi tuoda viinit mukanaan, kun hänellä on oma viinitila. Minulla olisi paljon kysymyksiä elokuvista. Saisi ottaa myös tyttärensä mukaan, koska hänen elokuvansa ovat vielä parempia.

Jos olisin jälkiruoka, olisin perinteinen suomalainen ­pannukakku. Se on tuttu ja turvallinen."

Juttu on julkaistu alun perin Glorian ruoka & viini -lehden Jos-palstalla 6/2015. Artikkeliin Korpelaa haastatteli Katja Nordlund.

Sisältö jatkuu mainoksen alla