Kuvat
Pia Inberg ja Sami Repo

Kun grilli on kuumana, siellä voi valmistaa pääruoan lisäksi kesäisen jälkkärin. Tässä tulevat kesän kuumimmat jälkiruoat!

 1. Kuuma banana split Klassinen banana split -jälkiruoka herää henkiin, kun banaanit grillaa ensin. Viillettyihin banaaniveneisiin upotetaan suklaata, kirsikoita ja mansikoita ja kääräistään folioon. Kymmenen minuuttia grillissä sulattaa suklaan ja pehmentää banaanin lusikoitavaksi herkuksi. Lopuksi paketti avataan ja päälle pyöritellään pari jäätelöpalloa.
   
 2. Grillatut nektariinit Kun nektariinit ovat liian kovia syötäväksi sellaisenaan, ne ovat täydellisiä grilliin. Kevyesti öljyllä siveltyjä nektariineja voi grillata epäsuoralla lämmöllä niin pitkään kuin tarve vaatii, eli kunnes nektariinit ovat pehmentyneet ja saaneet kauniit raidat. Kuumien, grillattujen nektariinien kanssa maistuvat ricottajuustolla ja sitruunalla raikastettu kermavaahto ja kevyesti paahdetut pähkinät.
   
 3. Raparperipizzat Jos epäilet, ettei suunnittelemallasi grilliaterialla lähde nälkä, valitse tämä jälkkäri! Grillissä kypsennetyt pienet pizzat täytetään turkkilaisella jugurtilla ja inkiväärivoissa paistetuilla ja karamellisoituneilla raparperipaloilla. Paitsi jälkiruoan, näistä raparperiannospizzoista saa myös ihanan kesävälipalan.
   
 4. Persikkapiiras Myös piirakan voi paistaa grillissä! Siihen tarvitaan kaksi ohutta foliovuokaa, joista toinen asetetaan grilliin nurinpäin paistoalustaksi. Kypsentämisessä maltti on valttia, sillä piirakka saa kypsyä grillissä kuvun alla ja epäsuoralla lämmöllä rauhassa vajaan tunnin. Ranskanpastilleilla ja mascarponejuustolla höystetty persikkapiirakka on kaikkea mitä hyvältä jälkiruoalta voi toivoa: makea, kirpeä ja kermainen. 
   
 5. Vaahtokarkkipannu Kesän hauskin jälkkäri valmistuu valurautapannulla grillin jälkilämmössä. Pannulle paloitellaan mansikoita ja suklaata ja päälle lisätää vaahtokarkkeja. Reilut viisi minuuttia grillissä kuvun alla antaa vaahtokarkeille paahteisen maun. Saat jälkiruokaan S'mores-herkun lumoa, kun tarjoat grillin pehmentämät vaahtokarkit keksien kanssa.
   
 6. Luksus-tikkupullat Jos lapsuuden tikkupullamuistot kaipaavat uusimista, kannattaa kokeilla samanhenkistä herkkua valmiista croissant-taikinasta. Tällä kertaa täytteeksi kääräistään tuorejuustoa, johon on sekoitettu valkosuklaata ja mustikoita. Esikuvansa tapaan nämä kääröt paistetaan tikun nokassa kypsiksi grillin tai hiilloksen päällä ahkerasti käännellen. 
   
 7. Nuotiotötteröt Tötterö ilman jäätelöä? Toimii, kun vohvelin täytteenä on marjoja ja vaahtokarkkeja. Hiilloksen tai grillin lämpö saa tötterön sisällön sulamaan ja lämpenemään herkulliseksi. Maapähkinävoi antaa jälkkäriin sopivasti suolaisuutta ja pyöristää maut yhteen.

Ohjeet Anu Brask ja Emilia Kolari

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla