Luksusluokan tikkupullat rullataan valmiista croissanttaikinasta. Tuorejuustotäytteessä tihkuu täydellinen makupari: valkosuklaa ja mustikka.
Tikkupulla de luxe
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita grillitikut kylmään veteen likoamaan noin puoleksi tunniksi.
-
Avaa taikinapakkaus ohjeen mukaan ja levitä taikina alustalle. Leikkaa taikina katkoviivojen mukaan kuudeksi kolmionmuotoiseksi palaksi.
-
Puhdista marjat. Raasta suklaa. Yhdistä juusto, marjat ja suklaa kulhossa. Mausta sokerilla ja kardemummalla.
-
Levitä marja-juustoseosta taikinakolmioiden leveään päähän ja rullaa croissanteiksi. Paina liotettu grillitikku kunkin croissantin läpi.
-
Grillaa croissanteja hiilloksella tai kaasugrillissä keskilämmöllä koko ajan käännellen. Taikina kypsyy ja ruskistuu erittäin nopeasti.
Täytettä tuli aivan valtava määrä ja se komeasti pursusi pitkin grilliä, vaikka kuinka tarkasti kääri. Kääntely levitti "pullia" entisestään, pinnat meinasi palaa ja taikina jäädä sisältä raa'aksi.