Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2222 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Luksusluokan tikkupullat rullataan valmiista croissanttaikinasta. Tuorejuustotäytteessä tihkuu täydellinen makupari: valkosuklaa ja mustikka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 min + liotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tikkupulla de luxe

Ainekset

1
tlk (240 g)
paistovalmista croissanttaikinaa (esim. Danerolles)
2
dl
tuoreita mustikoita
100
g
valkosuklaata
1
dl
maustamatonta tuorejuustoa
1
rkl
sokeria
½
tl
kardemummaa
LISÄKSI
6
grillitikkua

Työvaiheet

  1. Laita grillitikut kylmään veteen likoamaan noin puoleksi tunniksi.

  2. Avaa taikinapakkaus ohjeen mukaan ja levitä taikina alustalle. Leikkaa taikina katkoviivojen mukaan kuudeksi kolmionmuotoiseksi palaksi.

  3. Puhdista marjat. Raasta suklaa. Yhdistä juusto, marjat ja suklaa kulhossa. Mausta sokerilla ja kardemummalla.

  4. Levitä marja-juustoseosta taikinakolmioiden leveään päähän ja rullaa croissanteiksi. Paina liotettu grillitikku kunkin croissantin läpi.

  5. Grillaa croissanteja hiilloksella tai kaasugrillissä keskilämmöllä koko ajan käännellen. Taikina kypsyy ja ruskistuu erittäin nopeasti.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Pehmeät ja makeat oluessa haudutetut sipulirenkaat maistuvat parhaalta kunnolla maustettujen makkaroiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Bissesipulit

Ainekset

3
sipulia
2
rkl
voita
5
tl
ruokosokeria
½
tlk (reilu 1 ½ dl)
olutta

Työvaiheet

  1. Leikkaa sipulit renkaiksi. Sulata voi paistinpannulla. Paahda sipulirenkaita miedolla lämmöllä voissa 15 minuuttia, kunnes ne saavat väriä.
  2. Ripottele sokeri päälle ja pyöräytä kaikkialle. Kaada olut päälle ja keitä kokoon, kunnes neste on haihtunut ja sipulit ovat ihanan pehmeitä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2222 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Japanilaisten pannareiden juju on marenkivaahto, joka paisuttaa pannarit kohokkaan tavoin. Jos haluat yrittää korkeusennätystä, jäähdytä valkuaiset todella kylmiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10 pientä pannaria
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Pumpulipannarit

Ainekset

2
isoa kylmää kananmunaa
3
rkl
maustamatonta jogurttia
4
rkl
vehnäjauhoja
1
rkl
perunajauhoja
1
tl
leivinjauhetta
¼
tl
vaniljajauhetta
3
rkl
sokeria
2
tl
sitruunamehua
LISÄKSI
1–2
tl
rypsiöljyä
3–4
rkl
vettä
1
rkl
mustia seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 100 asteeseen. Erottele keltuaiset ja valkuaiset kulhoihin.

  2. Lisää jogurtti keltuaisten joukkoon ja vatkaa kuohkeaksi. Siivilöi vehnä- ja perunajauhot, leivinjauhe ja vanilja seokseen. Sekoita, älä vatkaa.

  3. Vaahdota valkuaisia sähkövatkaimella pienellä teholla, jotta vaahtoon syntyy paljon pieniä kuplia. Nosta hieman nopeutta ja lisää sokeri lusikallinen kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää sitruunamehu ja vatkaa, muutama minuutti, kunnes seokseen muodostuu pehmeitä huippuja.

  4. Kääntele valkuaisvaahto kahdessa erässä keltuaisseokseen. Sekoita tasaiseksi. Laita puolet taikinasta pursotinpussiin ja loppu jääkaappiin odottamaan.

  5. Kuumenna korkeareunainen, kannellinen, pinnoitettu pannu matalalla lämmöllä. Lisää öljy ja pyyhi se talouspaperilla pannun pintaan. Näin pannareihin tulee tasainen väri.

  6. Paista 3–4 pannaria kerrallaan alhaisella lämmöllä. Pursota taikinaa korkeiksi keoiksi (Ø noin 5–6 cm, korkeus 4–5 cm) pannuun. Valuta 1 rkl vettä pannareiden väliin ja peitä pannu kannella. Kypsennä 2 minuuttia ja pursota sitten uusi kerros taikinaa pannareille ja ripottele seesaminsiemenet pinnalle. Lisää vettä tarvittaessa. Kypsennä vielä kannen alla 6–7 minuuttia, kunnes pinta on kuiva ja pannarit irtoavat pannusta.

  7. Käännä pannarit varovasti lastalla. Lisää vähän vettä pannuun ja paista kannen alla vielä 4–5 minuuttia. Pidä valmiit pannarit lämpiminä 100-asteisessa uunissa.

  8. Laita loppu taikina pursotinpussiin ja paista samalla tavalla. Tarjoa kirsikkahillokkeen ja -vaahdon kanssa.

Kirsikkahilloke ja -vaahto

Ainekset

250
g
pakastekirsikoita (Pirkka Parhaat)
1
dl
sokeria
2
dl
vispikermaa
(2_3
rkl
kirsikkasiirappia hillokkeesta)

Työvaiheet

  1. Keitä kirsikoita ja sokeria kattilassa ilman kantta miedolla lämmöllä välillä sekoitellen 7–10 minuuttia, kunnes neste on siirappimaista. Anna jäähtyä.

  2. Vaahdota kerma ja sekoita 2–3 rkl kirsikkasiirappia vaahdon joukkoon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2222 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Englantilaisen klassikkojälkiruuan marjat, marengit ja kermavaahto pujahtivat kesäiseen mansikkakakkuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 12 palaa
Valmistusaika
1 h + jäähdytys 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Eton mess -kakku

Ainekset

200
g
huoneenlämpöistä voita
2
dl
sokeria
3
kananmunaa
2
rkl
appelsiininkuorta raasteena
3
dl
vehnäjauhoja
3
tl
vaniljasokeria
2
tl
leivinjauhetta
MEHUSTETUT MANSIKAT
1
kg
mansikoita
2
rkl
tomusokeria
1
rkl
sitruunamehua
3
rkl
minttua hienonnettuna
KOSTUTUS
mansikoiden mehustusliemi
¾
dl
appelsiini- tai sitruunamehua
n. 1
dl
sileää mansikkahilloa tai lemon curdia
LISÄKSI
5
dl
vispikermaa
(vaahterasiirappia tai tomusokeria)
n. 4
dl
marenkia paloiteltuna
syötäviä kukkia ja marenkeja

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen vatkaten. Pese ja raasta appelsiininkuori. Yhdistä kuivat aineet ja appelsiininkuori keskenään. Sekoita jauhoseos puuhaarukalla taikinaan. Jaa taikina kahteen irtopohjavuokaan (Ø 20 cm). Paista kakkuja uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Älä paista liikaa, etteivät kakut kuivu. Anna jäähtyä.

  2. Viipaloi mansikat kulhoon. Lisää tomusokeri, mehu ja minttu ja anna maustua 15 minuuttia. Valuta sitten liemi talteen.

  3. Yhdistä mansikoiden mehustusliemi ja sitrusmehu. Pistele kakkuihin reikiä. Sivele kostuke kakuille. Sipaise kakuille mansikkahilloa tai lemon curdia.

  4. Vaahdota kerma. Jos olet makeiden kakkujen ystävä, mausta vaahto vaahterasiirapilla tai tomusokerilla.

  5. Levitä kakkupohjalle puolet kermavaahdosta, mansikoista ja marenkipaloista. Laita toinen kakku päälle ja lisää loppu kermavaahto, mansikat ja marengit. Viimeistele syötävillä kukilla ja ehjillä marengeilla.

Vinkki! Jos paistat kakun yhdessä vuoassa (Ø noin 26 cm), paistoaika on noin 50 minuuttia.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1145 reseptiä.
Linkitetty 82 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Mikko Hannula

Jos rakastat tomaatti-mozzarellasalaattia, sinun kannattaa kokeilla sitä myös grillattuna. Ekstramehevässä caprese-versiossa tomaatit käväisevät tulisilla hiilillä, minkä jälkeen niiden päälle revitään juustot ja lisätään muut ainekset.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Caprin salaatti grillistä

Ainekset

400
g
erilaisia tomaatteja
400
g
mozzarellaa
½
ruukkua
basilikaa
½
tl
suolaa
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
balsamico-viinietikkaa
2
rkl
pinjansiemeniä
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Jos käytät isoja tomaatteja siivuta ne. Keskikokoiset tomaatit voi puolittaa ja kirsikkatomaatit jättää kokonaisiksi.
  2. Kuumenna grilli. Grillaa tomaatteihin kauniit pinnat. Nostele ne tarjoiluastialle.
  3. Revi tomaattien päälle mozzarella. Riivi basilikan lehtiä salaatin päälle. Pirskottele öljy ja balsamico hyvin koko salaatin päälle. Ripottele suola ja rouhi mustapippuri myllystä. Viimeistele pinjansiemenillä.

Kommentit (0)