Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 71 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Pia Inberg

Ovatko ostamasi nektariinit liian kovia haukattavaksi sellaisenaan? Ei hätää, grillaus tekee napakoistakin hedelmistä meheviä. Lämpimät nektariinit ovat herkkua sitruunalla maustetun ricottakerman kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut nektariinit ja ricottakerma

Ainekset

4
nektariinia
1
rkl
öljyä
Täyte
1
dl
kuohukermaa
1
prk (200 g)
ricottajuustoa
1/2
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
sitruunankuoriraastetta
1
rkl
sitruunamehua
Päälle
1
dl
pähkinäsekoitusta
1/2
dl
muscovadosiirappia

Työvaiheet

  1. Paahda pähkinäsekoitus ja anna jäähtyä. Pilko pähkinät veitsellä rouheeksi.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon ricotta, sokerit, sitruunamehu ja sitruunankuoriraaste.
  3. Huuhtele ja halkaise nektariinit. Poista kivet. Sivele nektariinit kevyesti öljyllä ja grillaa hedelmät kuumassa grillissä molemmin puolin.
  4. Lusikoi täytettä lämpimien hedelmien koloihin. Valuta päälle muscovadosiirappia. Viimeistele pähkinärouheella.

Vinkki! Jos grillaat nektariineja reilusti, työnnä puolikkaat samansuuntaisesti kahteen metalliseen vartaaseen. Hedelmät on helppo kääntää.

Kommentit (2)

Vierailija

Mihin ihmeeseen tulee korianteri / yrtit lohi-katkarapuvartaissa? Ainesosaluettelossa on limettikastike, mutta ohjeessa puhutaan limettimehusta. Onko ne eri tavaraa? Tarkistakaa ohjeet ennen julkaisua, sillä kaikki eivät osaa soveltaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1315 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Tuoreita vadelmia ja ruusuvedellä maustettua vegaanista moussea. Tämä maidoton jälkkäri on ylellinen, mutta yllättävän helppo tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
25 min + hyytyminen 4 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vegaaninen ruusu-vadelmamalja

Ainekset

250
g
tuoreita vadelmia
2
dl
vispautuvaa soija- tai kaura- pohjaista valmistetta (esim. kauravispi)
2
dl
maustamatonta soijajogurttia tai -rahkaa
1
tl
vaniljasokeria
½
dl
sokeria
1
rkl
sitruunamehua
1
dl
vaahterasiirappia
1
ps
vegegeliä eli vegaanista liivatetta (esim. Dr Oetker)
4
tl
ruusuvettä
Päälle
250
g
tuoreita vadelmia
¾
dl
vettä
¼
dl
sokeria
1
rkl
ruusuvettä
1
ps
vegegeliä

Työvaiheet

  1. Mittaa vadelmat 6 lasin pohjalle. Vaahdota kasvivispi. Sekoita jogurttiin, mausta sokereilla.

  2. Mittaa kattilaan sitruunamehu ja vaahterasiirappi. Kiehauta ja sekoita joukkoon vegegel. Hämmennä, kunnes neste kirkastuu. Jäähdytä hieman, mausta ruusuvedellä ja sekoita jogurttitäytteeseen. Kaada laseihin marjojen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa noin 2 tuntia.

  3. Soseuta päällystä varten vadelmat sauvasekoittimella. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa, kunnes sokeri liukenee. Sekoita joukkoon vegegel. Hämmennä, kunnes neste kirkastuu. Jäähdytä hieman, sekoita joukkoon ruusuvesi ja kääntele vadelmasoseen joukkoon.

  4. Lusikoi sose päällimmäiseksi laseihin. Anna hyytyä toiset 2 tuntia. Koristele halutessasi tuoreilla vadelmilla ja syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1315 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Suklaa-kinuskikakun raikastaa itse tehty vadelmatahna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
2 h 15 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Suklainen vadelma-kinuskikakku

Ainekset

Pohja
2
kananmunaa
2
dl
luonnonjogurttia
1
dl
rypsiöljyä
2
dl
kiehuvaa vettä
4
dl
sokeria
dl
vehnäjauhoja
dl
kaakaojauhetta
tl
ruokasoodaa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
1
tl
vaniljasokeria
Vadelmacurd
250
g
vadelmia
2
dl
hillosokeria
1
tl
jauhettua kardemummaa
100
g
voita
2
keltuaista
Kuorrutus
2
prk
vaahtoutuvaa kinuskikermaa
1
rs (250 g)
mascarponea
Päälle
vadelmia ja syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Tee ensin vadelmacurd. Mittaa vadelmat, hillosokeri ja kardemumma kattilaan. Keitä ilman kantta 10 minuuttia. Painele vadelmia liiskaksi keittämisen aikana.

  2. Siivilöi siemenet pois lusikalla tiheään siivilään painellen. Koeta saada mahdollisimman paljon siemenetöntä hilloa. Kaada se takaisin kattilaan. Sulata joukkoon voi. Lisää keltuaiset joukkoon koko ajan sekoittaen ja keitä ensimmäisiin kupliin asti.

  3. Poista kattila levyltä. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Siirrä sitten jääkaappiin kiinteytymään.

  4. Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Vuoraa kaksi irtopohjavuokaa (halkaisijaltaan noin 26 cm) leivinpaperilla.

  5. Sekoita kulhossa kananmunat, jogurtti ja öljy. Lisää kiehuva vesi joukkoon hitaasti sekoittaen.

  6. Yhdistä kuivat aineet isossa kulhossa. Sekoita jogurttiseos varovasti joukkoon.

  7. Jaa taikina kahteen vuokaan ja paista yksi kakkupohja kerrallaan, noin 30 minuuttia. Irrota pohjat vuoista ja anna jäähtyä.

  8. Vatkaa kinuskikermat vaahdoksi, lisää lopuksi mascarpone ja vatkaa tasaiseksi vaahdoksi.

  9. Levitä vadelmacurd toiselle kakkulevylle ja ¼ kuorrutuksesta päälle. Laita toinen kakkulevy päälle ja levitä päälle ja sivuille loput kuorrutteesta.

  10. Koristele vadelmilla ja syötävillä kukilla.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 238 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Helppojen grillissä paistettavien kaalikääryleiden sisältä löytyy raakamakkaraa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta / 8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut kesäkaalikääryleet

Ainekset

1
varhaiskaali
1
pkt (280 g)
raakamakkaraa, esimerkiksi chorizoa tai bratvurstia
Marinadi
25
g
sulatettua voita
3
rkl
ketjap manis -soijakastiketta
2
rkl
siirappia tai hunajaa
Pinnalle
1
dl
korianteria, minttua tai lehtipersiljaa hienonnettua

Työvaiheet

  1. Poista varhaiskaalista mahdolliset huonot lehdet. Koverra kaalista kanta pois. Irrottele kaalista isoimpia lehtiä noin 8 kappaletta. Keitä lehtiä suolalla maustetussa vedessä noin 3 minuuttia, kunnes ne hieman pehmenevät. Nosta keittiöpyyhkeen päälle valumaan.

  2. Leikkaa raakamakkarat tarvittaessa puoliksi niin, että makkarat sopivat kaalin lehtien sisälle. Aseta jokaiselle kaalinlehdelle makkara ja taittele lehti makkaran ympärille. Kiinnitä cocktailtikulla.

  3. Sekoita marinadin ainekset keskenään.

  4. Nosta kaalikääryleet parilapannun päälle kuumaan grilliin. Voitele kääryleitä grillaamisen aikana marinadilla. Kypsennä noin 10 minuuttia. Viimeistele yrteillä.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 275 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Kesän kruunaa itse tehty jäätelö. Kondensoidun maidon ansiosta et tarvitse jäätelön valmistukseen edes jäätelökonetta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 2 l jäätelöä
Valmistusaika
25 min + jäätelön pakastaminen 6 h
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkainen melbajäätelö

Ainekset

5–6
(n. 700 g)
kypsää persikkaa
1
l
vettä
1
l
mansikoita
1
dl
glukoosisiirappia
4
dl
vispikermaa
1
tlk (397 g)
kondensoitua maitoa
1
tl
aitoa vaniljaa jauheena tai vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Keitä vesi kattilassa poreilevaksi. Laita persikat veteen ja keitä noin 8 minuuttia tai kunnes kuori alkaa kunnolla irrota ja hedelmäliha tuntuu pehmeältä. Nosta persikat reikäkauhalla lautaselle jäähtymään.
  2. Kuori persikat ja poista kivi. Soseuta persikat sauvasekoittimella ja laita sose vielä jääkaappiin jäähtymään. Sosetta tulisi olla 5–6 desiä.
  3. Poista mansikoista kannat ja paloittele marjat sauvasekoittimen kulhoon. Lisää glukoosisiirappi. Soseuta ja laita sose jääkaappiin odottamaan. Sosetta tulisi olla noin 5 desiä.
  4. Vatkaa kylmä vispikerma isossa kulhossa vaahdoksi. Valuta kondensoitu maito kerman joukkoon koko ajan sekoittaen.
  5. Jaa seos kolmeen kulhoon. Lisää persikkasose yhteen kulhoon, mansikkasose toiseen ja mausta kolmas vaniljalla.
  6. Laita jäätelömassoja kerroksittain pakastuksen kestävään suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Nostele massaa vielä haarukalla, jotta kerrokset sekoittuvat raidallisiksi.
  7. Laita jäätelö pakastimeen vähintään 6 tunniksi tai yön yli. Ota jäätelö huoneenlämpöön noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Vinkki! Voit valmistaa jäätelön myös pelkästään mansikasta – laita tällöin mansikkaa ja glukoosisiirappia kaksinkertainen määrä eli 2 l mansikoita ja 2 dl glukoosisiirappia. Voit käyttää jäätelöön myös valmiita persikka- tai mansikkasoseita.

Kommentit (0)