
Kastikkeella on ranskalaisessa keittiössä avainrooli. Uudessa Glorian ruoka & viinissä avataan ovi äitikastikkeiden maailmaan. Miten valmistuukaan klassinen béchamel, entä sen versio, sipulinen soubise? Tekniikka-sarjan jutussa selviävät puolestaan beurre blancin niksit.
Ranskalaisiin makuihin on myös makoisia pikateitä. Merimiehen simpukat, papujen kanssa tarjotut karitsankyljykset ja parmentier-perunasosevuoka valmistuvat kaikki alle puolessa tunnissa. Viikonloppuaamuna onnistuvat puolestaan croissantit florentinen tyyliin.
Pääsiäismenu vie hetkeksi Provencen aurinkoon. Alkuun tarjotaan kampasimpukoita, pääruoaksi kasviksia tai kanaa ja jälkiruoaksi raikasta sitruunapiirakkaa. Eteläranskalaiset viinit sopivat menulle paremmin kuin hyvin.
Myös pääsiäisen leivonnaiset tehdään ranskalaisittain. Viinirypälegaletesta tai parsaquichesta saa ihanan iltapalan viinilasillisen seuraan.
Herkullista kevättä!
PS Haaveiletko matkasta Pariisiin? Kurkkaa lehdestä vinkit herkkukauppoihin!