Glorian ruoka & viini 5/2023
Grillikesä on avattu! Ritilät on varattu herkullisille souvlakeille, gyrokselle ja pitaleiville. Burgereiden väliin paahtuvat ihanat portobelloveneet, jotka on lastattu fetalla.
Uusi Glorian ruoka & viini on täynnä ihania ruoka- ja juomaideoita kesäkeittiöön.
Kausi avataan grillaamalla kreikkalaisittain. Ritilöillä tirisevät herkulliset souvlakit, kesäkurpitsa ja halloumi sekä kokonainen, oliiveilla ja sipulilla täytetty kala. Burgerin täytteeksi paahtuu fetalla lastattu, mehevä portobello.
Kreikkalaiset punaviinit rakastavat kesää, savua ja mausteita, joten ne ovat grilliherkkujen seurassa kuin kotonaan. Lehdessä olevasta viinipruuvista voi löytää helposti omille kesäruoille sopivan viinin.
Myös juhannusmenu on valmiiksi suunniteltu. Monipuoliset tarjottavat, kuten perunapannarin, tahnat ja sänkkärit, voi valmistella hyvissä ajoin etukäteen. Viimeisen silauksensa herkut saavat grillissä. Entrecôten kanssa tarjottu Bloody Mary -tomaattisalaatti on takuulla yöttömän yön hitti!
Kalapöydästä haaveilevakin löytää lehden sivuilta itselleen sopivat tarjottavat juhannukseen. Savulohen makuun pääsee vaikka ilman savustuspönttöä, ja pikkunälkään tai alkupalaksi maistuvat venetsialaistyyliset cicchetti-pikkupalat. Kalaherkkujen rinnalle sopivat niin Baskimaasta tuleva txakoli kuin chardonnay ja grüner veltlinerkin.
Suven odotetuinta sesonkiherkkua eli mansikkaa juhlistetaan kahdella kakulla. Perinteinen mansikkatäytekakku saa seurakseen jäädyttämällä valmistetun kakun, jonka voi leipoa pakastimeen hyvissä ajoin ennen tarjoamista.
Herkullista alkukesää!
PS Kansien välistä löytyy yhteensä 12 mahtavaa grillisoosi- ja dippiohjetta aina chimichurrista munakoisotahnaan. Näillä pärjäät vaikka koko kesän!