Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Misolohta, haitarikurkkuja ja kimchi-nuudelikeittoa. Izakaya-kuppilan pikkuherkkuja ja kimbap-rullia. Uusin Glorian ruoka & viini tuo Japanin ja Korean maut kotikeittiöön!

Uusin Glorian ruoka & viini on omistettu Japanin ja Korean mauille. Kumpiakin löytyy suositusta Max 30 min -jutusta. Nopeasti valmistuva kimchi-nuudelikeitto, misolohi ja dashiliemessä tarjottava paistettu tofu sopivat vaikka arki-iltaan.

Perjantai-illan toiveruoka on korealainen bibimbap, joka riittää XL-kokoisena isollekin seurueelle. Bibimbapin makuja säestävät gochujang-majoneesi ja inkiväärillä maustetut kurkut, jotka on helppo pyöräyttää suoraan tarjolle. 

Izakaya-jutussa sukelletaan puolestaan japanilaisen kuppilan tunnelmaan. Juomien kanssa on tarjolla pieniä herkkuja, jotka on tehty jaettavaksi ystävien kesken. Pöytään nostetaan niin pikkelöityjä kasviksia, kanavartaita kuin pikaisesti paistettuja sieniäkin. Myös tatakilohta ja bataattitankoja kannattaa ehdottomasti kokeilla. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Omenaherkutkin kiertävät hakemassa makunsa kaukomailta. Korealainen japchae-nuudeliwokki, omenainen nuudelisalaatti ja miso-omenapiirakka sopivat mainiosti syksyn ruokalistalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viinipruuvi on omistettu kaikille sushinystäville. Arvioitavina ovat tällä kertaa nimittäin sushille sopivat pinot gris -viinit. Viineistä löytyy omansa niin pintapaahdetuille nigireille kuin sushilajitelmankin kylkeen.

Herkullisia lukuhetkiä!

PS Ei syksyistä ruokalehteä ilman sienijuttua, puolukkapaistosta ja ohjetta muhevaan pataruokaan! Nämäkin tutut suosikit löytyvät kansien välistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla