
Glorian ruoka & viinin syysnumeron teemana on ihana Italia, jonka makuun pääsee heti kansilehdeltä. Muheva pasta bruciati valmistuu yhdellä pannulla. Pastanystävää hemmotellaan myös muun muassa portobelloragulla ja karamellisoidulla sipulipastalla, jotka onnistuvat vartissa.
Viikonloppuna ehtii ottaa haltuun erilaisten pizzojen salat. Maistuisiko ensimmäisenä roomalainen vai New Yorkin tyyliin leivottu pizza? Reseptien ohesta löytyvät myös viinisuositukset. Esimerkiksi tulisen napolilaispizzan seuraan sopii kevyesti kupliva lambrusco.
Viikonloppuun on tarjolla myös firenzeläistä patapaistia, täyteläisiä sieni-linssipyöryköitä ja muita italialaisia syysruokia. Niiden makuja täydentävät Umbrian ja Toscanan viinit.
Oliivinystävän kannattaa kokeilla italialaisia oliiveja focacciatyyliin valmistetussa leivässä tai paistetun kuhan lisukkeena.
Entä maistuisiko saltimbocca? Roomalainen klassikkoherkku onnistuu kotikeittiössä parhaiten broilerista. Vaihekuvallisen ohjeen kanssa on helppo onnistua.
Sokerina pohjalla on Emilia-Romagnasta kotoisin oleva täyteläinen suklaapiiras, jonka leipuri nimesi aikoinaan kuuluisan arkkitehdin mukaan.
Ihanaa ruokasyksyä!
PS Nojatuolimatkaile Milanoon! Lehdestä löytyvät myös kaupungin parhaat herkkukohteet.