Jos kaapistasi löytyy kaurahiutaleita, kauppareissu näitä trendiherkkuja varten on jo melkein tehty.

Ensin oli Nyhtökaura, sitten tuli Puhtikaura. Kaurabuumin tuoreimpana ilmentymänä kauppoihin on saapunut karjalanpiirakkaa matkiva Fazerin kaurapiirakka.

Kokataksesi trendikästä ruokaa kaurasta et oikeasti tarvitse muuta kuin kaurahiutaleita. Mutta pikku vinkki: herkullisimman lopputuloksen saat, kun valitset perushiutaleiden sijaan isoja kaurahiutaleita.

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Brunssipuuro

Ruotsalaiset taitavat brunssiherkut. Tämäkin resepti on ruotsalaista perua, kaurapuuro uudella tavalla. Uunipuuro on jotain terveellisen aamiaispuuron ja kotoisan jälkkärin väliltä: puuro maustetaan kardemummalla, kanelilla ja reilulla kourallisella fariinisokeria. Puuroa syntyy sen verran iso satsi, että saat herkutella sillä myös seuraavana aamuna.

Brunssipuuron ohjeen löydät täältä.

 

Banaani-kaurakeksit

Välipalakeksit syntyvät kolmesta raaka-aineesta: kaurasta, muusatusta banaanista ja rusinoista. Keksit ovat siis paitsi gluteenittomia myös maidottomia, eikä niihin ole lisätty lainkaan sokeria. Kaikista ihanimmilta keksit maistuvat uunilämpiminä.

Banaani-kaurakeksien ohjeen löydät täältä.

 

Pehmeä peltileipä

Tässä on klassikojen klassikko, helpoista leivistä helpoin. Peltileivän leipomiseen riittää 10 minuuttia, ja sitten voitkin jättää leivän kohoamaan. Kaurahiutaleet ovat leipurin ykkösraaka-aine, kun leipään halutaan kosteutta ja mehevyyttä. Ja mehevään peltileipä tosissaan on.

Pehmeän peltileivän ohjeen löydät täältä. 

 

Kaura-kasvispihvit

Jäikö aamiaiselta puuroa yli? Mausta puuro parmesaanilla, niin saat siitä kasvispihvien sidosaineen. Jos maltat näpertää hetken, asettele kasvisraasteet pihveihin sektoreittain, niin saat pihveille smoothiekulhoista tutun värikkään, graafisen ulkoasun.

Kaura-kasvispihvien ohjeen löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla