Kuvat
Mikko Hannula, Tekla Wellas, Reetta Pasanen, Tuomas Kolehmainen

Erilaiset hedelmä- ja marjamehuista sekä -soseista tehdyt seokset jäätyvät pakastimessa herkullisiksi helteiden helpottajiksi.

Kuumat kesäpäivät huutavat helpotuksekseen jäätelöä tai mehujäätä. Mehujäät ovat uskomattoman helppoja valmistaa: yksinkertaisimmillaan jäätelömuottiin voi kaataa tuoremehua. Jäätyminen vie tietysti useamman tunnin, mutta kerralla kannattaakin valmistaa koko viikon tarpeet!

Mikäli muotteja ei löydy, voi mehut kaataa myös pieniin kertakäyttömukeihin. Jäätelötikkujen sijaan voit käyttää tarvittaessa myös pikkulusikoita tai isoja ja tukevia varrastikkuja.

Mehujäihin voit käyttää lähes mitä tahansa marjoista, hedelmistä ja mehusta tai vedestä soseutettua seosta. Soseet voi makeuttaa tarvittaessa sokerilla, hunajalla tai glukoosisiirapilla, joka ehkäisee myös jäätelöiden hileytymistä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Aikuiseen makuun sopivat myös drinkit, jotka tehdään mehujään muotoon. Osassa alla olevista ohjeista on alkoholia, jonka voi jättää pois tai korvata mehulla tai kivennäisvedellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Resepteihin pääset klikkaamalla otsikkoa tai kuvaa.

Vadelma-passiomehujää

Maitohorsmamehujää

Mansikkamargaritapuikko

Sangria-hedelmämehujäät

Sisältö jatkuu mainoksen alla