Helsingin Sanomat on lisännyt 390 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Ripaus tulista pippuria korostaa hyvin mansikan makua jäätikkarissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkamargarita­jäätikkari

Ainekset

500
g
mansikoita
¾
dl
ruokosokeria
2
rkl
limettimehua
2
rkl
Cointreau-likööriä
2
rkl
tequilaa
ripaus
cayennenpippuria

Työvaiheet

  1. Poista mansikoista vihreät kannat. Mittaa kulhoon mansikat, ruokosokeri, limettimehu, Cointreau ja tequila. Mausta pienellä ripauksella cayennenpippuria. Soseuta sauvasekoittimella sileäksi juomaksi, tai valmista juoma tehosekoittimella.
  2. Kaada juoma kuuteen mehujäämuottiin (vetoisuus ¾ –1 dl). Aseta kannet ja tikut muottien päälle ja nosta pakastimeen. Anna jäätyä vähintään 8 tuntia.

Huom! Merkitse aikuisten mansikkamargarita­jäätikkari pakastimessa selvästi, etteivät perheen lapset sekoita jäätikkareita omiinsa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3028 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Nyt on vihreyttä koko lautasen edestä. Pehmeät salaatinlehdet, rouskuvat kasvikset ja kermainen avokado muodostavat herkullisen kombon. Kastiketta saa annoksessa olla reilusti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Green goddess -salaatti

Ainekset

1
pieni keräsalaatti
250
g
valkokaalia
2
dl
herneitä (tuore tai pakaste)
2
syöntikypsää avokadoa
2
rkl
sitruunamehua
1
pieni fenkoli
VIHREÄ KASTIKE
1
ruukku korianteria
3
tuoretta ranskalaisen rakuunan oksaa
5–7
ruohosipulinvartta
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
sitruunamehua
1
ps (70 g)
babypinaattia
¾
dl
rypsiöljyä
dl
majoneesia
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Revi salaatinlehdet vadille. Suikaloi kaali. Sulata herneet tarvittaessa tai perkaa ne paloista. Viipaloi avokadot ja purista päälle sitruunamehua. Suikaloi fenkoli. Laita kasvikset salaatin päälle.

  2. Saksi korianteri monitoimikoneen kulhoon. Nypi rakuunasta lehdet ja hienonna ruohosipuli. Paloittele valkosipulinkynsi ja purista sitruunamehu. Soseuta kastikkeen ainekset majoneesia lukuun ottamatta monitoimikoneessa. Lisää majoneesi sekoittaen.

  3. Annostele kastiketta reilusti salaatin päälle ja pöyhi omalla lautasella kunnolla sekaisin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3028 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Turkulaisen Kerttu-ravintolan pasta on saanut nimensä tyyriiden ravunpyrstöjen myötä. Ravintolassa sama pasta ilman rapuja on saanut nimen "Opintotukea odotellessa". 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kuun 1. spagetti

Ainekset

2
rs (à 330/170 g)
kypsiä jokiravunpyrstöjä
6–8
keskikokoista valkosipulinkynttä
2
tuoretta punaista chiliä
1
ruukku persiljaa
500
g
spagettia
2
dl
rypsiöljyä
1–2
rkl
persillade-mausteseosta (Santa Maria)
LISÄKSI
parmesaanijuustoa

Työvaiheet

  1. Valuta ravunpyrstöt siivilässä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna chilit, poista siemenet halutessasi. Hienonna persilja.

  2. Laita spagetti kiehumaan suolalla maustettuun veteen (1 tl / 1 l vettä).

  3. Kuumenna öljy pannulla miedolla lämmöllä ja lisää valkosipuli, chili ja persillade-mausteseos. Kuullota, kunnes pasta on kypsää.

  4. Valuta spagetti ja sekoita kuuma öljyseos pastan joukkoon joko pannulla tai kattilassa.

  5. Lisää puolet persiljasta ja kaikki ravut. Kuumenna vain sen verran, että ravut kuumenevat.

  6. Jaa annokset lautasille, raasta päälle parmesaania ja lisää loput persiljasta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3028 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Suklaamannasuurimot, sula suklaa ja tumma kaakaojauhe pitävät huolen, että tässä puurossa riittää makua. Vadelmat kannattaa painella tiheän siivilän läpi, jos ei halua siemeniä hampaiden väleihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-suklaapuuro

Ainekset

250
g
tuoreita vadelmia
8
dl
maitoa
2
dl
suklaamannasuurimoita
¾
dl
sokeria
1
rkl
tummaa kaakaojauhetta
¼
tl
suolaa
50
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Soseuta vadelmat sauvasekoittimella. Jos haluat puurosta sileän, painele sose vielä siivilän läpi kulhoon.

  2. Kuumenna maito pinnoitetussa kattilassa. Vatkaa mannasuurimot, sokeri, kaakaojauhe ja suola joukkoon. Kypsennä välillä sekoittaen 7–8 minuuttia.

  3. Sekoita joukkoon vadelmasose ja laita puurokattila kylmävesihauteeseen.

  4. Rouhi suklaa hienoksi muruksi ja sekoita jäähtyneen puuron joukkoon.

  5. Vatkaa puuro kuohkeaksi. Jaa tarjoilukulhoihin ja koristele halutessasi vadelmilla ja suklaarouheella.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3028 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kuivatuista sienistä saa upean makuisen maustesuolan kalan pintaan, kun sienet murskaa morttelissa suolan ja pippurin kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Paistettu kuha, sienisuola ja ruskistettu voi

Ainekset

600
g
kuha- tai siikafileitä
1
tl
suolaa
½
tl
valkopippuria
4
rkl
kuivattuja sieniä murskattuna (esim. suppilovahveroita)
PAISTAMISEEN
voita ja öljyä
LISÄKSI
100
g
voita
TARJOILUUN
2–3
herkkutattia
perunamuusia ja tilliä

Työvaiheet

  1. Poista kaloista ruodot. Leikkaa kalat annospaloiksi. Yhdistä suola, pippuri ja murskatut sienet. Painele seosta kalojen pintaan. Paista kalat pannulla voi-öljyseoksessa, noin 2 minuuttia per puoli. Pidä lämpimänä.

  2. Tee ruskistettu voi. Kuutioi voi paksupohjaiseen kattilaan. Sulata se keskilämmöllä. Voi vaahtoaa ensin, jonka jälkeen se kirkastuu hieman. Tämän jälkeen voi alkaa paahtua. Sekoittele voita välillä paahtamisen aikana. Kun voista nousee pähkinäinen tuoksu ja väri on kauniin ruskea, ota kattila pois liedeltä ja anna voin levätä hetki, jolloin hippuset painuvat pohjalle. Väliin jää ruskistettu voi ja päälle vaahto. Kaada ruskistettu osa erilliseen astiaan.

  3. Viipaloi tatit ja paista ne pannulla voi-öljyseoksessa molemmin puolin.

  4. Tarjoa kalat paistettujen sienten ja perunamuusin kanssa. Valuta päälle ruskistettua voita. Viimeistele tillillä. Tarjoa halutessasi vihreää salaattia tai höyrytettyjä vihreitä kasviksia.

Vinkki Käytä voin ruskistamisessa tarvittaessa paistolämpömittaria. Kun voi on 160-asteista, voit ottaa kattilan liedeltä.

Kommentit (0)