Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1694 reseptiä.
Linkitetty 83 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Jäinen herkku tunnetaan Meksikossa ja latinalaisessa Amerikassa nimellä paleta. Se on tuoreista hedelmistä ja vaaleasta sangriasta koostuva drinkki tikussa. Pakasta paletat mehujäämuoteissa tai pienissä kertakäyttömukeissa.

Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min (+ jäätymisaika 8 t)
Vaikeustaso
Helppo

Sangria-hedelmämehujäät

Ainekset

Sokeriliemi
2
dl
vettä
1
dl
sokeria
1
rkl
appelsiinimehua
3
dl
kuivaa valko- tai kuohuviiniä
Lisäksi
4
mansikkaa
4
viinirypälettä
1/2
omena
viipale melonia

Työvaiheet

  1. Tee ensin sokeriliemi. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää viini ja appelsiinimehu.
  2. Viipaloi mansikat, viinirypäleet, omena ja meloni. Laita hedelmät pieniin kertakäyttömukeihin tai mehujäämuotteihin. Kaada viiniseos päälle.
  3. Anna jäätyä vähintään 8 tuntia. Laita jäätelötikut mukeihin, kun massa on jo hieman jäätynyt mutta vielä pehmeää.

Vinkki: Jäätelötikkuja myydään muun muassa askarteluliikkeissä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1694 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivainen kuva Sami Repo

Kun huippukokki tekee mokkapaloista täydellisiä, pari tuttua leivontasääntöä menee uusiksi.

Annoksia
1 pellillinen
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Jouni Toivasen mokkapalat

Ainekset

250
g
voita
4
kananmunaa
3
dl
sokeria
4 3/4
dl
vehnäjauhoja
5
rkl
tummaa kaakaojauhetta
3
tl
leivinjauhetta
1/4
tl
suolaa
3/4
dl
täysmaitoa
Kuorrute
5
rkl
vahvaa espressoa
50
g
voita
500
g
tomusokeria
1 1/2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
ripaus merisuolaa

Työvaiheet

  1. Sulata 250 g voita kattilassa keskilämmöllä. Kuumenna sekoitellen muutama minuutti, kunnes voi vaahtoaa ja ruskistuu. Kaada voi toiseen astiaan jäähtymään.
  2. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Päällystä uunipelti leivinpaperilla. Vatkaa kananmunat ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kääntele ne vuorotellen maidon kanssa muna-sokerivaahtoon. Sekoita ruskistettu voi joukkoon. Kaada taikina uunipellille. Paista 250 asteessa 1 minuutti, laske sitten lämpö 200 asteeseen ja paista noin 15 minuuttia.
  3. Tee kuorrute pohjan paistuessa. Valmista espresso. Ruskista 50 g voita kuten kohdassa 1, mutta älä jäähdytä. Pidä kattila levyllä miedolla lämmöllä ja sekoita muut kuorrutteen aineet voin joukkoon. Sekoittele seosta vispilällä, kunnes kuorrute on sileää. Jos kuorrute tuntuu liian jäykältä, lisää siihen tilkka kahvia. Pidä kuorrute liedellä lämpimänä.
  4. Ota pohja uunista ja tiputa pelti pöydälle niin, että se tärähtää voimakkaasti. Näin vesihöyry pääsee pois kakusta ja pohja pysyy kuohkeana.
  5. Levitä kuorrute lämpimän pohjan päälle nopeasti niin saat kauniin tasaisen pinnan. Anna jäähtyä vähintään puoli tuntia ennen paloittelua.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1694 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Tämä juustokakku syntyy helposti mökkiolosuhteissakin, sillä sen valmistamiseen ei tarvita edes uunia.

Annoksia
10-12 annosta
Valmistusaika
30 min + jähmettyminen 60 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-kookos-juustokakku

Ainekset

125
g
voita
400
g
digestivekeksejä
1
dl
kookoshiutaleita
1/2
dl
muscovadosokeria
Täyte
2
pkt (à 200 g)
tuorejuustoa
2
dl
kookoskermaa
1
dl
sokeria
2
dl
vispikermaa
1 1/2
l
mansikoita
Lisäksi
kookoslastuja

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Hienonna keksit esimerkiksi vahvassa uudelleensuljettavassa pakastuspussissa kaulimella kopautellen. Kaada keksimurut kulhoon. Lisää kookoshiutaleet, sokeri ja voisula. Sekoita tasaiseksi.
  2. Painele keksiseos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (noin 20 x 30 cm) tiiviiksi kakkupohjaksi. Anna kovettua kylmässä vähintään tunti.
  3. Sekoita tuorejuusto, kookoskerma ja sokeri kulhossa. Vatkaa kerma toisessa kulhossa kiinteäksi vaahdoksi ja kääntele vaahto varovasti tuorejuusto-kookoskermaseokseen.
  4. Siirrä kovettunut keksipohja varovasti leivinpaperilta liu’uttaen tarjoiluvadille. Lusikoi täyte pohjan päälle. Viipaloi mansikat ja lado ne riveihin täytteen päälle. Viimeistele kakku kookoslastuilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1694 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Kesäniitty lasissa! Uusi hittisangria syntyy roseeviinistä ja vadelmista.

Annoksia
8-10
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Roseesangria

Ainekset

2
nektariinia
1
dl
brandya
2
rkl
sokeria
1
plo (0,75 l) kuivaa roseeviiniä
1
l
sitruunalimonadia
1/2
l
valmista vadelmamehua
3
dl
vadelmia
jäitä

Työvaiheet

  1.  Viipaloi nektariinit isoon kannuun (vet. 2½–3 l).
  2.  Sekoita brandy ja sokeri joukkoon, ja anna maustua noin 15 minuuttia.
  3.  Lisää loput aineet, sekoita ja viimeistele jääpaloilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1694 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Mika Roito KUVA Tuomas Kolehmainen

Koko perheen kaapintyhjennysjälkkäri! Voit käyttää mantelikakun tilalla myös kaupan keksejä.

Annoksia
6
Valmistusaika
2
Vaikeustaso
Helppo

Mess

Ainekset

Mantelikakku
150
g
mantelimassaa
dl
sokeria
2
tl
raastettua appelsiininkuorta
3
kananmunaa
1
dl
kermaa
100
g
voita
1
dl
vehnäjauhoja
Karamellikastike
250
g
voita
100
g
maitosuklaata
3
dl
muscovadosokeria
dl
kermaa
ripaus suolaa
Lisäksi
1
Snickers-patukka pakastettuna
1
dl
Wilhelmina-keksejä murennettuna
1
dl
marenkia murennettuna
1
dl
suolapähkinöitä
2
banaania
2
dl
vaniljakastiketta

Työvaiheet

  1. Pakasta yksi Snickers-patukka. Varmista, että mantelimassa on huoneenlämpöistä. Laita (kiertoilma)uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (Ø 22 cm).
  2. Pese ja raasta appelsiininkuori. Vatkaa mantelimassa ja sokeri tasaiseksi seokseksi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää appelsiininkuori.
  3. Mittaa kerma ja voi kattilaan. Lämmitä, kunnes voi sulaa. Siivilöi jauhot maito-voiseokseen. Kääntele seos varovasti manteliseokseen.
  4. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin alatasossa 30 minuuttia. Kakku saa jäädä vähän kosteaksi.
  5. Tee karamellikastike. Sulata voi kattilassa, lisää suklaa ja sokeri. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi, lisää ripaus suolaa. Yhdistä vaahto ja suklaa. Laita jääkaappiin 20 minuutiksi.
  6. Rouhi jäinen Snickers sekä keksit, marengit ja pähkinät. Murenna mantelikakku. Kuori ja viipaloi banaanit. Kokoa laseihin vuorotellen kakkua, karamellikastiketta, banaania, vaniljakastiketta, keksimuruja, suolapähkinöitä, marenkia ja snickersiä.

Kommentit (0)