Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1845 reseptiä.
Linkitetty 89 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Jäinen herkku tunnetaan Meksikossa ja latinalaisessa Amerikassa nimellä paleta. Se on tuoreista hedelmistä ja vaaleasta sangriasta koostuva drinkki tikussa. Pakasta paletat mehujäämuoteissa tai pienissä kertakäyttömukeissa.

Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min (+ jäätymisaika 8 t)
Vaikeustaso
Helppo

Sangria-hedelmämehujäät

Ainekset

Sokeriliemi
2
dl
vettä
1
dl
sokeria
1
rkl
appelsiinimehua
3
dl
kuivaa valko- tai kuohuviiniä
Lisäksi
4
mansikkaa
4
viinirypälettä
1/2
omena
viipale melonia

Työvaiheet

  1. Tee ensin sokeriliemi. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää viini ja appelsiinimehu.
  2. Viipaloi mansikat, viinirypäleet, omena ja meloni. Laita hedelmät pieniin kertakäyttömukeihin tai mehujäämuotteihin. Kaada viiniseos päälle.
  3. Anna jäätyä vähintään 8 tuntia. Laita jäätelötikut mukeihin, kun massa on jo hieman jäätynyt mutta vielä pehmeää.

Vinkki: Jäätelötikkuja myydään muun muassa askarteluliikkeissä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1845 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Keltaiset voimapallot ovat terveellisten välipalojen aatelia. Kurkuma tuo potkua mangolta maistuviin palleroihin.

Annoksia
16
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Mango-granolapallot

Ainekset

150
g
syöntikypsää mangoa
4
dl
hedelmägranolaa (tai -mysliä)
1
dl
mantelivoita
3/4
tl
kurkumaa
Päälle
½
tl
kuivattua kurkumaa
2
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele mango tehosekoittimeen. Lisää loput ainekset ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista. Siirrä seos jääkaappiin noin tunniksi jähmettymään. Pyörittele seoksesta 16 palloa.
  2. Sekoita lautasella kurkuma ja sokeri. Kierittele pallot kurkuma-sokerissa. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1845 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Nämä puhtipallerot maistuvat porkkanakakulta, mutta tekevät hyvää.

Annoksia
16 kpl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanakakkupallot

Ainekset

1
porkkana
dl
saksanpähkinöitä
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
rusinoita
1
tl
piparkakkumaustetta
2
rkl
omenahilloa
1
rkl
kookosöljyä
1/4
tl
merisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta porkkana hienoksi.
  2. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes seos on melko tasaista. Siihen saa jäädä purutuntumaa.
  3. Pyörittele seoksesta 16 palloa. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1845 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkulliset välipalapallot syntyvät alle vartissa - melkein pelkällä pyörittelyn vaivalla.

Annoksia
16
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kookos-mantelipallot

Ainekset

dl
mantelirouhetta
1
dl
maapähkinävoita
1
dl
kookoshiutaleita
2
limetin kuori raastettuna
2
rkl
hunajaa
päälle
1
dl
kookoshiutaleita

Työvaiheet

  1. Laita mantelirouhe, maapähkinävoi ja kookoshiutaleet tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista.
  2. Pese limetit ja raasta niiden vihreä kuori-osa hienoksi raasteeksi. Lisää kuoriraaste ja hunaja palloseokseen.
  3. Pyörittele seoksesta 16 palloa ja kierittele ne kookoshiutaleissa. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1845 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Kurpitsaletut ovat ihana aamiaisherkku suoraan Amerikasta. Kookossokeri, leseet ja hiutaleet tekevät niistä perinteisiä terveellisemmät. Voit valmistaa samasta taikinasta myös vohveleita.

Annoksia
28 kpl
Valmistusaika
2 h + kurpitsasoseen valutus
Vaikeustaso
Helppo

Kurpitsaletut

Ainekset

kg
kurpitsaa
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
½
tl
jauhettua inkivääriä
¼
tl
jauhettua neilikkaa
¼
tl
jauhettua maustepippuria
Taikina
6
kananmunaa
2
dl
kookossokeria
1
dl
kaurahiutaleita
dl
spelttijauhoja
1
dl
vehnäleseitä
2
tl
leivinjauhetta
1
tl
ruokasooda
½
tl
suolaa
2
dl
maitoa
½
dl
oliiviöljyä
Paistamiseen
voita tai kookosöljyä tai niiden sekoitusta

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen. Halkaise kurpitsa ja koverra siemenet ja lankamainen rihmasto pois. Vuoraa reunallinen uunipelti leivinpaperilla ja laita kurpitsa pellille kuoripuoli ylöspäin. Kaada pellille 1½ cm vettä. Paahda kurpitsaa uunissa 1 h 15 minuuttia tai kunnes se on niin pehmeä, että voit helposti pistää haarukalla kurpitsan kuoren läpi.
  2. Anna kurpitsan jäähtyä hetki ja vedä kuori pois. Soseuta sisus sauvasekoittimella. Laita sose siivilään ja valuta vähintään pari tuntia, mielellään yön yli. (Tarvitset 5 dl kurpitsasosetta). Lisää vaniljasokeri ja mausteet soseeseen.
  3. Vatkaa kananmunat ja kookossokeri paksuksi vaahdoksi. Jauha kaurahiutaleet tehosekoittimessa. Lisää loput kuivat aineet jauhettuihin kaurahiutaleisiin ja kääntele seos munavaahtoon. Kääntele kurpitsasose, maito ja öljy varovasti taikinaan, sekoita tasaiseksi.
  4. Sulata rasva lettupannussa. Paista taikinasta keskilämmöllä kullanruskeita ja kiinteitä lettuja. Tarjoa letut vaahteransiirapin ja kanelilla maustetun kermavaahdon kanssa.

Kommentit (0)