klo 14:45 | 13.7.2018
Maitohorsman kukinto ei maistu tuoreena juuri miltään, mutta käsiteltynä siitä paljastuu hienostunut ja voimakas aromi.
Maitohorsmajuoman ja mehujäiden ohje on peräisin Tekla Wannaksen Kukkamakuja -kirjasta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
2 päivää
Vaikeustaso
Helppo
Maitohorsmajuoma ja mehujäät
Ainekset
Maitohorsmajuoma
1,5
litraa
maitohorsman kukintoja (n. 50 g)
2
litraa
vettä
4
dl
sokeria
20
g
sitruunahappoa
Lisäksi mehujäihin
2
dl
sokeria
Työvaiheet
- Huuhtele maitohorsman kukinnot kylmässä vedessä ja nosta ne talouspaperin päälle kuivumaan. Laita kukinnot kannelliseen astiaan. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada se kukintojen päälle. Jäähdytä seos jääkaapissa ja anna sen maustua yön yli.
- Siivilöi seuraavana päivänä kukinnot pois nesteestä. Sekoita sokeri ja sitruunahappo juomaan. Voit tarjoilla juoman tällaisena jäiden kanssa esimerkiksi alkoholittomana cocktailina.
- Jos haluat tehdä juomasta mehujäitä, sekoita mukaan vielä 2 dl sokeria. Sekoita, kunnes sokeri on täysin liuennut. Kaada seos jäätelömuotteihin ja pakasta vähintään 8 tuntia. Koristele halutessasi syötävällä kimalteella.
Huom! Älä kerää maitohorsmia tai muitakaan kasveja saastuneilta paikoilta tai esimerkiksi autotien läheisyydestä.