Pääsiäispöydän keskipiste on karitsa. Valitsimme viisi parasta ohjetta, joilla onnistuvat niin karitsanpaisti kuin kare, lihapullat ja paahtopaisti. Mukana myös kattavat paisto-ohjeet!

Soppa365 neuvoo, milloin kannattaa valita karitsanpaisti ja milloin karitsan kare tai viulu. Tästä löydät myös ohjeet paistamiseen sekä parhaat reseptit.

Isolle porukalle paisti tai viulu

Paistia löytyy luuttomana tai luullisena.  Viulu on lampaan kokonainen luullinen paisti, jossa on mukana potka.

Mehevän lihan salaisuus on sulatus. Ota paisti tai viulu jääkaappiin sulamaan pari vuorokautta ennen valmistusta ja huoneenlämpöön pari tuntia ennen kuin ryhdyt sitä paistamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Toinen ehdoton vinkki on käyttää paistamisen aikana lihalämpömittaria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Liha on puolikypsää ja mehevän punertavaa, kun sisälämpö on 56 astetta. Jos haluat lihasta täysin kypsää, jatka paistamista kunnes sisälämpö on 70 astetta.

Valkoviinissä marinoitu lampaanpaisti on paisteista paras. Marinadissa hapokas valkoviini mehevöittää lihan mureaksi ja yrtit viimeistelevät maut kohdalleen. Samaa marinointia voi käyttää myös viulussa.

Tässä löydät valkoviinissä marinoidun karitsanpaistin ohjeen. 

 

Pienelle seurueelle paahtopaistia tai karitsankyljyksiä

Karitsan paahtopaisti kannattaa kylvettää kirsikkacolalla ja limetin ja sitruunan mehuilla. Marinadista saa keittämällä glaseerauskastikkeen. Tahmaisen makea pinta tekee paahtopaistista täydellisen.

Paahtopaisti painaa noin 150-200 g. Yhdestä paistista riittää yhdelle tai kahdelle. Paahtopaistin kypsennys sujuu joutuisasti paistinpannulla 10 minuutissa, mutta lihan kannattaa myös antaa vetäytyä rauhassa paiston jälkeen. Folioon käärittynä se sujuu 8 minuutissa.

 

Tästä löydät karitsan paahtopaistit colakylvyssä -ohjeen. 

 

Karitsankare eli kyljysrivi on näyttävä osa lammasta. Kareen voi tuoda kokonaisena pöytään tai paloitella valmiiksi kyljyksiksi. Kyljyksiä lasketaan 4-6 henkeä kohden.

Mehevä maustevoi, jossa on dijoninsinappia ja yrttejä on tämän karitsaohjeen salaisuus. Loistava makupari lampaankyljysten kanssa on muusi, johon on tällä kertaa käytetty maa-artisokkaa ja palsternakkaa.

Tästä löydät karitsan kareen ja maa-artisokka-palsternakkasoseen -ohjeen.

 

Helppo ja nopea karitsaohje on kyljykset, jotka on sipaistu öljyllä ja viimeistelty yrttisilpulla. Näiden mainioiden kyljysten lisukkeena toimii linssi-munakoisosalaatti, johon on silputtu joukkoon tuoretta pinaattia.

Tästä löydät karitsan kyljysten ja linssi-munakoisosalaatin ohjeen.

 

Jauhelihasta mutkaton tarjottava koko perheelle

Pääsiäisen mutkattomin ruoka syntyy karitsanjauhelihasta.  Pyöryköiden maku on miedon mausteinen, kun taikinaan  jauhetaan korianterinsiemeniä ja juustokuminaa. Tarjoa karitsapyörykät mehevän kasvispadan kanssa ja rento ateriakokonaisuus on siinä.

Tästä löydät tabil-karitsapullien ja kirsikkatomaatti-taginen ohjeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla