Espanjalainen gazpacho on se punaisempi kesäkeitto. Kuva: <span class="photographer">Pia Inberg.</span>
Espanjalainen gazpacho on se punaisempi kesäkeitto. Kuva: Pia Inberg.

Helppo keitto pelastaa arki-illat ruokapulmilta. Tässä viisi ajankohtaista soppaa, jotka valmistuvat nopeasti ja maistuvat säästä riippumatta.

Nopea näläntaittaja

Nopea nuudelikeitto on todellinen pikaruokien pikaruoka. Sen valmistamiseen kuluu vaivaiset 10 minuuttia. Pane vesi kiehumaan, pilko kasvikset ja siivuta pala lohta. Mausta liemi misotahnalla, lisää nuudeleita, kippaa koko komeus kasvisten ja kalan päälle. Jos kaipaat kaukomaiden tunnelmaa, nouki sattumat syömäpuikoilla ja hörpi liemi suoraan kulhosta.

Nopean nuudelikeiton tarkan reseptin saat tästä!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viileän päivän lämmittäjä

Alkukesä on kulunut varsin viileissä merkeissä, joten lämmittävä soppa tulee tarpeeseen. Tämän makkarakeiton potkun salaisuus on mausteisessa makkarassa (kokeile vaikka chorizon raakamakkaraversiota) ja lempeän tulisessa harissatahnassa. Maukas tomaattipohjainen liemi sitoo maut hyvin yhteen. Valitse kasvikset mielitekojesi mukaan!

Mausteisen makkarakeiton ohje löytyy täältä.

 

Kaukoidän kalasoppa

Kalakeiton uusi twisti luodaan vihreällä currytahnalla ja purkillisella kookosmaitoa. Tässä kuhasopassa tuoksuvat aasialaiset mausteet: sitruunaruohoa, limeä, chiliä ja korianteria. Sienet ja pinaatinlehdet ovat hauskoja sattumia niiden perinteisten perunoiden tilalla.

Vihreä curry-kuhakeitto valmistuu tällä ohjeella.

 

Punainen virkistäjä

Gazpacho on todellinen kesäkeitto ilman pisaraakaan maitoa. Aja kasa vihanneksia blenderissä soseeksi ja anna keiton tekeytyä jääkaapissa yön yli. Gazpacho on mitä mainioin eväs- tai piknikruoka, koska sen voi tehdä etukäteen eikä sitä tarvitse lämmittää. Chilipäät lisäävät sitten asianmukaisen määrän poltetta soppaansa!

Gazpachon perusohjeen saat tästä!

 

Yrttimaan yllättäjä

Lipstikan maku on tuhti ja siitä saakin valmistettua erittäin herkullisen keiton. Kermaisen lipstikkakeiton voi tarjoilla alkupalana tai muuttaa sen pääruuaksi vaikkapa lämpimien voileipien avulla. Jos sulatejuusto ei maistu, lisää keittoon sinihomejuustoa tai pehmeää vuohenjuustoa.

Lipstikkakeiton ohjeen saat tästä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla