Kavahdatko reseptien huimaavan pitkiä raaka-ainelistoja? Katso, mitä ruokia teet vajaalla kymmenellä raaka-aineella (joista niistäkin osa on suolaa, pippuria ja vettä).

Maukas arkiruoka ei vaadi valmistuakseen kymmenittäin kastikkeita, mausteita ja tahnoja, jotka yhden käyttökerran jälkeen unohtuvat kaappien perukoille. Alle kymmenestä raaka-aineesta valmistuvat keitot, pastat, wokit ja muut arkiruuat eivät häviä maussa monimutkaisimmille ruokalajeille. Lisäksi ne ovat useimmiten myös edullisia ja nopeita valmistaa.

Pastat

Pastat ovat tyypillisiä vähien raaka-aineiden ruokia. Spagetti aglio e olio todistaa, että  pastan, valkosipulin ja oliiviöljyn kolmiyhteys riittää. Tarvitset vain muutaman maukkaan aineksen al denteksi keitetyn pastan sekaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Esimerkiksi savukalasta, pekonista ja juustoista saa helposti makua arkipastaan. Sen sijaan, että maustaisit pasta hyppysellisellä sitä, tätä ja tuota, valitse yksi maukas tuoreyrtti ja hienonna koko puntti pasta-annoksen sekaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katso täältä vinkkejä nopeisiin pilko ja sekoita -pastoihin.

Juustopastan ohjeen löydät täältä.

Lämminsavulohipastan ohjeen löydät täältä.

Keitot

Erityisesti sosekeitot onnistuvat hyvin muutamasta toisiaan täydentävästä aineesta. Valitse pari pääraaka-ainetta, kuten bataatti ja omena, purjo ja peruna tai porkkana ja inkivääri. Liemeksi käy vesi, jonka lisäksi keiton maku pyöristetään purkillisella kermaa, sulatejuustoa tai vaikkapa kookosmaitoa. Vähimmillään mausteeksi riittää suola ja pippuri, mutta niitä voi täydentää maustekaapin valikoiman mukaan.

Mausteisen bataatti-omenakeiton ohjeen löydät täältä.

Hernesosekeiton ohjeen löydät täältä.

Muita vähillä raaka-aineilla valmistuvia ruokia:

Helppo nuudeliwokki

Pizzawrap

Savulohipihvit

Broileri-rucolasalaatti

Täältä löydät vinkkejä, miten vähillä aineksilla valmistuu maukasta ruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla