
Kavahdatko reseptien huimaavan pitkiä raaka-ainelistoja? Katso, mitä ruokia teet vajaalla kymmenellä raaka-aineella (joista niistäkin osa on suolaa, pippuria ja vettä).
Maukas arkiruoka ei vaadi valmistuakseen kymmenittäin kastikkeita, mausteita ja tahnoja, jotka yhden käyttökerran jälkeen unohtuvat kaappien perukoille. Alle kymmenestä raaka-aineesta valmistuvat keitot, pastat, wokit ja muut arkiruuat eivät häviä maussa monimutkaisimmille ruokalajeille. Lisäksi ne ovat useimmiten myös edullisia ja nopeita valmistaa.
Pastat
Pastat ovat tyypillisiä vähien raaka-aineiden ruokia. Spagetti aglio e olio todistaa, että pastan, valkosipulin ja oliiviöljyn kolmiyhteys riittää. Tarvitset vain muutaman maukkaan aineksen al denteksi keitetyn pastan sekaan.
Esimerkiksi savukalasta, pekonista ja juustoista saa helposti makua arkipastaan. Sen sijaan, että maustaisit pasta hyppysellisellä sitä, tätä ja tuota, valitse yksi maukas tuoreyrtti ja hienonna koko puntti pasta-annoksen sekaan.
Katso täältä vinkkejä nopeisiin pilko ja sekoita -pastoihin.
Juustopastan ohjeen löydät täältä.
Lämminsavulohipastan ohjeen löydät täältä.
Keitot
Erityisesti sosekeitot onnistuvat hyvin muutamasta toisiaan täydentävästä aineesta. Valitse pari pääraaka-ainetta, kuten bataatti ja omena, purjo ja peruna tai porkkana ja inkivääri. Liemeksi käy vesi, jonka lisäksi keiton maku pyöristetään purkillisella kermaa, sulatejuustoa tai vaikkapa kookosmaitoa. Vähimmillään mausteeksi riittää suola ja pippuri, mutta niitä voi täydentää maustekaapin valikoiman mukaan.
Mausteisen bataatti-omenakeiton ohjeen löydät täältä.
Hernesosekeiton ohjeen löydät täältä.
Muita vähillä raaka-aineilla valmistuvia ruokia:
Täältä löydät vinkkejä, miten vähillä aineksilla valmistuu maukasta ruokaa.