Mausta jäätelömassa ja lisää sattumiksi vaikka tuoreita marjoja.
Mausta jäätelömassa ja lisää sattumiksi vaikka tuoreita marjoja.

Helppo kahden aineksen jäätelöpohja syntyy kuohukermasta ja kondensoidusta maidosta. Valitse jutussa olevista jätkeistä suosikkisi tai testaa kaikkia kolmea makua!

Kun valmistat jäätelösi itse, saat sellaisia makuja, joita ei kaupan pakastealtaista löydy. 

Kesällä kotijäätelöissä maistuvat tietysti satokauden antimet, kuten vadelmat ja kirsikat. Löydät tästä jutusta kolme eri makua: vadelma-ruusun, kirsikka-tahinin sekä matcha-limetin.

Helpon jäätelöpohjan tekemiseen tarvitaan vain kaksi ainesta, kuohukermaa sekä kondensoitua maitoa. Mikä parasta, nämä jäätelöt valmistuvat ilman jäätelökonetta eivätkä ne vaadi paljon aktiivista tekemistä. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kondensoitu maito viilennetään ensin jääkaapissa, ja sitten se vatkataan kerman kanssa pehmeäksi vaahdoksi. Maustamisen ja sattumien lisäämisen jälkeen jäätelömassa laitetaan pakastimeen, jossa se saa olla yön yli. Jäätelöastia kannattaa peittää kelmulla ennen pakastamista – näin jäätelö ei imaise muita makuja pakastamisen aikana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lisää ideoita jäätelön maustamiseen löydät tästä jutusta. Kotijäätelö onnistuu helposti myös vegaanisena versiona, kun jäätelöpohjan tekee kasvipohjaisista tuotteista.

1. Vadelma-ruusujäätelö

4 dl kuohukermaa
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa (makea)
1 ps (80 g) suolattuja pistaasipähkinöitä
300 g (6 dl) tuoreita vadelmia
1 rkl ruusuvettä

  1. Viilennä kondensoitu maito jääkaapissa.
  2. Vatkaa kerma ja kondenssimaito keskenään pehmeäksi vaahdoksi, noin 5 minuuttia.
  3. Kuori ja hienonna pistaasipähkinät. Kääntele ne, vadelmat ja ruusuvesi vaahtoon.
  4. Peitä kulho kelmulla ja siirrä pakastimeen yön yli. Jäätelöä ei tarvitse sekoittaa pakastuksen aikana.

2. Kirsikka-tahinijäätelö

4 dl kuohukermaa
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa (makea)
4 rkl tahinia
500 g kirsikoita

  1. Viilennä kondensoitu maito jääkaapissa.
  2. Vatkaa kerma ja kondenssimaito keskenään pehmeäksi vaahdoksi, noin 5 minuuttia. Sekoita tahini joukkoon.
  3. Poista kirsikoista kivet (tai käytä pakastekirsikoita) ja leikkaa marjat paloiksi. Kääntele kirsikat vaahtoon.
  4. Peitä kulho kelmulla ja siirrä pakastimeen yön yli. Jäätelöä ei tarvitse sekoittaa pakastuksen aikana.

3. Matcha-limettijäätelö

4 dl kuohukermaa
1 prk (397 g) kondensoitua maitoa (makea)
2 tl matchajauhetta
2 limettiä (mehu + kuori)

  1. Viilennä kondensoitu maito jääkaapissa.
  2. Vatkaa kerma, kondenssimaito ja matcha keskenään pehmeäksi vaahdoksi, noin 5 minuuttia.
  3. Pese limetit ja raasta kuoren vihreä osa hienoksi raasteeksi. Purista hedelmistä mehu ja sekoita vaahdon joukkoon.
  4. Peitä kulho kelmulla ja siirrä pakastimeen yön yli. Jäätelöä ei tarvitse sekoittaa pakastuksen aikana.

Reseptit: Krista Kupariharju

Reseptit on julkaistu aiemmin Glorian ruoka & viinissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla