Emilia Soppa365 on lisännyt 31 reseptiä.
Linkitetty 104 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Kondensoidusta kookosmaidosta valmistettu vegaaninen jätski on koukuttavan hyvää. Viisi minuuttia ja jäätelö on valmista pakastettavaksi. Tämä versio maustetaan kahvilla ja ripauksella suolaa.

Pikakahvijauheen sijaan voit maustaa jäätelömassan lakritsijauheella, matchalla tai vaikka earl grey -teellä ja sitruunankuoriraasteella. Suolaripaus tasapainottaa makean jäätelön maun.

Jätskin runsaan sokeripitoisuuden vuoksi sen jäätyminen vie ainakin 6 tuntia. Voit nopeuttaa jäätymistä pakastamalla jäätelömassan ohuessa metallisessa vuoassa. Parasta on kuitenkin tehdä jätski hyvissä ajoin etukäteen pakastimeen. Kondensoidun maidon ansiosta rakenne on pehmeää, vaikka jäätelö viettäisikin pakastimessa useita päiviä. Peitä pakastettava jäätelömassa huolellisesti kelmulla, jotta se ei imaise muita makuja pakastimesta.

Jos haluat jäätelöstä vähemmän makeaa, voit käyttää soijavispiä hieman enemmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
5 min + 6 t pakastuminen
Vaikeustaso
Helppo

Helppo vegaaninen jäätelö

Ainekset

1
tlk (250 ml)
vaahtoutuvaa soijakermaa
1½–2
tl
pikakahvijauhetta
¼
tl
suolaa
1
prk (320 g)
kondensoitua kookosmaitoa (esim. Spice Up)

Työvaiheet

  1. Vatkaa soijakerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää pikakahvijauhe ja vatkaa, kunnes kahvi on liuennut soijakermaan.
  2. Lisää suurin osa kondensoidusta kookosmaidosta ja suola. Vatkaa tasaiseksi ja kuohkeaksi.
  3. Kaada seos laakeaan, noin litran vetoiseen vuokaan. Valuta päälle loppu kondensoitu kookosmaito viiruiksi. Viimeistele ripauksella pikakahvijauhetta.
  4. Pakasta jätskiä peitettynä vähintään 6 tuntia.

Vinkki! Viilennä myös kookosmaitopurkki jääkaapissa ennen valmistusta, niin massa vaahtoutuu kuohkeammaksi ja jäätyy nopeammin.

Kommentit (6)

Vierailija

Sokeripitoisuus ?

Vierailija

Hirvittävä kaloripommi ja kalliiksi tulee. Laktoositon maustamaton jäätelö on halpa,  käytännöllinen ja vähäkalorinen ratkaisu. Saa kaupasta pakastettuna !

arpiaiska

Hups, kun tulee makeaa tällä ohjeella!!!Tein itse just soijavispistä ja kondensensoidusta kookosmaidosta ,mutta laitoin 2 purkkia soijavispiä ja lirauksen glukoosi siirappia . Ajattelin seuraavaan satsiin laittaa kolme purkkia vispiä koska oli vieläkin aika makeaa. En toki tiedä miten koostumus kärsii, mutta kahdella vispillä oli oiva koostumus!!

Vierailija

Ystävät, eihän tämä laihdutusruoka ole vaan herkku!  Viis kaloreista kunhan ei koko annosta syö kerralla.

Kukkuluuruu

No 2, mistä saa maustamatonta jäätelöä? Se varmaan maistuu pelkälle pakastetulle maidolle...

Fleksi

Vegaaninen ei aina ole synonyymi terveelliselle, joten nautitaan herkut herkkuina - kohtuudella. Peace! ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2028 reseptiä.
Linkitetty 97 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Mehevän mustikkapiirakan salaisuus? Taikinaan vatkattu mantelimassa! Jauhoja tarvitaan vain vähän, koska piirakka on parhaimmillaan herkullisen kosteana. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
50 MIN
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-mantelipiirakka

Ainekset

150
g
huoneenlämpöistä mantelimassaa
1 1/2
dl
sokeria
3
kananmunaa
1
luomusitruuna (kuori)
1
dl
kermaa
100
g
voita
1
dl
vehnäjauhoja
2
dl
mustikoita
Inkiväärijogurtti
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
3
dl
turkkilaista jogurttia
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Tee ensin inkiväärijogurtti. Kuori ja raasta inkivääri hienoksi raasteeksi. Sekoita inkivääriraaste, jogurtti ja vaniljasokeri keskenään. Laita inkiväärijogurtti jääkaappiin odottamaan.
  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa mantelimassa ja sokeri yhteen sähkövatkaimella. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja lisää se taikinaan.
  3. Lämmitä kermaa ja voita kattilassa, kunnes voi sulaa. Siivilöi jauhot joukkoon. Kääntele seos varovasti taikinan joukkoon. Kaada taikina piirakkavuokaan (noin 20 cm x 30 cm) vuorotellen mustikoiden kanssa. Kypsennä uunin alatasolla noin 35 minuuttia. Piirakka saa jäädä kosteaksi.
  4. Koristele piirakka mustikoilla. Tarjoa inkiväärijogurtin kanssa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 630 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Oikaise mutkat suoriksi ja tiramisu valmistuu alle puolessa tunnissa! Salaisuutena on kondensoitu maito, joka vatkataan yhteen mascarponen kanssa.

Vinkki! Kokeile tehdä tiramisu annoksiksi jälkiruokakulhoihin tai laseihin. Savoiardikeksien sijaan voi käyttää tavallisia murokeksejä. Katso kylmäuutetun kahvin resepti täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Oikaisijan tiramisu

Ainekset

1 1/2
dl
kylmää (kylmäuutettua) kahvia
(3 rkl kahvilikööriä)
1
rs (250 g)
mascarponea
1
tlk (397 g)
kondensoitua maitoa
1
rkl
vaniljasokeria
1
pkt (200g)
savoiardi-keksejä
1
rkl
kaakaojauhetta

Työvaiheet

  1. Lisää kylmään kahviin halutessasi kahvilikööriä.
  2. Sekoita kulhossa mascarponejuusto, kondensoitu maito sekä vaniljasokeri.
  3. Dippaa yksi keksi kerrallaan kahvissa. Lado keksit tasaiseksi kerrokseksi reunalliseen vuokaan, joka on kooltaan noin 15 cm x 20 cm.
  4. Levitä keksien päälle mascarponeseosta. Tee toinen kerros samalla tavoin. Ripottele päälle kaakaojauhetta. 
  5. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.

Kommentit (2)

Vierailija

Argh, mitä tein väärin? Mascarpone & kondensoitu maito pysyy litkuna vaikka kuinka sekoittaisin tai vatkaisin.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Hmm, vaikea sanoa mitä on tapahtunut! Periaatteessa yhteen sekoittaminen riittää, kätevimmin se toki käy vatkaimella, jotta mascarponen ja kondensoidun maidon saa tasaiseksi seokseksi.

Me Naiset on lisännyt 1003 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Ranskalainen pannari eli clafoutis on simppeli jälkiruoka, jonka voi tarjota sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
20 minuuttia + paisto 30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Luumu-clafoutis

Ainekset

500
g
luumuja
1 1/2
dl
ranskankermaa
1
dl
maitoa
3
munaa
1
dl
ruokosokeria
1
dl
jauhoja
1/2
tl
suolaa
1
vaniljatanko
KORISTELUUN
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa luumu puoliksi kiven ympäriltä ja irrota kivi. Jos luumut ovat isoja, leikkaa ne vielä lohkoiksi.
  2. Vuoraa pyöreä uunivuoka paperilla. Riko munat kulhoon. Sekoita muniin kulhossa ranskankerma, maito, sokeri, jauhot ja suola. Puolita vaniljatanko ja rapsuta siitä siemenet. Sekoita taikinan joukkoon.
  3. Kaada taikina vuokaan ja asettele luumut taisesti taikinan päälle. Paista uunissa 35 minuuttia eli kunnes taikina on hyytynyt ja reunat ovat ruskistuneet kauniisti. Koristele jäähtynyt pannari tomusokerilla.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 630 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Mikko Hannula

Syksyn maukkain puolukkapiirakka on vartissa valmis uuniin!

Vinkki! Saat piirakasta vegaanisen vaihtamalla piimän kaurapohjaiseen jugurttiin. Jätä pois sooda, joka on tarkoitettu happamille taikinoille, ja käytä 2 teelusikallista leivinjauhetta

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
24 palaa
Valmistusaika
15 min + paisto 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolukka-murupiirakka

Ainekset

6
dl
vehnäjauhoja
2
dl
sokeria
1
tl
soodaa
1
tl
leivinjauhetta
1
tl
kardemummaa
1/2
tl
suolaa
5
dl
piimää
1
dl
rypsiöljyä
MURUSEOS
2
dl
vehnäjauhoja
1
dl
sokeria
1/2
tl
leivinjauhetta
1/2
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Sekoita jauhot, sokeri, sooda, leivinjauhe, kardemumma ja suola. Lisää piimä ja öljy. Sekoita tasaiseksi.
  2. Levitä taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille.
  3. Ripottele päälle puolukat. Jos teet piirakan pakastepuolukoista, käytä ne kohmeisina.
  4. Sekotia muruseoksen jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Lisää öljy ja sekoita. Ripottele muruina piirakan pinnalle.
  5. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.

Kommentit (0)