Emilia Soppa365 on lisännyt 36 reseptiä.
Linkitetty 117 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Kondensoidusta kookosmaidosta valmistettu vegaaninen jätski on koukuttavan hyvää. Viisi minuuttia ja jäätelö on valmista pakastettavaksi. Tämä versio maustetaan kahvilla ja ripauksella suolaa.

Pikakahvijauheen sijaan voit maustaa jäätelömassan lakritsijauheella, matchalla tai vaikka earl grey -teellä ja sitruunankuoriraasteella. Suolaripaus tasapainottaa makean jäätelön maun.

Jätskin runsaan sokeripitoisuuden vuoksi sen jäätyminen vie ainakin 6 tuntia. Voit nopeuttaa jäätymistä pakastamalla jäätelömassan ohuessa metallisessa vuoassa. Parasta on kuitenkin tehdä jätski hyvissä ajoin etukäteen pakastimeen. Kondensoidun maidon ansiosta rakenne on pehmeää, vaikka jäätelö viettäisikin pakastimessa useita päiviä. Peitä pakastettava jäätelömassa huolellisesti kelmulla, jotta se ei imaise muita makuja pakastimesta.

Jos haluat jäätelöstä vähemmän makeaa, voit käyttää soijavispiä hieman enemmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
5 min + 6 t pakastuminen
Vaikeustaso
Helppo

Helppo vegaaninen jäätelö

Ainekset

1
tlk (250 ml)
vaahtoutuvaa soijakermaa
1½–2
tl
pikakahvijauhetta
¼
tl
suolaa
1
prk (320 g)
kondensoitua kookosmaitoa (esim. Spice Up)

Työvaiheet

  1. Vatkaa soijakerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää pikakahvijauhe ja vatkaa, kunnes kahvi on liuennut soijakermaan.
  2. Lisää suurin osa kondensoidusta kookosmaidosta ja suola. Vatkaa tasaiseksi ja kuohkeaksi.
  3. Kaada seos laakeaan, noin litran vetoiseen vuokaan. Valuta päälle loppu kondensoitu kookosmaito viiruiksi. Viimeistele ripauksella pikakahvijauhetta.
  4. Pakasta jätskiä peitettynä vähintään 6 tuntia.

Vinkki! Viilennä myös kookosmaitopurkki jääkaapissa ennen valmistusta, niin massa vaahtoutuu kuohkeammaksi ja jäätyy nopeammin.

Kommentit (6)

Vierailija

Sokeripitoisuus ?

Vierailija

Hirvittävä kaloripommi ja kalliiksi tulee. Laktoositon maustamaton jäätelö on halpa,  käytännöllinen ja vähäkalorinen ratkaisu. Saa kaupasta pakastettuna !

arpiaiska

Hups, kun tulee makeaa tällä ohjeella!!!Tein itse just soijavispistä ja kondensensoidusta kookosmaidosta ,mutta laitoin 2 purkkia soijavispiä ja lirauksen glukoosi siirappia . Ajattelin seuraavaan satsiin laittaa kolme purkkia vispiä koska oli vieläkin aika makeaa. En toki tiedä miten koostumus kärsii, mutta kahdella vispillä oli oiva koostumus!!

Vierailija

Ystävät, eihän tämä laihdutusruoka ole vaan herkku!  Viis kaloreista kunhan ei koko annosta syö kerralla.

Kukkuluuruu

No 2, mistä saa maustamatonta jäätelöä? Se varmaan maistuu pelkälle pakastetulle maidolle...

Fleksi

Vegaaninen ei aina ole synonyymi terveelliselle, joten nautitaan herkut herkkuina - kohtuudella. Peace! ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2181 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Amerikkalaisessa juustokakussa juhlii maapähkinävoi. Sitä on täytteessä, kuorrutteessa ja koristeena.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 palaa
Valmistusaika
1 h 30 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinävoi-juustokakku

Ainekset

POHJA
150
g
(gluteenittomia) digestivekeksejä
50
g
voita
1
rkl
kaakaojauhetta
1
rkl
sokeria
TÄYTE
1
appelsiini
600
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
dl
maapähkinävoita
1
dl
kevytkermaa
1
dl
sokeria
2
rkl
maissitärkkelysjauhoja
3
kananmunaa
KUORRUTUS
2
prk (à 125 g)
ranskankermaa
2
rkl
sokeria
1
rkl
maapähkinävoita
LISÄKSI
1
appelsiini
2
rkl
maapähkinävoita
2
rkl
suolapähkinöitä

Työvaiheet

  1. Murskaa keksit pieneksi muruksi. Sulata voi ja sekoita se kaakaojauheen ja sokerin kanssa keksimuruihin. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø n. 25 cm) pohjalle. Painele keksiseos tiiviisti vuokaan ja laita jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.

  2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pese appelsiini ja raasta kuoren keltainen osa isoon kulhoon. Purista ½ dl appelsiinimehua ja lisää se kulhoon. Lisää loput täytteen aineet ja sekoita vispilällä tai sähkövatkaimella tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjalle ja kypsennä kakkua uunissa 1 tunti. Anna jäähtyä vuoassa.

  3. Sekoita kuorrutuksen aineet kulhossa. Irrota kakku vuoasta ja levitä kuorrutus kakulle.

  4. Kuori appelsiini terävällä veitsellä niin, että myös lohkoja suojaava kalvo irtoaa. Viipaloi ja paloittele appelsiini ja koristele kakku viipaleilla. Valuta maapähkinävoita rennosti appelsiiniviipaleille. Rouhi suolapähkinät ja ripottele kakulle.

Kommentit (0)

Vadelmainen mokkasuklaakakku on juhlava ja raikas kakku, joka hurmaa maullaan. Mokka-suklaapohjaan ei tule ollenkaan lisättyä sokeria. Pohja kätkee sisäänsä täyteläisen vadelmamoussen. Pinnalla on suklaa-kahvivalumat ja kermavaahtoruusukkeet. Tämä kakku sopii oikeastaan juhlaan kuin juhlaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
60 min + jäähtyminen 1 h + hyytyminen 4 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vadelmainen mokka-suklaakakku

Ainekset

Pohja:
4
kpl
(yli)kypsää banaania
12
kpl
kuivattuja taateleita
1
dl
vahvaa kahvia
3
kpl
kananmunia
125
g
voita
4,5
dl
vehnäjauhoja
1
dl
mantelijauhetta
1
dl
tummaa kaakaojauhetta
1,5
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
suolaa
nokare
voita
vuoan voiteluun
Vadelmamousse:
250
g
vadelmia
200
g
vaniljatuorejuustoa
2
tl
vaniljasokeria
2-3
rkl
tomusokeria (maun mukaan)
1,5
dl
vispikermaa
1
rkl
sitruunamehua
5
kpl
liivatelehtiä
1
dl
appelsiinimehua pohjan kostutukseen
Kuorrute ja muut koristeet:
3
rkl
kuohukermaa
60
g
tummaa suklaata (80 prosenttista)
4
rkl
kuumaa vahvaa suodatinkahvia
1
dl
vispikermaa
50
g
maustamatonta tuorejuustoa
1
rkl
tomusokeria
pakastekuivattua vadelmarouhetta (dr. oetker)
sitruunamelissaa tai minttua
vadelmia

Työvaiheet

Pohja:
Soseuta banaanit, taatelit ja kahvi sauvasekoittimella tasaiseksi.
Lisää joukkoon kananmunat. (Kananmunia ei tarvitse vatkata)
Sulata voi.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää kuivien aineiden joukkoon kananmuna-hedelmäsoseseos ja sulatettu voi.
Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan. (Halkaisijaltaan n. 20 cm)
Paista 180 asteisessa uunissa n. 45 - 50 min. Tarkista kypsyys tikulla.
Kumoa kakkupohja jäähtymään.

Kun kakkupohja on jäähtynyt aloita täytemoussen valmistus.
Kiehauta vadelmat kattilassa ja paseeraa siivilän läpi. (Siemenet voi käyttää vaikkapa smoothieen!)
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä.
Yhdistä vadelmakastike ja vaniljatuorejuusto sekä sokerit ja vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi.
Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi.
Kuumenna sitruunanmehu höyryävän kuumaksi.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liota ne sitten kuumaan sitruunanmehuun.
Kaada liivateneste ohuena nauhana samalla nuolijalla käännellen vadelma-tuorejuustoseoksen joukkoon.
Viimeisenä sekoita kermavaahto varovasti nuolijalla käännellen vadelmamousseen.
Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria tai vaniljasokeria.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahtia.
Kokoa kakku samaan vuokaan, jossa paistoit pohjan.
Kelmuta vuoka huolellisesti.
Nosta ensimmäinen kakkupohja (tasainen pohjapuoli alaspäin) vuokaan.
Kostuta pohja esimerkiksi pullasutia käyttäen appelsiinimehulla. (1/2 dl)
Kaada pohjan päälle vadelmamousse ja siirrä hyytymään jääkaappiin kahdeksi tunniksi.
Nosta toinen kakkupohja hyytyneen vadelmamoussen päälle.
Kostuta toinen kakkupohja lopulla appelsiinimehulla.
Siirrä tekeytymään jääkaappiin vielä vähintään kahdeksi tunniksi.

Kumoa kakku tarjoilulautaselle.
Kuumenna kuohukerma kattilassa hyöryävän kuumaksi.
Sammuta liesi ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa.
Lisää joukkoon kuuma kahvi ja sekoittele tasaiseksi.
Mittaa kulhoon vispikerma, tuorejuusto ja tomusokeri.
Vatkaa jämäkän kuohkeaksi vaahdoksi.
Laita kermavaahto pursotinpussiin, johon olet valinnut mieleisesi tyllan.
Tee kakkuun suklaavalumat teelusikkaa apuna käyttäen.
Pursota kakun pinnalla kermavaahtoa.
Ripottele kermavaahdon päälle vadelmarouhetta ja viimeistele kakku sitruunamelissalla ja vadelmilla.

Kommentit (1)

Vierailija

Onko sitä olemassa vaaleata kaakaojauhetta?Valkosuklaakaakaojauhe esim.? Maitokaakaojauhe ei ole kaakaojauhetta.

micsno on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
BanaaniSuklaapiiras
BanaaniSuklaapiiras

Nopea, helppotekoinen ja maistuva makea murupiiras vaikka yllätysvieraiden varalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-10
Valmistusaika
40-60min
Vaikeustaso
Helppo

Suklaa-banaani kaurapiirakka

Ainekset

3
dl
Kaurahiutaleita
0,5
dl
Sokeria
4
dl
Kaura/vehnäjauhoja
2
dl
Sulaa voita
Täyte
4
kpl
Banaaneja
2
rkl
Fariinisokeria
2
rkl
Sitruunamehua
100~
g
Suklaata

Työvaiheet

-Sekoita keskenään kaurahiutaleet, jauhot ja sokeri.
-Sulata voi juoksevaksi ja sekoita jauhojen sekaan.
-Sekoita voi ja jauhot kokonaan, jotta niistä tulee muromaista ja että kaikki sekoittuvat keskenään hyvin.
-viipaloi banaanit
-lisää banaanien joukkoon fariinisokeri ja sitruunamehu ja sekoita hyvin keskenään.
-Murenna suklaa pieniksi palasiksi.
-Levitä taikina piirakkavuokaan reunojamyöten ja painele taikina tiiviiksi pohjalle. (jätä vähän taikinaa päällysteeksi).
-Lisää täyteseos tasaisesti vuokaan taikinan päälle.
-Ripottele suklaamurut piirakkaan.
-Ripottele lopuksi loput taikinasta piirakkaan päällimäiseksi.

Paista uunissa n. 30-40min 200C asteessa.

Nauti lopuksi esimerkiksi jäätelön ja kahvin kanssa.

Kommentit (0)

Jennyfer1980 on lisännyt 15 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Uunijuusto ternimaidosta vadelmien kera
Uunijuusto ternimaidosta vadelmien kera

Ternimaidosta tehty uunijuusto on suussasulavan pehmeää. Rakastan makuyhdistelmää vadelmien kanssa,

Minun vanhemmat tuovat aina ajoittain mökkituliaisina ternimaitoa, jota minulta usein löytyykin pakkasesta. Äitini valmistaa siitä ihanaa keittoa, mutta itse olen uunijuuston kannattaja. Ihan mieletön herkku, jota voisi syödä loputtomasti...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Uunijuusto ternimaidosta vadelmien kera

Ainekset

0,75
litraa
ternimaitoa
0,5
tl
suolaa

Työvaiheet

Lämmitä uuni 175 asteeseen

1. Voitele uunin kestävä vuoka voilla
2. Kaada ternimaito vuokaan
3. Lisää suola ja sekoita

Paista 175 asteessa 40 minuuttia, kunnes uunijuusto on hyytynyt

Tarjoile lämpimänä kylmien vadelmien kanssa

Kommentit (0)