Emilia Soppa365 on lisännyt 48 reseptiä.
Linkitetty 157 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Kondensoidusta kookosmaidosta valmistettu vegaaninen jätski on koukuttavan hyvää. Viisi minuuttia ja jäätelö on valmista pakastettavaksi. Tämä versio maustetaan kahvilla ja ripauksella suolaa.

Pikakahvijauheen sijaan voit maustaa jäätelömassan lakritsijauheella, matchalla tai vaikka earl grey -teellä ja sitruunankuoriraasteella. Suolaripaus tasapainottaa makean jäätelön maun.

Jätskin runsaan sokeripitoisuuden vuoksi sen jäätyminen vie ainakin 6 tuntia. Voit nopeuttaa jäätymistä pakastamalla jäätelömassan ohuessa metallisessa vuoassa. Parasta on kuitenkin tehdä jätski hyvissä ajoin etukäteen pakastimeen. Kondensoidun maidon ansiosta rakenne on pehmeää, vaikka jäätelö viettäisikin pakastimessa useita päiviä. Peitä pakastettava jäätelömassa huolellisesti kelmulla, jotta se ei imaise muita makuja pakastimesta.

Jos haluat jäätelöstä vähemmän makeaa, voit käyttää soijavispiä hieman enemmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
5 min + 6 t pakastuminen
Vaikeustaso
Helppo

Helppo vegaaninen jäätelö

Ainekset

1
tlk (250 ml)
vaahtoutuvaa soijakermaa
1½–2
tl
pikakahvijauhetta
¼
tl
suolaa
1
prk (320 g)
kondensoitua kookosmaitoa (esim. Spice Up)

Työvaiheet

  1. Vatkaa soijakerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää pikakahvijauhe ja vatkaa, kunnes kahvi on liuennut soijakermaan.
  2. Lisää suurin osa kondensoidusta kookosmaidosta ja suola. Vatkaa tasaiseksi ja kuohkeaksi.
  3. Kaada seos laakeaan, noin litran vetoiseen vuokaan. Valuta päälle loppu kondensoitu kookosmaito viiruiksi. Viimeistele ripauksella pikakahvijauhetta.
  4. Pakasta jätskiä peitettynä vähintään 6 tuntia.

Vinkki! Viilennä myös kookosmaitopurkki jääkaapissa ennen valmistusta, niin massa vaahtoutuu kuohkeammaksi ja jäätyy nopeammin.

Kommentit (7)

Vierailija

Sokeripitoisuus ?

Vierailija

Hirvittävä kaloripommi ja kalliiksi tulee. Laktoositon maustamaton jäätelö on halpa,  käytännöllinen ja vähäkalorinen ratkaisu. Saa kaupasta pakastettuna !

arpiaiska

Hups, kun tulee makeaa tällä ohjeella!!!Tein itse just soijavispistä ja kondensensoidusta kookosmaidosta ,mutta laitoin 2 purkkia soijavispiä ja lirauksen glukoosi siirappia . Ajattelin seuraavaan satsiin laittaa kolme purkkia vispiä koska oli vieläkin aika makeaa. En toki tiedä miten koostumus kärsii, mutta kahdella vispillä oli oiva koostumus!!

Vierailija

Ystävät, eihän tämä laihdutusruoka ole vaan herkku!  Viis kaloreista kunhan ei koko annosta syö kerralla.

Kukkuluuruu

No 2, mistä saa maustamatonta jäätelöä? Se varmaan maistuu pelkälle pakastetulle maidolle...

Fleksi

Vegaaninen ei aina ole synonyymi terveelliselle, joten nautitaan herkut herkkuina - kohtuudella. Peace! ;)

Vierailija

Ikivanha ketju, mutta KUKA on puhunut sanallakaan terveellisyydestä? Ei jäätelö ole erityisen terveellistä eikä sen sellaista edes tarvitse olla, pahinkin fitnesshihhuli voi mainiosti joskus nauttia elämästä. Eikä hei välttämättä tartte edes koko lootaa syödä kerralla. Ja toisekseen, laktoositon jäätelö voi tosiaan olla halpaa mutta kun se maitopohjaisuus ei oikein taida passata yhteen tämän vegaanisuuden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti kauppojen karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin. Nämä suklaasydämet valmistuvat vartissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
15 min

Taatelisydämet

Ainekset

24
kivetöntä, pehmeää taatelia
100
g
suklaata
rouhittua pistaasipähkinää
pakastekuivattua vadelmaa

Työvaiheet

  1. Tee pienellä terävällä veitsellä noin sentin viilto 12 taatelin toiselle pitkälle sivulle. Työnnä toiset 12 taatelia viiltoihin, jolloin taatelit muodostavat sydämen.  Laita sydämet leivinpaperin päälle.
  2. Paloittele ja sulata suklaa mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa. Kuorruta taatelisydämet levittämällä niille suklaata rennosti pikkulusikalla.
  3. Koristele rouhitulla pistaasipähkinällä tai kuivatulla vadelmalla. Anna kovettua hetki jääkaapissa.

Kuvan helppojen riisisuklaapatukoiden ohjeen löydät täältä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Tummasta suklaasta, pähkinöistä ja riisimuroista tehdyt patukat käyvät herkkuvälipalasta.
Tummasta suklaasta, pähkinöistä ja riisimuroista tehdyt patukat käyvät herkkuvälipalasta.
Kaverille kanssa! Helpot ja nopeat suklaapatukat onnistuvat myös koululaisilta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 18 kpl
Valmistusaika
10 min + 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Riisisuklaapatukat

Ainekset

150
g
tummaa suklaata
1
dl
sileää maapähkinävoita
4
dl
riisimuroja
Lisäksi
1
dl
suolapähkinöitä
50
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Paloittele ja sulata suklaa joko mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa.
  2. Sekoita maapähkinävoi suklaan joukkoon. Lisää riisimurot ja kääntele tasaiseksi.
  3. Kaada suklaa-riisimuromassa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 25 x 20 cm). Tasoita pinta.
  4. Rouhi suolapähkinät veitsellä. Paloittele ja sulata koristelusuklaa. Painele suolapähkinärouhe riisisuklaan pinnalle. Levitä päälle suklaaraitoja pikkulusikalla.
  5. Anna kovettua jääkaapissa reilu tunti. Leikkaa tai murra riisisuklaalevystä patukoita tai ruutuja. Levy leikkaantuu siististi, kun veitsen kastaa välillä kuumaan veteen.

Kuvan taatelisydänten ohjeen löydät täältä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Pehmeiksi paahtuvien luumujen ja hasselpähkinöiden hurmaava tuoksu nostattaa veden kielelle.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
15 palaa
Valmistusaika
55 min
Vaikeustaso
Helppo

Pähkinäinen luumupaistos

Ainekset

8–9
luumua
1
appelsiini
100
g
huoneenlämpöistä voita
dl
fariinisokeria
2
munaa
2
dl
vehnäjauhoja
dl
hasselpähkinäjauhetta
tl
leivinjauhetta
1
tl
vaniljasokeria
Pinnalle
½
dl
hasselpähkinärouhetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (22 cm x 30 cm) leivinpaperilla. Voit paistaa kakun myös pyöreässä irtopohjavuoassa (Ø 22 cm).
  2. Leikkaa luumut puoliksi ja poista kivet. Raasta appelsiinista kuori ja purista ½ dl mehua.
  3. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten.
  4. Sekoita jauhot, hasselpähkinäjauhe, leivinjauhe ja vanilja keskenään toisesssa kulhossa. Kääntele jauhoseos voivaahdon sekaan. Lisää lopuksi appelsiinin mehu.
  5. Kaavi taikina vuokaan. Laita luumut taikinan pinnalle, mutta älä paina niitä syvälle. Ripottele päälle pähkinärouhetta.
  6. Paista uunin keskitasolla 30–40 minuuttia, kunnes taikina on keskeltä tikulla kokeiltaessa kypsä.

Vinkki! Purista lopusta appelsiinista mehua salaatinkastikkeeseen tai kalan tai lihan marinadiin.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Näinkin tyylikkäältä voi näyttää perinteinen puolukkapuuro.
Pilvenpehmeä puolukkapuuro taipuu syksyiseksi trendiherkuksi, mutta maistuu myös perinteisesti maidon ja sokerin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Vispipuuro

Ainekset

1
l
vettä
1
dl
sokeria
½
tl
suolaa
4
dl
tuoreita puolukoita
tai 1
pussi (200 g)
pakastepuolukoita
dl
mannasuurimoita
Lisäksi
1
prk
vaniljarahkaa
puolukkahilloa

Työvaiheet

  1. Kaada kattilaan vesi. Lisää sokeri ja suola.
  2. Kun vesi kiehuu, lisää puolukat. Keitä hiljalleen 8 minuuttia.
  3. Vispilöi joukkoon mannasuurimot. Hauduta puuroa 5 minuuttia välillä sekoittaen.
  4. Jäähdytä puuro. Vatkaa kuohkeaksi sähkövatkaimella.
  5. Lusikoi annoksiin vaniljarahkaa ja puolukkahilloa.

Vinkki! Puuron voi tehdä samalla ohjeella herukoista. Puuro sopii vegaanille, jos käytät lisukkeena rahkan sijasta vaniljalta maistuvaa soijajugurttia.