Emilia Soppa365 on lisännyt 48 reseptiä.
Linkitetty 145 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Kondensoidusta kookosmaidosta valmistettu vegaaninen jätski on koukuttavan hyvää. Viisi minuuttia ja jäätelö on valmista pakastettavaksi. Tämä versio maustetaan kahvilla ja ripauksella suolaa.

Pikakahvijauheen sijaan voit maustaa jäätelömassan lakritsijauheella, matchalla tai vaikka earl grey -teellä ja sitruunankuoriraasteella. Suolaripaus tasapainottaa makean jäätelön maun.

Jätskin runsaan sokeripitoisuuden vuoksi sen jäätyminen vie ainakin 6 tuntia. Voit nopeuttaa jäätymistä pakastamalla jäätelömassan ohuessa metallisessa vuoassa. Parasta on kuitenkin tehdä jätski hyvissä ajoin etukäteen pakastimeen. Kondensoidun maidon ansiosta rakenne on pehmeää, vaikka jäätelö viettäisikin pakastimessa useita päiviä. Peitä pakastettava jäätelömassa huolellisesti kelmulla, jotta se ei imaise muita makuja pakastimesta.

Jos haluat jäätelöstä vähemmän makeaa, voit käyttää soijavispiä hieman enemmän.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
5 min + 6 t pakastuminen
Vaikeustaso
Helppo

Helppo vegaaninen jäätelö

Ainekset

1
tlk (250 ml)
vaahtoutuvaa soijakermaa
1½–2
tl
pikakahvijauhetta
¼
tl
suolaa
1
prk (320 g)
kondensoitua kookosmaitoa (esim. Spice Up)

Työvaiheet

  1. Vatkaa soijakerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää pikakahvijauhe ja vatkaa, kunnes kahvi on liuennut soijakermaan.
  2. Lisää suurin osa kondensoidusta kookosmaidosta ja suola. Vatkaa tasaiseksi ja kuohkeaksi.
  3. Kaada seos laakeaan, noin litran vetoiseen vuokaan. Valuta päälle loppu kondensoitu kookosmaito viiruiksi. Viimeistele ripauksella pikakahvijauhetta.
  4. Pakasta jätskiä peitettynä vähintään 6 tuntia.

Vinkki! Viilennä myös kookosmaitopurkki jääkaapissa ennen valmistusta, niin massa vaahtoutuu kuohkeammaksi ja jäätyy nopeammin.

Kommentit (7)

Vierailija

Sokeripitoisuus ?

Vierailija

Hirvittävä kaloripommi ja kalliiksi tulee. Laktoositon maustamaton jäätelö on halpa,  käytännöllinen ja vähäkalorinen ratkaisu. Saa kaupasta pakastettuna !

arpiaiska

Hups, kun tulee makeaa tällä ohjeella!!!Tein itse just soijavispistä ja kondensensoidusta kookosmaidosta ,mutta laitoin 2 purkkia soijavispiä ja lirauksen glukoosi siirappia . Ajattelin seuraavaan satsiin laittaa kolme purkkia vispiä koska oli vieläkin aika makeaa. En toki tiedä miten koostumus kärsii, mutta kahdella vispillä oli oiva koostumus!!

Vierailija

Ystävät, eihän tämä laihdutusruoka ole vaan herkku!  Viis kaloreista kunhan ei koko annosta syö kerralla.

Kukkuluuruu

No 2, mistä saa maustamatonta jäätelöä? Se varmaan maistuu pelkälle pakastetulle maidolle...

Fleksi

Vegaaninen ei aina ole synonyymi terveelliselle, joten nautitaan herkut herkkuina - kohtuudella. Peace! ;)

Vierailija

Ikivanha ketju, mutta KUKA on puhunut sanallakaan terveellisyydestä? Ei jäätelö ole erityisen terveellistä eikä sen sellaista edes tarvitse olla, pahinkin fitnesshihhuli voi mainiosti joskus nauttia elämästä. Eikä hei välttämättä tartte edes koko lootaa syödä kerralla. Ja toisekseen, laktoositon jäätelö voi tosiaan olla halpaa mutta kun se maitopohjaisuus ei oikein taida passata yhteen tämän vegaanisuuden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 353 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Tuomas Kolehmainen

Aniksen hivenen lakritsimainen maku mehevöittää makeaa mansikkaa ja tekee mausta vivahteikkaan. Osa pannacotan kermasta korvataan maidolla, joten se on myös hieman kevyempi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
valmistusaika 15 min + hyytyminen 4h
Vaikeustaso
Helppo

Anis-mansikkapannacotta

Ainekset

Pannacotta
liivatelehteä
4
dl
kuohukermaa
¾
dl
sokeria
1
rkl
kokonaisia aniksia
2
dl
täysmaitoa
Tarjoiluun ja koristeluun
½
l
mansikoita
1
rkl
tomusokeria

Työvaiheet

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  2. Kaada kerma kattilaan ja mittaa joukkoon sokeri ja anikset. Kiehauta, ota pois liedeltä ja anna seoksen maustua viitisen minuuttia.

  3. Siivilöi anis pois kerman joukosta ja lämmitä kerma uudelleen kiehuvaksi.

  4. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon pehmenneet liivatteet, joista olet puristellut ylimääräisen veden pois. Sekoita, kunnes liivatteet ovat liuenneet kerman joukkoon.

  5. Kaada lopuksi joukkoon maito ja sekoita hyvin.

  6. Kaada seos pieniin tarjoilukulhoihin tai laseihin ja anna hyytyä kylmässä vähintään neljä tuntia.

  7. Tarjoile pannacotta pilkottujen ja tomusokerilla kevyesti mehustettujen mansikoiden kanssa.

Vinkki: Myös mansikkasose sopii pannacotan seuraan. Sekoita mansikat ja tomusokeri kulhossa ja soseuta ne sauvasekoittimella.

 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1471 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Grillissä paahtunut sokeri tekee valmisdonitseista ihanan kakkumaisia ja rapeita. Eksoottista vivahdetta saat käyttämällä thaibasilikaa hillon joukossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillatut donitsit

Ainekset

8
kaupan valmista sokeri- kuorrutettua donitsia
1
dl
vadelmahilloa
2
rkl
hienonnettua (thai)basilikaa
LISÄKSI
tuoreita vadelmia, kermavaahtoa

Työvaiheet

  1. Halkaise donitsit. Paista niille raidat kuumassa grillissä.

  2. Sekoita vadelmahillo ja hienonnettu (thai)basilika, sivele donitsien halkaisupinnoille. Täytä kermavaahdolla ja tuoreilla vadelmilla. Tarjoa heti.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 29 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Ihanan kylmän raikas, helppo sekä hyvä terveellinen jälkiruoka tai välipala, varsinkin helteisinä päivinä.
Raejuusto on hyvä proteiinilisä, mutta ei välttämätön. Myös on herkullinen tietysti tuoreilla marjoilla ja niitähän voi myös lisätä viiliherkun päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Yhdelle tai useammalle
Valmistusaika
Valmiiseen viiliin tehtynä n. 5 -10 min
Vaikeustaso
Helppo

Viileä viiliherkku

Ainekset

1
valmis viiliannos
raejuustoa sopivasti
pakastemarjoja esim. mustikkaa, mansikkaa, vadelmia

Työvaiheet

Voit tehdä kotona viiliä annosmaljoihin itse, siemenen saat kaupan valmiista viilipurkista.
Laita kaksi teelusikallista viiliä pieneen jälkiruokakulhoon ja siihen mieleistäsi maitoa, tavallista, Hyla tai laktoositonta maitojuomaa, silloin myös siemenviilin pitää olla laktoositonta. Älä käytä rasvatonta maitoa, koska sillä ei onnistu viili niin hyvin. Anna sen olla huoneen lämmössä vuorokausi ja jos ei tule syötyä säilyy jääkaapissa kansi kulhon päällä jonkun aikaa.

Lisää hiukan ennen, kun aiot syödä viilin, raejuustoa ja pakasteiset marjat, niin ne hetken saavat sulata viilissä, jos et halua ihan jäisinä syödä niitä viilin ja raejuuston kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1471 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Nyt saa mennä mustaksi! Kuoret suojaavat pehmoista herkkusisusta, eikä niiden mustumista tarvitse pelätä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Daim-banskut

Ainekset

4
kypsää banaania
1
Daim-patukka
4
rkl
tummaa suklaata rouhittuna
4
rkl
pehmeää voita
LISÄKSI
jäätelöä

Työvaiheet

  1. Tee banaaneihin pitkittäin syvä viilto, älä halkaise pohjaa. Rouhi suklaat sekä daim ja sekoita voihin. Työnnä banaanien viiltoihin suklaavoita. Grillaa noin 10–15 minuuttia eli kunnes banaanien kuoret ovat muuttuneet mustanruskeiksi ja suklaa on sulanut.

  2. Tarjoa Daim-banskut lämpiminä jäätelön kanssa.

Kommentit (0)