Kesän kruunaa itse tehty jäätelö. Kondensoidun maidon ansiosta et tarvitse jäätelön valmistukseen edes jäätelökonetta!
Mansikkainen melbajäätelö
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä vesi kattilassa poreilevaksi. Laita persikat veteen ja keitä noin 8 minuuttia tai kunnes kuori alkaa kunnolla irrota ja hedelmäliha tuntuu pehmeältä. Nosta persikat reikäkauhalla lautaselle jäähtymään.
- Kuori persikat ja poista kivi. Soseuta persikat sauvasekoittimella ja laita sose vielä jääkaappiin jäähtymään. Sosetta tulisi olla 5–6 desiä.
- Poista mansikoista kannat ja paloittele marjat sauvasekoittimen kulhoon. Lisää glukoosisiirappi. Soseuta ja laita sose jääkaappiin odottamaan. Sosetta tulisi olla noin 5 desiä.
- Vatkaa kylmä vispikerma isossa kulhossa vaahdoksi. Valuta kondensoitu maito kerman joukkoon koko ajan sekoittaen.
- Jaa seos kolmeen kulhoon. Lisää persikkasose yhteen kulhoon, mansikkasose toiseen ja mausta kolmas vaniljalla.
- Laita jäätelömassoja kerroksittain pakastuksen kestävään suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Nostele massaa vielä haarukalla, jotta kerrokset sekoittuvat raidallisiksi.
- Laita jäätelö pakastimeen vähintään 6 tunniksi tai yön yli. Ota jäätelö huoneenlämpöön noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.
Vinkki! Voit valmistaa jäätelön myös pelkästään mansikasta – laita tällöin mansikkaa ja glukoosisiirappia kaksinkertainen määrä eli 2 l mansikoita ja 2 dl glukoosisiirappia. Voit käyttää jäätelöön myös valmiita persikka- tai mansikkasoseita.
Koneella tehtynä valmista reilussa tunnissa. Koneen saa reilusti alle 200 eurolla, sellaisen jossa kompressori joka jäähdyttää jäätelön valmiiksi.
Yhtä tölkkiä (397 g) kondensoitua maitoa kohden vain 4 dl vispikermaa on ihan liian vähän ja sellainen jäätelö on ällöttävän makeaa. Kun raaskii käyttää 6 dl kermaa, jäätelöstä tulee paljon parempaa.
Litra valmista jäätelöä maksaa 1 - 2 euroa. Turha alkaa itse vääntämään saati mitään konetta hankkimaan.