Soppa365 on lisännyt 279 reseptiä.
Linkitetty 67 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Kesän kruunaa itse tehty jäätelö. Kondensoidun maidon ansiosta et tarvitse jäätelön valmistukseen edes jäätelökonetta!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 2 l jäätelöä
Valmistusaika
25 min + jäätelön pakastaminen 6 h
Vaikeustaso
Helppo

Mansikkainen melbajäätelö

Ainekset

5–6
(n. 700 g)
kypsää persikkaa
1
l
vettä
1
l
mansikoita
1
dl
glukoosisiirappia
4
dl
vispikermaa
1
tlk (397 g)
kondensoitua maitoa
1
tl
aitoa vaniljaa jauheena tai vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Keitä vesi kattilassa poreilevaksi. Laita persikat veteen ja keitä noin 8 minuuttia tai kunnes kuori alkaa kunnolla irrota ja hedelmäliha tuntuu pehmeältä. Nosta persikat reikäkauhalla lautaselle jäähtymään.
  2. Kuori persikat ja poista kivi. Soseuta persikat sauvasekoittimella ja laita sose vielä jääkaappiin jäähtymään. Sosetta tulisi olla 5–6 desiä.
  3. Poista mansikoista kannat ja paloittele marjat sauvasekoittimen kulhoon. Lisää glukoosisiirappi. Soseuta ja laita sose jääkaappiin odottamaan. Sosetta tulisi olla noin 5 desiä.
  4. Vatkaa kylmä vispikerma isossa kulhossa vaahdoksi. Valuta kondensoitu maito kerman joukkoon koko ajan sekoittaen.
  5. Jaa seos kolmeen kulhoon. Lisää persikkasose yhteen kulhoon, mansikkasose toiseen ja mausta kolmas vaniljalla.
  6. Laita jäätelömassoja kerroksittain pakastuksen kestävään suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Nostele massaa vielä haarukalla, jotta kerrokset sekoittuvat raidallisiksi.
  7. Laita jäätelö pakastimeen vähintään 6 tunniksi tai yön yli. Ota jäätelö huoneenlämpöön noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Vinkki! Voit valmistaa jäätelön myös pelkästään mansikasta – laita tällöin mansikkaa ja glukoosisiirappia kaksinkertainen määrä eli 2 l mansikoita ja 2 dl glukoosisiirappia. Voit käyttää jäätelöön myös valmiita persikka- tai mansikkasoseita.

Kommentit (3)

Kotijäätelöä koneella

Koneella tehtynä valmista reilussa tunnissa. Koneen saa reilusti alle 200 eurolla, sellaisen jossa kompressori joka jäähdyttää jäätelön valmiiksi.

Vierailija

Yhtä tölkkiä (397 g) kondensoitua maitoa  kohden vain 4 dl vispikermaa on ihan liian vähän ja sellainen jäätelö on ällöttävän makeaa. Kun raaskii käyttää 6 dl kermaa, jäätelöstä tulee paljon parempaa.

Järki

Litra valmista jäätelöä maksaa 1 - 2 euroa. Turha alkaa itse vääntämään saati mitään konetta hankkimaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Luumu-kauracrumble yhdistää pehmeän ja rapean koukuttavalla tavalla. Taikinamurujen alle voi luumujen sijaan laittaa hapokkaita omenoita, karviaisia tai muita marjoja tai hedelmiä, jotka pistävät fariinisokerille kampoihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
15 min + kypsennys 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Luumu-kauracrumble

Ainekset

10
tuoretta luumua
2
rkl
voita
2
rkl
fariinisokeria
Crumble
3
dl
isoja kaurahiutaleita
1
dl
hasselpähkinäjauhetta
dl
fariinisokeria
150
g
voita huoneenlämpöisenä
Lisäksi
vaniljajäätelöä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Poista luumuista kivet ja leikkaa hedelmät viipaleiksi. Lado viipaleet uunivuokaan. Säästä noin 20 viipaletta paistoksen pinnalle.

  2. Leikkaa voi nokareiksi ja laita nokareet vuokaan luumujen päälle. Ripottele fariinisokeri pinnalle. Siirrä vuoka uuniin ja kypsennä noin 15 minuuttia.

  3. Laita crumblen aineet kulhoon ja nypi tasaiseksi seokseksi. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen. Levitä crumble tasaiseksi kerrokseksi esipaistettujen luumujen päälle. Lado loput luumuviipaleet pinnalle. Kypsennä uunissa 20–25 minuuttia. Tarjoa crumble lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1341 reseptiä.
Linkitetty 88 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Tämä ihana jäätelö ei ole maitoa nähnytkään! Banaani antaa jätskille kuohkean ja pehmeän rakenteen ja punaiset marjat mukavaa kirpeyttä. Jos pakastat ainekset valmiiksi, itse jäätelö valmistuu vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min (+ ainesten pakastaminen)
Vaikeustaso
Helppo

Punaiset marjat -nice cream

Ainekset

3
isoa kypsää banaania
2
dl
kotimaisia puutarhavadelmia (pakaste)
2
dl
punaherukoita (pakaste)
½
dl
kauramaitoa
¼
tl
vaniljasokeria
Lisäksi
tuoreita marjoja ja mintunlehtiä

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi banaanit pakastuspussiin. Jos käytät tuoreita marjoja, laita ne myös pakastimeen yön ajaksi.

  2. Kaada kauramaito tehosekoittimen kulhoon, lisää jäiset banaanit ja marjat sekä vanilja.

  3. Soseuta seos sileäksi. Tarjoa jäätelö heti tai laita vielä pakastimeen jähmettymään.

  4. Koristele annokset tuoreilla marjoilla ja mintulla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Anne Forstén ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Ranskalaisittain valmistetut jälkiruokapäärynät kylvetetään ensin mausteisessa punaviinissä, täytetään sitten suklaalla ja kiepautetaan lehtevään taikinaan. Päärynät ovat parhaimmillaan uunilämpiminä mascarponenokareen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
55 min + päärynöiden jäähtyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Suklaapäärynät taikinatakissa

Ainekset

6
keskikokoista päärynää
1
sitruuna
1
vaniljatanko
8
dl
vettä
3
dl
punaviiniä
3
dl
sokeria
1
dl
vaahterasiirappia
3
kanelitankoa
8
neilikkaa
Lisäksi
500
g
voi- tai lehtitaikinaa
100
g
tummaa suklaata
Voiteluun
1
kananmuna
1
rkl
vettä
Tarjoiluun
1
rs
mascarponea
1
tl
kanelia

Työvaiheet

  1. Kuori päärynät. Poista päärynän kota kuorimaveitsellä pohjasta päin kovertaen. Leikkaa sitruuna puoliksi. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa.

  2. Laita isoon kattilaan vesi, viini, sokeri, vaahterasiirappi ja mausteet mukaan lukien vaniljatanko. Kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Lisää päärynät ja kypsennä 10–15 minuuttia. Päärynät saavat jäädä hieman napakoiksi. Jäähdytä päärynät liemessään, mielellään yön yli.

  3. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  4. Kauli taikina tarvittaessa isommaksi levyksi. Leikkaa taikinasta lasin tai mukin avulla 6 ympyrää (Ø 7 cm). Leikkaa lopusta taikinasta nauhoja.

  5. Rouhi suklaa veitsellä. Kuivaa päärynät talouspaperilla. Täytä päärynät suklaalla ja aseta päärynät taikinakiekkojen päälle, jotta suklaa pysyy niiden sisällä. Nipistä taikinanauhan alku ja pohjakiekko yhteen. Kierrä taikinanauhat päärynöiden ympärille ylös asti.

  6. Riko muna kulhoon ja lisää vesi. Vatkaa sekaisin. Voitele taikinanauhat muna-vesiseoksella.

  7. Paista uunissa 20–25 minuuttia, kunnes taikina on saanut kullanruskean värin.

  8. Laita mascarpone kulhoon ja vatkaa joukkoon kaneli. Mausta halutessasi tomusokerilla. Tarjoa päärynät mascarponen kanssa.

Vinkki Kastele arkki leivinpaperia, rutista se ja paina kattilassa olevien päärynöiden pinnalle. Näin päärynät kypsyvät tasaisemmin. Voit laittaa leivinpaperin päälle painoksi pienen lautasen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2682 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Tuoreet persikat uuttuvat roseeviinissä noin viikossa. Odotus ja vaivannäkö kuitenkin palkitaan, sillä niistä saa upean jälkiruoan mascarponekermavaahdon seurassa.

Vinkki! Noin kuukausi jääkaapissa tekee roseesta aperitiiviksi sopivaa persikkaviiniä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Valmistusaika
10 min + persikoiden valmistus- ja uuttumisaika

Roseepersikat ja mascarponevaahto

Ainekset

6
roseeviinissä uuttunutta persikkaa (ohje alla)
Mascarponevaahto
1
dl
vispikermaa
250
g
mascarponea
1
tl
vaniljajauhetta tai -sokeria
Lisäksi
laventelinkukkia tai mintunlehtiä

Työvaiheet

  1. Halkaise persikat ja poista kivet. Laita persikanpuolikkaat jälkiruokakulhoihin.

  2. Vaahdota kerma. Sekoita mascarpone kevyesti kermavaahtoon. Mausta vaniljalla ja jaa kulhoihin.

  3. Koristele annokset laventelilla tai mintulla.

Persikka-aperitiivi eli vin de pêches

Ainekset

2
l
vettä
12
napakan kypsää persikkaa
1
vaniljatanko
1
plo (750 ml)
roseeviiniä
LISÄKSI
dl
sokeria
5
dl
vodkaa

Työvaiheet

  1. Pese iso lasitölkki (2 l). Desinfioi tölkki ja kansi kuumentamalla niitä 125-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Keitä kannen kumitiivistettä vedessä pari minuuttia. Anna tölkin jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  2. Kuumenna 2 l vettä kattilassa kiehuvaksi, lisää 6 persikkaa ja keitä noin 4 minuuttia. Nosta hedelmät reikäkauhalla lautaselle ja kun ne ovat hieman jäähtyneet, kuori ne. Halkaise loput kuusi persikkaa ja ota niistä talteen vain kivet. (Käytä persikat esimerkiksi salaatissa tai leivonnassa).

  3. Laita kuoritut persikat kokonaisina tölkkiin. Lisää irrotetut persikankivet. Halkaise vaniljatanko ja laita puolikkaat tölkkiin. Kaada roseeviini päälle.

  4. Laita vahva pakastuspussi (vet. 1 l) tölkkiin nestepinnan päälle niin, että pussin suuaukko jää purkin suulle. Valuta pussiin varovasti vettä ja sulje tiukasti. Pussi toimii painona ja persikat pysyvät nestepinnan alla. Sulje tölkki tiiviisti kannella. Anna maustua huoneenlämmössä, valolta suojattuna 6 päivää.

  5. Avaa tölkki ja poista vedellä täytetty pussi varovasti. Nosta persikat pois liemestä ja tarjoa jälkiruokana (ohje yllä).

  6. Siivilöi liemi kannuun ja liuota sokeri siihen. Kaada liemi puhtaaseen pulloon (1,5 l) ja lisää vodka. Sulje tiiviisti korkilla, ravista ja anna maustua huoneenlämmössä 3 viikkoa. Kääntele pulloa noin joka toinen päivä.

  7. Tarjoa juoma sellaisenaan kylmänä aperitiivina tai kuohuviinillä jatkettuna cocktailina.

Kommentit (0)