Peittyykö pohja jo? Mustikkametsällä maltti on valttia. Kuva: iStock
Peittyykö pohja jo? Mustikkametsällä maltti on valttia. Kuva: iStock

Kesän odotettu herkku, mustikka, on nyt täällä! Leivo mustikkapiirakka, jäädytä jäätelöksi, sekoita drinkki tai kuohkea puuro.

Mustikka on suomen oma superfood ja metsiemme halutuin saalis. Sen maku tuo mieleen lapsuuden ja poiminen ottaa aikansa. Pakastin täynnä sinisiä metsäaarteita tekee onnelliseksi, vaikka marja onkin parhaimmillaan tuoreena.

Keräsimme viisi houkuttelevinta reseptiämme inspiraatioksi mustikkakauteen.

Basilika <3 mustikka

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mustikkapiirakka on varma hitti kesäpöydässä. Tässä reseptissä piirakka on viety uudelle tasolle maustamalla se basilikalla. Pohjaan jauhetaan mukaan tuoreita basilikan lehtiä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tarjoiluun sopii tuttuun tapaan jäätelö tai vaniljakastike, mutta myös paksu pehmeä jogurtti sopii makean piirakan pariksi.

Katso ohje täältä!

Jäädytä mustikka

Mustikka muuttuu myös jäätelöksi. Odotapa, kun kuulet tämän reseptin koko nimen: mustikkainen juustokakkujäätelö. NAM! Jäätelö kootaan mustikoista, tuorejuustoja ja digistive-kekseistä.

Jäätelö valmistuu helposti ilman jäätelökonetta. Tarvitset vain pakastimen!

Kurkkaa överijäätelön resepti täältä.

Maailman helpoin

Kun joku resepti on "maailman helpoin", mielenkiinto herää heti. Tästä piirakasta erityishelpon tekee se, että taikina sekoitetaan suoraan piirakka vuokaan. Sen jälkeen päälle lötsäytellään lemon curdia ja ripotellaan mustikat.

Uunissa piirakka paistuu meheväksi. Lopputulos ei ole äkkimakea, joten kasa vaniljajäätelöä on teretullut lisä!

Poimi helpon mustikkapiirakan ohje täältä.

Puuroa

Mannapuuroa, sokeria ja mustikoita. Tämä mustikkaruoka kuulostaa ihan mummolalta. Kuohkeaksi vatkattu puuro viimeistellään survotuilla mustikoilla.

Kesäinen puuro sopii hyvin niin välipalaksi kuin jälkiruuaksi.

Katso koko resepti täältä.

 Drinksuja!

Mustikka sekoittuu myös kesän virkeimmäksi drinksuksi! Yhdistä vodka, tonic ja mustikat. Mausta ja korista sitruunasiivulla, äläkä unohda jäitä!

Poimi mustikkadrinkin ohje täältä!

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla