Sopivan tulinen nduja-gnocchipasta, kukkakaalia sisältävä mac&cheese ja hienostunut bouillabaisse-tuorepasta ovat helpon ja vaivattoman uunipastan uusia makuja.

1. Mausteena trenditahna

Ndujalla maustetussa gnocchipastassa on hitin ainekset: tämä herkullinen ruoka on älyttömän helppo valmistaa, sillä ainekset vain sekoitetaan vuoassa ja uuni hoitaa loput.

Maun ruoalle antaa supertrendikäs Etelä-Italian Calabriasta kotoisin oleva salamitahna nduja. Tahna valmistetaan tulisista chileistä ja rasvaisesta possusta. Monet pizzeriat lisäävät tahnaa nokareina pizzan päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Nduja-uunipastan ohjeen löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Klassikko tuunattuna

Lohturuoankin mainetta kannattelevan, uunipastojen klassikon mac&cheesen makua rikastetaan kukkakaalimuruilla ja tuoreella pinaatilla. Ruoan salaisuus on mahtavan makuisessa, kermaisessa juustokastikkeessa.

Tässä helpotetussa ohjeessa kastike valmistetaan valuvasta cheddarsulatejuustodipistä, jonka maku on lempeä, mutta silti sopivasti cheddarmainen. Jos haluat tuhdimpaa makua ja rakennetta, sekoita vuokaan vielä raastettua palacheddaria tai jämäjuustopaloja.

Kukkakaalilla rikastetun mac&cheesen ohjeen löydät täältä.

3. Bouillabaissen innoittama

Ranskalaisen klassikkokalakeiton bouillabaissen maut hurmaavat tyylikkäässä uunipastassa. Sahramista, fenkolista, valkosipulista ja tomaateista tehty maukas liemi imeytyy kerälle kiepautettuun tuorenauhapastaan maustaen sen mielettömän herkulliseksi. Tässä ruoassa ei kannata pihtailla laadukkaasta oliiviöljystä, sillä se pyöristää makua juuri sopivan hienostuneesti.

Bouillabaisse-pastassa on sen verran lientä, että pastalautasen rinnalle kannattaa kattaa lusikka, jotta liemen saa kaavittua viimeiseen tippaan. Jos haluat, ruoan voi viimeistellä tuoreen lehtipersiljasilpun lisäksi raastetulla manchegolla tai pecorinolla.

Bouillabaisse-tuorepastan ohjeen löydät täältä.

Juttu on julkaistu aiemmin Helsingin Sanomissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla