
Ranskalaisen klassikkokalakeiton bouillabaissen maut hurmaavat nyt hienostuneessa uunipastassa.
Bouillabaisse-tuorepasta
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata jättikatkaravut jääkaapissa yön yli tai huoneenlämmössä pari tuntia.
- Leikkaa lohifilee nahattomiksi paloiksi. Halkaise fenkoli, huuhtele ja poista kanta, leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
- Huuhtele tomaatit, ja leikkaa lohkoiksi. Huuhtele varsisellerit ja viipaloi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuullota sipuleita öljyssä paistinpannulla muutaman minuutin, kunnes ne pehmenevät.
- Sekoita isossa uunivuoassa kasvisliemi, valkoviini, tomaattipyree, suola, sokeri ja sahrami. Lisää kasvikset ja kerälle rullatut nauhapastat. Upota joukkoon lohipalat ja jättikatkaravun pyrstöt. Valuta päälle oliiviöljyä. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
- Viimeistele hienontamalla päälle reippaasti lehtipersiljaa.
Lohi ja varsinkin ravut kypsyvät aivan liian kypsiksi eli kannattaa lisätä ne paljon myöhemmin.