
Tämä ruoka on älyttömän helppo valmistaa, sillä ainekset vain sekoitetaan vuoassa ja uuni hoitaa loput. Maun ruoalle antaa salamitahna nduja, joka valmistetaan tulisista chileistä ja rasvaisesta possusta.
Nduja-uunipasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Hienonna yrtit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
-
Voitele uunivuoka reilusti oliiviöljyllä. Kaada vuokaan tomaattimurska, kasvis- tai lihaliemi ja punaviini. Sekoita joukkoon sokeri, suola, yrtit ja valkosipulinkynnet. Lisää pasta, nduja-nokareet ja juustoraaste. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 35 minuuttia.
-
Viimeistele halutessasi tuoreilla yrteillä.
Juuri nyt uunissa. Ollut n. 40minuuttia. Täysin litkua. Onko pastan määrä 200g oikein ? Voisi melkein tuplata pastamäärän?
Meitsi, laitoitko sen pastan keitettynä? Ohjeessa ei kerrota.
Huomenta! Tässä uunipastassa on tarkoitus käyttää raakaa kuivapastaa, ei keitettyä.
Pastaa (raakana) olisi voinut laittaa vaikka 50 g enemmän. Muuten oli erittäin hyvää! Lapsen makuun ehkä hieman tulista, mutta muu perhe piti kovasti.