Limetti-chili, kaakao-kaneli, kookos-maapähkinä... Näillä mausteseoksilla viet leffanaposteltavasi uudelle tasolle.

Onko elokuvailta mitään ilman popcorneja?

Perinteiseen tyyliin voilla ja suolalla maustetut popcornit ovat aina takuuvarma valinta, mutta mausteeksi sopii moni muukin asia, esimerkiksi parmesaani tai sitruunankuori. Tästä jutusta löydät kolme ideaa poppareiden maustamiseen.

Jos ostit kaupasta maissinjyviä ja haluat tehdä popcornit kattilassa, valitse tähän tarkoitukseen teräskattila, jossa on tiivis kansi. Kaada kattilan pohjalle miedon makuista ruokaöljyä, kuten rypsiöljyä, sen verran, että kattilan pohja peittyy. Kaada myös jyviä niin, että pohja peittyy – älä liikaa, jotta kaikki jyvät koskevat öljyyn. Tarvitset jyviä noin 1–1½ dl kattilan koosta riippuen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Älä poistu kattilan viereltä, sillä popcornit valmistuvat hyvin nopeasti.

Laita kansi päälle ja kuumenna hitaasti. Älä poistu kattilan viereltä, sillä popcornit valmistuvat hyvin nopeasti. Kun kattilassa alkaa poksua, nosta ja heiluttele kattilaa kevyesti niin, että öljyyn tippuvat nekin jyvät, jotka eivät ole vielä poksahtaneet. Jatka kuumennusta kunnes poksumista ei enää kuulu ja nosta kattila sitten pois liedeltä. Kun popcornit ovat valmiita, kaada ne kulhoon ja kääntele mausteet niiden sekaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Voit käyttää myös mikropopcorneja, mutta jätä siinä tapauksessa suola pois.

1. Limetti & chili

1½ l valmiita popcorneja

1 rkl sichuaninpippuria

1 rkl chilihiutaleita

1–2 tl sormisuolaa

2 limetin kuori

  1. Paahda sichuaninpippuria ja chilihiutaleita kuivassa kuumassa pannussa noin 1 minuutti. Raasta limettien vihreä kuoriosa hienoksi raasteeksi.
  2. Hiero mausteet, suola ja limetin kuori morttelissa yhteen. Kääntele seos popcorneihin.

 

2. Kaakao & kaneli

1½ l valmiita popcorneja

1½ rkl kaakaojauhetta

1½ rkl tomusokeria

1 tl kanelia

½ tl cayennenpippuria

1–2 tl sormisuolaa

  1. Sekoita kaakaojauhe, tomusokeri ja mausteet keskenään. Kääntele seos popcorneihin.

 

3. Kookos & maapähkinä

1½ l valmiita popcorneja

150 g maapähkinävoita

2 rkl kookosöljyä

1½ dl vaahterasiirappia

1–2 tl sormisuolaa

  1. Sulata maapähkinävoi ja kookosöljy mikroaaltouunissa tai kattilassa miedolla lämmöllä. Sekoita vaahterasiirappi ja suola maapähkinävoin joukkoon. Kääntele seos popcorneihin.

Reseptit: Krista Kupariharju

Reseptit on julkaistu Glorian ruoka & viinissä 2/2020.

Sisältö jatkuu mainoksen alla