Suloisen makeaa, aavistuksen suolaista, ehdottoman ihanaa. Popcornjäätelö hurmaa aina!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 8 palloa
Valmistusaika
30 min + 7 t
Vaikeustaso
Kohtalainen
Popcornjäätelö
Ainekset
3 1/3
dl
kuohukermaa
5
dl
täysmaitoa
½
tl
suolaa
4
huoneenlämpöistä kananmunankeltuaista
3/4
dl
sokeria
Popcornia
1
rkl
rypsiöljyä
1/2
dl
maissinjyviä
Lisäksi
kermavaahtoa
popcorneja
suolapähkinöitä
kinuskikastiketta
Työvaiheet
- Valmista popcornit pakkauksen ohjeen mukaan. Mittaa kerma, maito ja suola paksupohjaiseen kattilaan. Lisää popcornit ja anna seoksen kiehahtaa. Ota kattila liedeltä ja anna makujen tasaantua 1 tunti.
- Siivilöi popcornit pois maito-kermaseoksesta. Puristele kaikki mahdollinen neste talteen popcorneista. Heitä liotetut popcornit pois.
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Kuumenna popcorninmakuinen maito-kermaseos kiehumispisteeseen. Kaada kuuma seos ohuena nauhana keltuaisvaahtoon, koko ajan vatkaten. Laita seos takaisin kattilaan ja lämmitä seosta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes seos paksuuntuu. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Kaada seos pakastimenkestävään vuokaan (vet. n. 1 l). Peitä kelmulla ja nosta pakastimeen. Sekoita seosta lusikalla noin tunti pakastimeen laittamisen jälkeen. Jätä pakastimeen vähintään 6 tunniksi, mielellään yön yli. Ota jäätelö huoneenlämpöön muutama minuutti ennen tarjoamista. Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon, popcornien, suolapähkinöiden ja kinuskikastikkeen kanssa.