Hörppää lämmintä lientä ja anna mausteiden tehdä tehtävänsä. Mikään ruokalaji ei toimi kylmällä talvisäällä paremmin kuin höyryävä keitto.

Keitto on siitä mainio ruokalaji, että sen saa keitettyä kasaan nopeasti tai pitemmän kaavan kautta, rauhassa haudutellen. Uudelleen lämmitettynä maut tekeytyvät täyteläisiksi. Hitaastikin valmistuva soppa tulee tarjoilukuntoon nopeasti lämmittämällä.

Toinen talvisen keiton vahvuus löytyy mausteista. Kun lämmittävien mausteiden aromit löytyvät liemestä, keitto toimii kun lääke.  Kulhollisen jälkeen tulee lämmin ja voimistunut olo. Höpö höpö talven flunssa-aalto, kyllä täällä pärjäillään.

Pikakokin pelmenikeitto

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Syntyy nopeasti, jos käytät valmiita pelmeneitä, mutta ohjeesta löytyy myös pelmenien ohje itsetehden. Maku lihaliemeen tulee kuutiosta ja savustetusta paprikajauheesta, joka värjää keiton kauniin punertavaksi. Silputtu lehtipersilja tuo voimaa liemen makuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tästä löydät pelmenikeiton ohjeen.

 

 

Hitaasti hautuva lammasborssi

Borssikeiton salaisuus on lampaanpotkassa ja juureksissa, joiden maut hautuvat liemeen. Mausteina keitossa on reilulla kädellä yrttejä, timjamia, rosmariinia ja rakuunaa, kuivattuna tai tuoreena. Kasvisversion keitosta saa unohtamalla lampaan ja  lisäämällä kasviksia. Maku syvenee, kun joukkoon lorauttaa hapoksi etikkaa ja makeudeksi lusikallisen hunajaa. Tee keitto edellisenä iltana ja lämmitä seuraavana päivänä.  Herkullista keittoa voi tehdä kerralla paljon ja pakastaa.

Tästä löydät lammasborssin ohjeen.

 

 

Soseutuva mausteinen bataatti-omenakeitto

Tässä talven sosekeitto parhaimmillaan. Sen mauiksi tekeytyy makean bataatin ja hapokkaan omenan rinnalla chili ja curry, jotka lämmittävät suloisesti.  Kookosmaito pyöristää makua mukavasti. Kasviksia voi vaihdella ja napata jääkaapista bataatin tilalle porkkanaa ja silputa joukkoon runsaasti sipulia.

Mausteisen bataatti-omenakeiton ohjeen löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla