Lohturuokaklassikko mac & cheese, amerikkalaiset pannukakut, frittikana... Jos amerikkalaiset jotain osaavat, niin herkutella. Kokosimme Yhdysvaltain kansallisuuspäivän kunniaksi suosituimmat jenkkiruuat.

1. Mac & cheese kukkakaalista
Tuhti ja pehmeä mac & cheese on klassista lohturuokaa, ja amerikkalaisten vastine makaronilaatikolle. Tässä pastavuoassa maistuvat kukkakaali ja paahdettu pekoni. Helppo gratiinikastike valmistuu sekoittamalla. Taattu suosikki perheen pieninten parissa, mutta maistuu myös aikuisille.

Katso ohje tästä.

2. Tuplaleivitetty kana Amerikan tapaan
Rapeaa pinnalta ja mehevää sisältä! Michelin-tähdellä huomioidun Grön-ravintolan kokki ja ravintoloitsija Toni Kostiainen ei yleensä tee itselleen ruokaa kotona. Mutta silloin kun tekee, lautasella on usein jenkkityylistä, uppopaistettua kanaa. Rasvaisen herkun lisukkeena Kostiainen nauttii jotain hapokasta, vaikkapa etikalla terästettyä kaalia. Superrapean kuorrutuksen salaisuus on piimä.

Katso ohje tästä.

3. Amerikkalaiset pannukakut
Piimää käytetään myös näissä ihanissa aamiaisherkuissa, eli pannukakuissa. Toimittaja Hanna Jensen on valmistanut tällä ohjeella pannareita perheelleen aina sunnuntaisin jo kymmenen vuoden ajan. Sillä kun resepti toimii, miksipä sitä muuttamaan. Lisukkeena toimivat kesäaikaan tuoreet marjat ja vaahterasiirappi. Marjoja voi sekoittaa myös taikinaan.

Katso ohje tästä.

4. Red Velvet -kakku
Todellinen Fourth of July -herkku on klassinen Red Velvet -kakku, jossa toistuu Amerikan lipun punainen väri. Supermehevä leivonnainen kuorrutetaan tuorejuustolla. Varoitus: tätä ei voi ottaa vain yhtä palaa.

Katso ohje tästä.

5. Makea grilled cheese -leipä
Amerikkalaiset rakastavat erilaisia paahdettuja leipiään. Tämä yksilö yhdistää suolaista ja makeaa. Briestä ja vadelmasta koottu kahden kerroksen herkkuleipä on köyhien ritareiden moderni haastaja. Se maistuu viikonlopun brunssipöydässä tai nopeana jälkkärinä!

Katso ohje tästä.

Kuvat: Panu Pälviä, Hanna Jensen, Arto Vuohelainen & Päivi Ristell