Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2193 reseptiä.
Linkitetty 176 keittokirjaan.
OHJE Kati Pohja KUVA Arto Vuohelainen

Red velvet on amerikkalainen klassikkokakku, jonka ohje siirtyy äidiltä tyttärelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12-16 annosta
Valmistusaika
50 min + 1 t 30 min + 1-2 vrk
Vaikeustaso
Kohtalainen

Red velvet -kakku

Ainekset

4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
kaakaojauhetta
½
tl
suolaa
2-3
tl
punaista elintarvikeväriä
2
dl
maitoa
125
g
huoneenlämpöistä voita
dl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
kananmunaa
1
tl
ruokasoodaa
1
tl
valkoviinietikkaa
Tuorejuustokuorrutus
200
g
tuorejuustoa
200
g
mascarponejuustoa
2
dl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele irtopohjavuoan (Ø 20 cm) reunat voilla ja pingota pohjalle leivinpaperi.
  2. Siivilöi jauhot kulhoon. Siivilöi kaakao joukkoon ja lisää suola. Sekoita väriaine maitoon.
  3. Vatkaa voi ja sokerit sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää puolet jauhoseoksesta ja puolet nesteestä taikinaan. Sekoita huolellisesti. Lisää loput jauhot ja neste. Sekoita, kunnes taikina on tasaista.
  4. Sekoita sooda valkoviinietikkaan ja kaada kuohuva seos taikinaan. Sekoita nopeasti. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasossa 30–40 min. Tarkista kypsyys tikulla.
  5. Nosta kakku uunista ritilälle ja anna jäähtyä noin 10 min. Kumoa kakku ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Nosta jäähtynyt kakku peitettynä jääkaappiin ja anna levätä seuraavaan päivään. Näin kakun leikkaantuu paremmin, täyttäminen on helpompaa ja lopputulos on siistimpi.
  6. Leikkaa kakku 3 levyksi. Valmista kuorrutus. Sekoita tuorejuusto ja mascarpone sähkövatkaimella. Siivilöi tomusokeri joukkoon ja sekoita. Lisää vaniljasokeri ja kerma ja vatkaa sähkövatkaimella, kunnes kuorrutus on sileää ja kuohkeaa.
  7. Kokoa kakku. Nosta kakkulevy tarjoiluvadille ja levitä noin 1 dl kuorrutusta päälle. Täytä seuraava kerros samalla lailla. Nosta kolmas kakkulevy kanneksi. Jos tarjoat kakun samana päivänä, levitä kaikki loppu kuorrutus kakun päälle ja reunoille. Jos voit antaa kakun vetäytyä vielä seuraavaan päivään, kuorruta kakku vain ohuelti. Nosta kakku kuvulla peitettynä jääkaappiin ja säilytä loppu kuorrute tiiviissä rasiassa jääkaapissa. Levitä loppu kuorrute kakun päälle ja reunoille vasta juuri ennen tarjoamista.

VINKKI! Kakku on näyttävin, kun sen väri on syvän punainen. Wiltonin elintarvikevärien Red Red -sävy on erityisen voimakas. Sitä myy Bake&Party, bakeandparty.com. Taikinan voi värjätä myös korvaamalla osan maidosta punajuurimehulla, mutta silloin sävystä tulee vaalea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2193 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Luksusluokan tikkupullat rullataan valmiista croissanttaikinasta. Tuorejuustotäytteessä tihkuu täydellinen makupari: valkosuklaa ja mustikka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
10 min + liotus 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tikkupulla de luxe

Ainekset

1
tlk (240 g)
paistovalmista croissanttaikinaa (esim. Danerolles)
2
dl
tuoreita mustikoita
100
g
valkosuklaata
1
dl
maustamatonta tuorejuustoa
1
rkl
sokeria
½
tl
kardemummaa
LISÄKSI
6
grillitikkua

Työvaiheet

  1. Laita grillitikut kylmään veteen likoamaan noin puoleksi tunniksi.

  2. Avaa taikinapakkaus ohjeen mukaan ja levitä taikina alustalle. Leikkaa taikina katkoviivojen mukaan kuudeksi kolmionmuotoiseksi palaksi.

  3. Puhdista marjat. Raasta suklaa. Yhdistä juusto, marjat ja suklaa kulhossa. Mausta sokerilla ja kardemummalla.

  4. Levitä marja-juustoseosta taikinakolmioiden leveään päähän ja rullaa croissanteiksi. Paina liotettu grillitikku kunkin croissantin läpi.

  5. Grillaa croissanteja hiilloksella tai kaasugrillissä keskilämmöllä koko ajan käännellen. Taikina kypsyy ja ruskistuu erittäin nopeasti.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1109 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kesän parhaat makkaraperunat tehdään raakamakkarasta ja uusista perunoista.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Makkaraperunat de luxe

Ainekset

400
g
uusia perunoita
400
g
raakamakkaraa tai mausteista ruokamakkaraa
200
g
(mini)parsaa
2
tl
öljyä
noin 1
tl
(savu)sormisuolaa
PEKONIMAJONEESI
1
pkt (140 g)
pekonikuutioita
1 ½
dl
majoneesia
1
tl
täysjyväsinappia
3
rkl
hienonnettua ruohosipulia
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Pese ja keitä perunat lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Paloittele makkarat, puolita tarvittaessa isommat perunat. Napsauta parsasta kovat päät pois.

  2. Kypsennä perunat öljyssä paistinpannulla tai grillissä loppuun saakka. Lisää parsa loppuvaiheessa, paista, kunnes kypsää, mutta rapsakkaa. Mausta suolalla ja siirrä sivuun.

  3. Lisää tilkka öljyä ja paista raakamakkara kypsäksi tai ota kypsään makkaraan grilliraidat. Yhdistä perunat, parsa ja makkarat.

  4. Tee majoneesi. Ruskista pekoni ja valuta talouspaperin päällä. Hienonna ruohosipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa makkaraperunoiden kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2193 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Klassikkojälkiruoka uudistuu grillissä. Täytteessä kohtaavat kirsikat, mansikat ja suklaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirsikka-banaanisplit

Ainekset

4
banaania
1
l
kirsikoita
½
l
mansikoita
1
dl
suklaahippuja
LISÄKSI
4
palaa
foliota
n. 3
dl
mansikkakastiketta (ks. ohje)
4
palloa
suklaajäätelöä
4
palloa
vaniljajäätelöä tai turkkilaista jogurttia

Työvaiheet

  1. Leikkaa banaaneihin kuoren läpi viillot pitkittäissuunnassa.

  2. Ota ½ l kirsikoita ja poista niistä kivet. Viipaloi mansikat.

  3. Levitä banaanien viiltoja varovasti sen verran, että saat laitettua viiltoon kirsikoita, mansikoita ja suklaata. Kääri kukin banaani omaan foliopalaansa ja paista grillissä 10–15 minuuttia tai kunnes suklaa on sulanut ja banaani pehmentynyt.

  4. Tee sillä aikaa mansikkakastike (ks. ohje). Lämmitä loput kirsikat nopeasti grillin parilalla.

  5. Lusikoi lämpimien grillibanaanien päälle jäätelöä ja tuoreista mansikoita tehtyä lämmintä kastiketta.

Lämmin mansikkakastike

Ainekset

½
l
mansikoita
1
limetin mehu
½
dl
vaahterasiirappia
½
vaniljatanko

Työvaiheet

  1. Soseuta mansikat. Lisää limetin mehu ja siirappi. Halkaise vaniljatanko ja raavi sisältä siemenet mansikkasoseeseen.

  2. Laita sose grillinkestävään pannuun tai kattilaan ja keitä 3–5 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2193 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kun pääruoka on valmistettu ja grilli sammutettu, kuvun alla jälkilämmössä tekeytyvät vielä vaahtokarkeilla kuorrutetut suklaa-mansikat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vaahtokarkkipannu

Ainekset

1
rs (500 g)
mansikoita
2
ps (à 175 g)
suklaahippuja
2
rkl
maitoa
1
ps (150 g)
isoja vaahtokarkkeja
LISÄKSI
1
pkt (200 g)
Carneval-keksejä

Työvaiheet

  1. Poista mansikoista kannat ja leikkaa isoimmat mansikat muutamaan osaan. Laita mansikat valurautapannuun. Lisää suklaa ja maito. Puolita isot vaahtokarkit ja laita ne suklaan ja mansikoiden päälle pannuun tiiviiksi kerrokseksi.

  2. Kypsennä vaahtokarkkipannua grillin jälkilämmössä kuvun alla 5–8 minuuttia, kunnes vaahtokarkit saavat hieman väriä, tai 220-asteisessa uunissa 8–10 minuuttia.

  3. Herkuttele jälkiruoka Carneval-kekseillä dippaillen.

Kommentit (0)