Hanna Jensen_2 on lisännyt 9 reseptiä.
Linkitetty 438 keittokirjaan.
OHJE Me Naiset KUVA Hanna Jensen

Olen tehnyt tällä ohjeella amerikkalaisia pannukakkuja sunnuntaisin ainakin kymmenen vuotta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4:lle
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Amerikkalaiset pannukakut

Ainekset

2
dl
jauhoja
1
tl
(intiaani)sokeria
1/2
tl
suolaa
3/4
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
soodaa
1
muna
2,5
dl
piimää
2
rkl
voisulaa

Työvaiheet

  1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa.
  3. Vatkaa muna ja lisää siihen piimä ja voisula.
  4. Yhdistä varovasti kuivat aineet ja piimäseos ja sekoita tasaiseksi. Taikinan tulee olla lusikalla nostettavan paksua.
  5. Paista miedolla lämmöllä paistinpannussa tai lettupannussa ja käännä siinä vaiheessa, kun taikinan pintaan alkaa tulla kuplia.
  6. Huom! Voit laittaa aivan loppuvaiheessa taikinaan myös mustikoita. Kääntele silloin varovasti, jotta mustikat eivät mene rikki.

Kommentit (4)

Janne Toivola
Seuraa 
Liittynyt12.5.2014

Vaikuttaa hyvältä, pitääpä testata!

Käyttäjä11777
Seuraa 
Liittynyt23.7.2018

me on tehty näitä jo yli 50 vuotta  sitten eka kerran  sanottiin "räyskiksi"    eli ei mitään uutta meille !! ihan ok !!

Hipsteri

Ihan huippu jenkki pannari resepti - oon laittanu tän talteen enkä käytä enää muuta! Piimän puuttuessa korvannut sen seoksella puolet maitoa ja puolet turkkilaista jugurttia, hyvin toimi!

kiitos reseptistä

Todella hyvä ja helppo resepti. Teen aina tällä ja piimän voi todella korvata jugurtilla, rahkalla kermalla tai maidolla ohennettuna. Ajattelin jopa vichy-rahka  seosta mutta kun vichyä ei sattunut olemaan niin täytyi luopua. Joskus vielä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Oton leipomukset on lisännyt 3 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.

Puoloffee on syntisen hyvä jälkiruokaherkku! Makean toffeen ja raikkaan puolukan liitto on täydellinen. Tämä herkku on erittäin helppo valmistaa ja onnistuu mökkiolosuhteissakin :) Puoloffee on tuunattu jouluiseksi piparipohjalla ja täytteessä on tujaus sitruunaa taittamassa makeutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Puoloffee

Ainekset

Pohja:
260
g
pipareita
125
g
ruusunmarjapilttiä
Täyte:
1
prk
karamellisoitua kondensoitua maitoa
2
dl
puolukoita
2
rkl
tomusokeria
2
rkl
sitruunanmehua
3
dl
vispikermaa
200
g
vaniljarahkaa
2
rkl
sokeria
5
dl
puolukoita
marenkeja

Työvaiheet

Pohja:
Murskaa piparit.
Sekoita ruusunmarjasose piparimruskan joukkoon.
Taputtele pohja vuoan pohjalle ja noin 2 cm reunoille.
Puoloffeen voi tehdä halkaisijaltaan n. 26 cm irtopohja- tai piirasvuokaan.

Täyte:
Kaada kondensoitu maito kulhoon.
Lisää joukkoon puolukat, tomusokeri ja sitruunanmehu.
Sekoita tasaiseksi, tarkista maku ja kaada piparipohjan päälle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.
Lisää joukkoon vaniljarahka ja sokeri.
Nostele toffeen päälle. Ripottele päälle puolukat.
Koristele halutessasi marengeilla ja piparkakuilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2115 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Saksalaisten joulumakeisten suklaakuoren sisällä piilee yllätys: puolikypsäksi paistettu piparineliö ja kerrokset herkullista viikunamarmeladia ja mantelimassaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 15 kpl
Valmistusaika
30 min + taikinan sulatus + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Saksalainen piparisuklaa eli dominostein

Ainekset

½
pkt (250g)
piparkakkutaikinaa
dl
viikunamarmeladia
150
g
mantelimassaa
150
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Älä kauli piparkakkutaikinaa. Leikkaa siitä taikinapyörällä noin 4 x 4 cm:n neliöitä. Paista neliöitä 200-asteisessa uunissa noin 3–4 minuuttia. Neliöiden tulee olla vielä pehmeitä uunista otettaessa. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
  2. Jaa marmeladi piparineliöille ja levitä se veitsellä tasaiseksi kerrokseksi.
  3. Muotoile mantelimassatangosta käsin neliönmuotoinen tanko, sivujen pituus noin 4 cm. Leikkaa tanko noin 15 viipaleeksi. Laita viipaleet marmeladin päälle.
  4. Sulata suklaa mikrossa tai kattilassa vesihauteessa. Valuta sula suklaa piparineliöiden päälle ja reunoille. Anna kovettua kylmässä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2115 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Paahda sekametelisopan ainekset uunissa ja syö lämpiminä vuohenjuustokermavaahdon kanssa. Nopeaa ja ihanaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Sekahedelmäpelti ja vuohenjuustovaahto

Ainekset

4
luumua
2
päärynää
3
dl
viinirypäleitä
2
rkl
voita sulatettuna
1
rkl
fariinisokeria
2
dl
(esim. hassel-, saksan- tai parapähkinöitä)
Vuohenjuustovaahto
dl
kuohukermaa
1
tl
sokeria
50
g
vuohenjuustoa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Halkaise luumut ja poista kivet. Lohko päärynät neljään osaan ja poista siemenkodat. Puolita rypäleet. Levitä hedelmät leivinpaperille uunipellille. Sulata voi ja valuta se hedelmille. Ripottele sokeri päälle.
  2. Rouhi pähkinöitä veitsellä hieman pienemmiksi. Lisää ne pellille. Paahda hedelmiä ja pähkinöitä uunissa noin 10 minuuttia.
  3. Vaahdota kerma ja mausta sokerilla. Murustele vuohenjuusto vaahtoon.
  4. Tarjoa sekahedelmäpelti lämpimänä vuohenjuusto-kermavaahdon kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2115 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Täyteläisen suklaaganachepiiraan maku saa lämpöä ripauksesta kanelia, kardemummaa ja chiliä. Jo pieni pala riittää tyydyttämään suklaanhimon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
20 min + hyytyminen 4 t
Vaikeustaso
Helppo

Suklaaganachepiiras

Ainekset

Pohja
75
g
voita
200
g
Domino- tai Oreo-keksejä
1
dl
pähkinä- tai mantelijauhetta
Täyte
400
g
tummaa suklaata
2
dl
kuohukermaa
50
g
voita
½
tl
kanelia
1/3
tl
jauhettua kardemummaa
¼
tl
kuivattua chiliä hienonnettuna
Päälle
½
tl
sormisuolaa
200
g
karhunvatukoita
3
rkl
suklaata rouhittuna
(syötäviä kukkia)

Työvaiheet

  1. Sulata voi. Murskaa keksit hienoksi. Sekoita keksimuru, voi ja pähkinäjauhe. Painele taikina irtopohjavuokaan (Ø noin 22 cm). Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  2. Rouhi tai raasta suklaa. Kiehauta kerma ja paloiteltu voi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä. Lisää suklaarouhe ja mausteet. Anna tasaantua noin minuutti. Sekoita tasaiseksi.
  3. Kaada täyte keksipohjalle. Peitä vuoka kelmulla ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
  4. Ripottele kakun päälle sormisuolaa. Koristele marjoilla, suklaarouheella ja syötävillä kukilla.

Kommentit (0)