Hanna Jensen_2 on lisännyt 9 reseptiä.
Linkitetty 503 keittokirjaan.
OHJE Me Naiset KUVA Hanna Jensen

Olen tehnyt tällä ohjeella amerikkalaisia pannukakkuja sunnuntaisin ainakin kymmenen vuotta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4:lle
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Amerikkalaiset pannukakut

Ainekset

2
dl
jauhoja
1
tl
(intiaani)sokeria
1/2
tl
suolaa
3/4
tl
leivinjauhetta
1/2
tl
soodaa
1
muna
2,5
dl
piimää
2
rkl
voisulaa

Työvaiheet

  1. Sulata voi ja anna sen jäähtyä.
  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa.
  3. Vatkaa muna ja lisää siihen piimä ja voisula.
  4. Yhdistä varovasti kuivat aineet ja piimäseos ja sekoita tasaiseksi. Taikinan tulee olla lusikalla nostettavan paksua.
  5. Paista miedolla lämmöllä paistinpannussa tai lettupannussa ja käännä siinä vaiheessa, kun taikinan pintaan alkaa tulla kuplia.
  6. Huom! Voit laittaa aivan loppuvaiheessa taikinaan myös mustikoita. Kääntele silloin varovasti, jotta mustikat eivät mene rikki.

Kommentit (4)

Janne Toivola
Seuraa 
Liittynyt12.5.2014

Vaikuttaa hyvältä, pitääpä testata!

Käyttäjä11777
Seuraa 
Liittynyt23.7.2018

me on tehty näitä jo yli 50 vuotta  sitten eka kerran  sanottiin "räyskiksi"    eli ei mitään uutta meille !! ihan ok !!

Hipsteri

Ihan huippu jenkki pannari resepti - oon laittanu tän talteen enkä käytä enää muuta! Piimän puuttuessa korvannut sen seoksella puolet maitoa ja puolet turkkilaista jugurttia, hyvin toimi!

kiitos reseptistä

Todella hyvä ja helppo resepti. Teen aina tällä ja piimän voi todella korvata jugurtilla, rahkalla kermalla tai maidolla ohennettuna. Ajattelin jopa vichy-rahka  seosta mutta kun vichyä ei sattunut olemaan niin täytyi luopua. Joskus vielä!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1485 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Tänä kesänä hitiksi ovat nousseet alkoholissa marinoidut marjat. Etenkin pirskahtelevat kuohuviinit toimivat tällaisissa jälkiruoissa hyvin. Lisää laseihin aineksia eton mess -tyyliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Prosecco-mansikkakulhot

Ainekset

500
g
mansikoita
2
rkl
sokeria
1-2
dl
roseeproseccoa
2
dl
vispikermaa
1
dl
maustamatonta jogurttia
1
tl
vaniljasokeria
16
pientä marenkia

Työvaiheet

  1. Leikkaa mansikat lohkoiksi ja laita kulhoon. Lisää sokeri. Kaada päälle prosecco ja anna maustua huoneenlämmössä 10 minuuttia.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele joukkoon jogurtti ja mausta vaniljasokerilla.
  3. Annostele kulhoihin kerroksittain mansikoita, kermaa ja murennettuja marenkeja. Koristele mintulla. Tarjoa heti

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2962 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Viiden aineksen raparperipaistos on mökkiherkku parhaimmillaan. Kylmä vaniljajäätelö kruunaa kuuman kesäjälkkärin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
15 min + kypsennys 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Fariini-raparperipaistos

Ainekset

500
g
raparperia
dl
fariinisokeria
TAIKINA
dl
vehnäjauhoja
1
dl
sokeria
dl
fariinisokeria
200
g
voita huoneenlämpöisenä
LISÄKSI
vaniljajäätelöä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pese raparperit ja kuori ne tarvittaessa. Leikkaa raparperit noin sentin viipaleiksi uunivuokaan ja ripottele fariinisokeri pinnalle. Kypsennä raparperia uunissa 15 minuuttia.

  2. Nypi jauhot ja sokerit voin joukkoon. Ota raparperit uunista ja ripottele taikina tasaiseksi kerrokseksi raparperien päälle. Jatka kypsennystä 30 minuuttia.

  3. Tarjoa kuumana vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (1)

Minna

Ihana paistos, teen jälleen mökillä ensi viikolla. 

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2962 reseptiä.
Linkitetty 97 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Appelsiinimehuun kastetut savoiardikeksit, mansikkaviipaleet sekä upean punainen vadelmajauhe pukevat tiramisun kesäasuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesätiramisu

Ainekset

250
g
tuoreita mansikoita
dl
kuohukermaa
1
rs (250 g)
mascarponea
dl
tomusokeria
1
tl
vaniljatahnaa
4
rkl
marsalaa
n. 2½
dl
tuorepuristettua appelsiinimehua
1
pkt (200 g/24 kpl)
savoiardikeksejä
KORISTELUUN
1
ps (15 g)
pakastekuivattua vadelmaa
syötäviä kukkia

Työvaiheet

  1. Poista mansikoiden hatut. Viipaloi mansikat.

  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone, sokeri, vaniljatahna ja marsalaviini. Sekoita tasaiseksi.

  3. Purista tarvittava määrä appelsiinimehua. Kasta puolet kekseistä mehuun ja nosta ne lasivuoan tai muun tarjoiluastian pohjalle. Lusikoi päälle puolet kerma-mascarponeseoksesta. Asettele päälle mansikkaviipaleita. Kostuta loput keksit ja laita ne vuokaan täytteiden päälle. Lusikoi pinnalle loppu mascarponevaahto. Anna vetäytyä jääkaapissa peitettynä 1–3 tuntia.

  4. Jauha kuivatut vadelmat teholeikkurilla. Ripottele vadelmajauhe tiramisun pinnalle juuri ennen tarjoilua. Koristele halutessasi syötävillä kukilla.

Vinkki Tällä ohjeella saat tiramisusta vaalean ja kesäisen. Jos haluat perinteisemmän version, voit kastaa keksit appelsiinimehun sijaan espressoon.

Kommentit (4)

Vierailija

Varmasti hyvä jälkiruoka mutta ei tiramisu.

Vierailija

Samaa mieltä edellisen kanssa, miksi pitää keksiä aina jotain mikä ei liity oikeaan nimeen mitenkään.

Selkokieltä

Mitä on mansikoiden hatut? Kärjet, karat?  Huono ilmaisu, kara on enemmänkin jalka kuin hattu mutta miksi kärki pitäisi poistaa, kun kuitenkin viipaloidaan?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei!

Hatulla tarkoitetaan mansikan kantaa eli sitä lehtimäistä vihreää osaa, jolla marja on kiinni kasvissa.

Helsingin Sanomat on lisännyt 372 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Johansson KUVA Tuomas Kolehmainen

Hivenen hapokas seljankukka piristää makeiden mansikoiden ja kerman liittoa triflessä. Siitä tehdään triflen pohjalle ihanan viilentävä kerros hyytelöä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1h + tekeytyminen 4h
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-seljankukkatrifle

Ainekset

Seljankukkahyytelö
liivatelehteä
1
dl
seljankukkamehutiivistettä
½
dl
vettä
1
rkl
sitruunamehua
Vaniljakreemikerma
1
dl
vispikermaa
1
prk (200 g)
kaupan valmista vaniljakreemiä
Kermavaahto
1
dl
vispikermaa
100
g
ranskankermaa
2
rkl
tomusokeria
Lisäksi
1
levy valmista kakkupohjaa
½
dl
seljankukkamehua kakkupohjan kostuttamiseen
1
l
mansikoita
Koristeluun
valmiita marenkeja
mansikoita

Työvaiheet

  1. Aloita triflen valmistaminen seljankukkahyytelöstä. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Liota vähintään 5 minuuttia.

  2. Kiehauta seljankukkamehu, vesi ja sitruunamehu kattilassa. Nosta pehmenneet liivatelehdet kylmästä vedestä, purista ylimääräiset vedet pois ja lisää kattilaan. Ota kattila liedeltä, sekoita, kunnes liivatelehti on liuennut muiden ainesten joukkoon. Anna jäähtyä hiukan.

  3. Pilko noin 1–1½ litran vetoisen kulhon pohjalle kolmasosa mansikoista. Lusikoi hiukan jäähtynyt seljankukkahyytelön liemi mansikoiden päälle ja anna hyytelön asettua kylmässä nelisen tuntia. Kun seljankukkahyytelö on hyytynyt, valmistele triflen muut komponentit ja kasaa trifle.

  4. Tee vaniljakreemikerma. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita valmis vaniljakreemi nuolijalla kermavaahdon joukkoon. Jätä odottamaan.

  5. Valmista kermavaahtoseos. Vatkaa vispikerma, ranskankerma ja tomusokeri napakaksi vaahdoksi.

  6. Leikkaa kakkupohjasta paloja ja kostuta ne kevyesti tiivisteestä valmistetulla seljankukkamehulla.

  7. Pilko lopuista mansikoista osa puoliksi ja loput pienemmiksi paloiksi.

  8. Asettele puolikkaita mansikoita kulhon reunoille seljankukkahyytelön päälle. Aseta kakkupohjaa hyytelön päälle siten, että puolikkaat mansikat reunustavat kakkupohjaa.

  9. Levitä tämän jälkeen päälle vaniljakreemikermaa.

  10. Asettele vaniljakreemikerman päälle pilkottuja mansikoita ja mansikoiden päälle kakkupohjaa.

  11. Levitä kakkupohjakerroksen päälle reilu kerros kermavaahtoa.

  12. Koristele pinta marengeilla ja lopuilla mansikoilla.

Kommentit (0)