Jouluna jälkiruokakin saa olla yltäkylläinen. Kuva: <span class="photographer">Sami Repo</span>
Jouluna jälkiruokakin saa olla yltäkylläinen. Kuva: Sami Repo

Ihanat joulujälkkärit ovat Sopan rakastetuinta antia. Poimimme neljä kaunista ja herkullista jälkiruokaa, joihin on hyvä päättää jouluateria.

Sopan kaikista ihanista ohjeista poimimme näyttävimmät ja halutuimmat joulujälkkärit.  Tässä neljä erilaista vaihtoehtoa jouluaterian makeaksi päätökseksi.

Helppo ja pirteä: Lemon posset

Joulun helpoin ja raikkain jälkiruoka syntyy kolmesta raaka-aineesta: kermasta, sokerista ja sitruunan mehusta. Et tarvitse edes liivatetta, sillä kuumennettu kerma hyytyy sitruunamehun ansiosta. Aktiivista kokkausaikaa tarvitset vain 10 minuuttia. Sen jälkeen anna vanukkaiden hyytyä kolmisen tuntia tai yön yli.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ohjeen lemon posset -vanukkaisiin löydät täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viileän täyteläinen: Jäädytetty marenkikakku

Marenkia, kahvia, kardemummaa... Jäädytetty marenkikakku on jälkiruoka aikuiseen makuun. Tee kuohkeat ja rapeat marenkilevyt itse tai oikaise käyttämällä valmiita marenkikiekkoja. Täytä ja nosta herkku pakastimeen jäätymään edellisenä päivänä ja nosta esiin pari tuntia ennen tarjoilua. Koristeeksi sopii muhkea kasa suklaatryffeleitä.

Jäädytetyn marenkikakun ohje löytyy täältä.

Näyttävä ja riittoisa: Joulutrifle

Herkullinen joulutrifle vaatii hieman esivalmistelua, mutta se on supernäyttävä, kun kokoat sen valtavaan lasimaljaan ja koristelet muutamalla kakkukynttilällä. Tästä jälkiruuasta riittää vaikka koko kylälle. Triflen kerroksista löytyy herkkua kerrakseen: kakkua, jogurttikermavaahtoa, punaviinissä keitettyjä päärynöitä ja granaattiomenaa.

Joulutriflen ohjeen saat täältä.

Kevyen raikas: Appelsiini-inkiväärikeitto ja mascarponea

Kuuluuko luumukiisseli jouluusi? Mitä jos koittaisitkin tänä jouluna jotain uutta? Appelsiinista ja inkivääristä valmistettu mehukeitto vaniljalla maustetun mascarponen kera on valintasi! Mehukeitto on mukavan kevyt lopetus jouluaterialle (tosin mascarpone antaa ripauksen täyteläisyyttä annokseen).

Ohjeen appelsiini-inkiväärikeittoon löydät täältä.

Katso myös aiemmin avautuneet joulukalenterin luukut:

Luukku 1: Raakakakku on terveellinen herkku

Luukku 2: Näin poistat avokadon kiven näppärästi

Luukku 3: Suomalainen menu - suosi kotimaisia tuottajia

Luukku 4-6: Juhlista samppanjalla

Luukku 7: Näin joululimppu onnistuu!

Luukku 8: Mikä kinkku jouluksi? Tässä kattava opas!

Luukku 9: Valmistaikina on paras kiireapu! Hyvää ja näyttävää helposti 

Luukku 10: Vaihtoehto glögille - kolme ihanaa kuumaa juomaa 

Luukku 11-13: Leivo hauska Lucia-pulla

Luukku 14: Joulukinkun valmistusohje

Luukku 15: Eikö joulutorttu maistu? Kokeile tätä uutta ideaa!

Luukku 16: Pikasinapit valmistuvat 5-15 minuutissa

Luukku 17: Parhaat ohjeet joulun kylmään kalapöytään

Sisältö jatkuu mainoksen alla