Lähde makumatkalle Thaimaahan seuraavien reseptien avulla. Saat koottua niistä kolmen ruokalajin illallisen, mutta yhtä hyvin joukosta löytyy kiireisen iltapäivän pelastavia ohjeita.

Thaimaalaiset maut lämmittävät, kun ilmat viilenevät. Chilit, inkivääri ja sen sukulainen galangal, valkosipuli, sitruunaruoho ja limetti ovat lähes kaikkien thaimaalaisten curryjen perusraaka-aineita. Näiden lisäksi käytetään toki paljon yrttejä kuten minttua, korianteria ja erilaisia basilikoja - kuten anismaista thaibasilikaa - sekä kaffirlimetin lehtiä. 

Riisi ja riisinuudelit ovat jokapäiväisiä lisukkeita, eikä taida löytyä ateriaa, jolla niistä kumpaakaan ei tarjottaisi. Myös kookosmaito ja -kerma on olennainen osa thaimaalaisia keittoja, curryja, kastikkeita ja marinadeja.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Pippurit, juustokumina ja korianterinsiemenet kuuluvat paljon käytettyihin kuivamausteisiin. Thaimaalaisessa ruoassa käytetään myös paljon muutamia maustekastikkeita, joista suolainen ja umaminen kalakastike on tyypillisin. Sen lisäksi erilaiset chilikastikkeet sekä soija-, hoisin- ja osterikastike kuuluvat thai-keittiöön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Thaimaalaiset jälkiruoat ja makeat annokset pursuilevat tuoreita hedelmiä. Kookosta käytetään paljon myös jälkiruoissa, niin tuoreena, kuivattuna kuin nesteenäkin. Tunnetuin jälkiruoista on varmasti mango sticky rice, mutta muitakin annoksia löytyy friteeratuista banaaneista erikoisempiin vanukkaisiin ja hyytelöihin.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla