Perinteisesti blinit tarjotaan smetanan, punasipulin ja mädin kanssa. Kuva: Sami Repo
Perinteisesti blinit tarjotaan smetanan, punasipulin ja mädin kanssa. Kuva: Sami Repo

Perinteisen mätitäytteen lisäksi uskomattoman hyviltä blinien kanssa maistuvat herkulliset tahnat lohesta, kylmäsavuporosta tai kasviksista. Katso uudet blinitäytteet ja täydellisten blinien resepti!

Blinejä syödään perinteisesti mädin, smetanan ja punasipulin kanssa, mutta kokeile vaihteeksi muitakin täytteitä. Blinitäytteet voivat olla myös kasvispohjaisia tai lihaisia tahnoja.

Kokeile tehdä tahna kahdesta kalasta: Sekoita ranskankermapurkilliseen 100 g hienonnettua kylmäsavulohta ja 100 g hienonnettua lämminsavulohta. Mausta tahna hienonnetulla tillillä, lorauksella sitruunan mehua ja mustapippurilla. Lisää tarvittaessa ripaus suolaa.

Lihaisan täytteen blineille saat kylmäsavuporosta: Sekoita purkilliseen ranskankermaa noin 100 g hienonnettua kylmäsavuporoleikkelettä. Lisää pieni, hienonnettu maustekurkku, pala hienonnettua punasipulia sekä ruokalusikallinen ruohosipulisilppua. Mausta mustapippurilla. Lisää tarvittaessa ripaus suolaa.

Maukkaan kasvistäytteen saat punajuuresta: Keitä tai paahda uunissa pari punajuurta. Jäähdytä, kuori ja kuutioi kypsät punajuuret. Sekoita punajuurikuutiot purkilliseen smetanaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita tahnaan lopuksi puoli desiä rouhittuja pähkinöitä.

Katso Glorian ruoka & viinin Jouni Toivasen täydellisten blinien ohje täältä.

Täytteiden ohjeet: Riikka Kaila / Kodin Kuvalehti

Lämpimät voileivät eivät ole pelkkää retrofiilistelyä. Näillä ohjeilla ne muuttuvat myös illanistujaisten keskipisteeksi tai superherkulliseksi, moderniksi aamupalaksi.

1. Kappelileivät lohella

Muistatko kappelileivän, suomalaisten suosikin 1970-luvulta? Tätä lohikappelia mehevöittää valkokastike. Dijoninsinappi tuo muhkeaan leipään miellyttävää särmää.

Lohileipien ohjeen löydät täältä.

2. Nyhtöleipä pestolla ja juustolla

Kolme raaka-ainetta ja 20 minuuttia aikaa – ja yhtäkkiä edessäsi on upea herkku, minkä tahansa illanistujaisten keskipiste. Tästä vieraat saavat nyhtää itselleen juuri niin monta palaa kuin haluavat. Samalla nautitaan upeasti venyvästä juustosta!

Nyhtöleivän ohjeen löydät täältä.

3. Lämpimät tomaattileivät

Nämä nopeat uunileivät maistuvat hieman pizza margheritalta.

Tomaattileipien ohjeen löydät täältä.

4. Tuna melt -toast

Savujuustolla ja avokadolla tuunatut tonnikalatoastit ovat nopeaa arkiruokaa tai tuhtia syötävää viikonloppubrunssille.

Tuna melt -leipien ohjeen löydät täältä.

5. Lämmin voileipäkakku

Eivätkö yksittäiset leivät riitä? Tee kokonainen kakku! Lämmin voileipäkakku on maukas tarjottava erilaisiin juhliin.

Lämpimän voileipäkakun ohjeen löydät täältä.

Juotava aamiainen, kätevä välipala tai illan herkku. Kokosimme Sopan suosituimmat smoothie-ohjeet. Niitä yhdistävät terveellisyys ja mahtava maku.

1. Pinaattismoothie

Sivustomme suosituin smoothie on todellinen terveyspommi! Viherpirtelöön surahtaa pinaatin lisäksi avokadoa, limeä ja kurkkua. Tällä juomalla flunssa pysyy loitolla.

Pinaattismoothien ohjeen löydät tästä.

2. Sitruunasmoothie

Kirpeiden makujen ystävien lempijuoma. Päivä lähtee pirteästi käyntiin tällä sitruunaa, hunajaa ja kurkumaa sisältävällä pirtelöllä.

Sitruunasmoothien ohjeen löydät tästä.

3. Sporttaajan puolukkasmoothie

Ihanan pehmeä pirtelö, joka maistuu vispipuurolta. Herkullisesta mausta huolimatta puolukkasmoothie auttaa jaksamaan, sillä juomaan lisätään muun muassa rahkaa ja vehnäleseitä. Puolukka on jo itsessään kotimaista superfoodia. Viimeinen silaus tehdään kardemummalla, joka tekee mausta melkein jouluisen.

Puolukkasmoothien ohjeen löydät tästä.

Etkö löytänyt omaa suosikkiasi? Katso lisää smoothieohjeita täältä.