Perinteisesti blinit tarjotaan smetanan, punasipulin ja mädin kanssa. Kuva: <span class="photographer">Sami Repo</span>
Perinteisesti blinit tarjotaan smetanan, punasipulin ja mädin kanssa. Kuva: Sami Repo

Perinteisen mätitäytteen lisäksi uskomattoman hyviltä blinien kanssa maistuvat herkulliset tahnat lohesta, kylmäsavuporosta tai kasviksista. Katso uudet blinitäytteet ja täydellisten blinien resepti!

Blinejä syödään perinteisesti mädin, smetanan ja punasipulin kanssa, mutta kokeile vaihteeksi muitakin täytteitä. Blinitäytteet voivat olla myös kasvispohjaisia tai lihaisia tahnoja.

Kokeile tehdä tahna kahdesta kalasta: Sekoita ranskankermapurkilliseen 100 g hienonnettua kylmäsavulohta ja 100 g hienonnettua lämminsavulohta. Mausta tahna hienonnetulla tillillä, lorauksella sitruunan mehua ja mustapippurilla. Lisää tarvittaessa ripaus suolaa.

Lihaisan täytteen blineille saat kylmäsavuporosta: Sekoita purkilliseen ranskankermaa noin 100 g hienonnettua kylmäsavuporoleikkelettä. Lisää pieni, hienonnettu maustekurkku, pala hienonnettua punasipulia sekä ruokalusikallinen ruohosipulisilppua. Mausta mustapippurilla. Lisää tarvittaessa ripaus suolaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Maukkaan kasvistäytteen saat punajuuresta: Keitä tai paahda uunissa pari punajuurta. Jäähdytä, kuori ja kuutioi kypsät punajuuret. Sekoita punajuurikuutiot purkilliseen smetanaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita tahnaan lopuksi puoli desiä rouhittuja pähkinöitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Katso Glorian ruoka & viinin Jouni Toivasen täydellisten blinien ohje täältä.

Täytteiden ohjeet: Riikka Kaila / Kodin Kuvalehti

Sisältö jatkuu mainoksen alla